Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k aktuálnímu dění na trzích


focus

Doporučené příspěvky

Zakladam toto vlakno abychom vseobecne diskutovali o aktualnim deni na trzich. Muzete zde prezentovat sve nazory, obchody,screeny, OS a dalsi, ktere kazdodenne realizujete. Posledni dobou mam pocit ze je zde prostor pro tento druh vlakna a spousta traderu si chce alespon kratce podebatovat s dalsimi tradery o jejich pocitech, obchodech a nazorech pro prave uzavreny obchodni den.

Pokud uz neco podobneho existuje, tak zadam admina at toto tema zrusi, ja jsem nic podobneho nenasel.

focus

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ja jsem dnes obchodoval rano DAX s jednim vstupem - dosazen PT500. Cela seance v pohode dle planu a v 9.15 jsem mel jiz odobchodovano. Odpoledne na TF jsem bral take jeden vstup a inkasoval jsem ztratu -120d. take vse v pohode a plan dodrzen na 100%. Jinak myslim ze trh TF byl velmi nervozni a hlavne ta korekce do longu byla neprijemna - myslim ze na ni skoncilo mnoho prikazu.

focus

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry nápad s tím vláknem. Třeba nám to nahradí zrušeny chat + máme tu možnost dávat grafy (i když to není zrovna můj pripad :) ) Dnes na TF pokračování chopu, takže zádný signál, zádný obchod. Díky systému mých vstupu mne to vetsinou do těch swing pasti moc nechyta, takže dnes vše ok. Navíc mi asi na 20 minut vypadl stream v DOMu, ale nevím jestli to bylo mým připojením nebo u kolegu za louží... Naštěstí to bylo zrovna v období fundamentu v 16:00, kdy jsem do toho stejně nehodlal lézt... takže spokojenost.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

focus:

vlákno klidně zůstat může, ale nevím nakolik bude přispěvované..víceméně pro všechny základní trhy jsou vlákna v sekci DISKUSE NAD OBCHODY, kam se jednotlivé screeny a hodnocení dnů hodí myslím lépe..je to především pro zpětné hledání a prostudovávání mnohem jednodušší a rychlejší, než když je to tak "páté přes deváté"..toto vlákno by mohlo být třeba spíše pro obecnější diskuse o aktuální situaci na trzích, ale záleží na diskutujících..

michal

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Michale,

nemel jsem na mysli ani tolik diskuze o konkretnich obchodech ale spis jakysi brainstorming po kazdem obchodnim dni, protoze jsem mel pocit ze v Tomassinove vlakne si traderi po ukoncenem dni vymenovali pocity, informace, reakce na konkretni problemy behem obchodovani, celkove povahy trhu, komu se darilo a komu ne, jake chyby udelal trader a jak proti nim bojovat atd. , coz ja osobne vnimam velmi pozitivne protoze trading je prece jen velice osamocena cinnost a neni spatne kdyz clovek vi ze v tom nejede sam a muze se nekde poradit. Kdyz zde nekdo zverejni treba svuj screen, tak to bude jen dalsi tema k diskuzi. Ale je to muj osobni pocit a pokud nebude vlakno fungovat tak jej muzete klidne uzavrit.

mejte se focus

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Začínám si myslet že trhy se začnou zase pěkně hýbat, teďka jsem koukal na zpravodajství na Z1, docela pozitivní zprávy (i když jim moc kolikrát nerozumím). Velké pohyby na burze dělají například doporučení od velkých firem, a tyto firmy dávají doporučení hůavně na nákup, a nejlépe se nakupuje když trhy jsou nahoru.
Včerejšek byl jasnej chop, prostě tragédie, dnešek byl trošku lepší, ale stejně bez zásadního trendu. Myslím že by bylo přijatelné kdyby dny jako úterek byly třeba jednou za týden, to bylo docela fajn.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,

já si myslím, že založení tohoto vlákna je dobrý nápad. Jak psal focus, člověk potřebuje vědět, že v tom není sám, i když samozřejmě jeho obchodování záleží jenom na něm samém. A poslední období jsou trhy nic moc, tak každá rada dobrá a pokud se z toho vyvine "burza nápadů", co se týče systému nebo psychologických rad, tak jenom dobře.

focus:

abych navázal na diskuzi z Tomassinova vlákna, ohledně vstupu po průrazu prvního swingu. Mám první 3 měsíce backtestu na FDAX a TF. Jsou to zatím jenom předběžné výsledky, takže sloužily akorát pro rozhodování, jestli backtestovat dále nebo ne:

Na TF už víc backtestovat nebudu, výsledky byly špatné, únor byl dokonce ztrátový a to není nic co hledám. Na TF budu pokračovat ještě v testování průrazu dna DT a vrcholu DB, tam to vychází zatím celkem dobře. Je to pouze v období 15:30-15:59, RRR 3.1, PT 36 ticku, SL 11 ticku a průměr na měsíc je 940 USD/kontrakt po komisích. Na půl hodinu obchodování to není špatné a uvidím, jaké budou celkové výsledky, hlavně co s tím udělá duben a srpen. Testoval jsem na RB 7.

Na FDAX je to daleko lepší. Testoval jsem na RB 5 a zatím vychází: PT 37 ticků, SL 9 ticků, RRR 3.9, průměr na měsíc 1100 EUR po komisích, posun na BE+2 po 11 ticích otevřeného profitu a na BE+9 po 24 ticích. Tohle nejsou vůbec špatné výsledky na cca. 5-10 minut práce, takže snad se to dále moc nepokazí. Od začátku září jsem začal paper a tam mám zatím, 1xBE a 2xSL, ale jsem v klidu, v backtestu jsou zatím max. 4 ztráty za sebou, tak uvidím, jak se to bude dál vyvíjet. Jenom jsem zjistil, že FDAX je hodně živý a proto jsem měl zatím pokaždé u výstupu slippage, takže to budu muset přidat do backtestu v případě BE a SL. Vstupy mám stoplimitem, na to jsem ještě zapomněl. Pokud backtest a paper dopadnou dobře, tak v říjnu to začnu obchodovat na živo. Je to super strategie. Za minimum času slušný výdělek.

Láďa

  • Líbí se 1
Link to comment
Sdílet pomocí služby


přidávám se také k podpoře, a to ne jen proto, že je mi vstup do vlákna tomassino odepřen ;) A apeluji tímto na focuse, aby nenechal své vlákno vychladnout. Je pravda, že podobných vláken se tu dá najít spousta,ale s posledním příspěvkem v roce 2007. So let's keep it fresh. Dneska už nic nepřidám,protože padám únavou :) .

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to yax: obchodovat za LIMIT na DAXu je trochu slozitejsi. Jak jsi napsal je to velmi zivy trh a casto se uz nevraci, hlavne po open. Jiste ze te nekdy vyhodi a pujde tvym smerem, ale casto se rozjede ihned a za 10minut mas hotovo. Ja vetsinou koncim v 9.20. 1100 euro je docela slusne, ale zkus backtestovat za MKTy. Klidne si odecti od prurazoveho swingu 4-5b, to je skoro realita. Zde je obrazek. focus

10211

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to yax:
prave si popisal strategiu velmi podobnu mojej.
Idem to na TF live uz druhy mesiac, mam zbacktestovany polrok 2009. Vyzera ze to bude fungovat.

Rad by som to zbacktestoval aj na FDAXe len mi chybaju data. Na FDAXe by to mohlo byt super, lebo ja to obchodujem tak ze zadam signal s ATM a necham ho tak. T.j. nieco co by som mohol robit aj v robote. RB5 je celkom rychly timeframe na FDAX podla mna. Ale paci sa mi RRR ake si tam dosiahol
(tu)

Dnes si to skusim schvalne otvorit v RB5.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
×
×
  • Vytvořit...