Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Withdrawal u CMS - chyba brokera nebo banky POMOC


AndrewD

Doporučené příspěvky

Ahoj, mam docela nevsedni, ale pro me docela zasadni problem, hadam, ze tohle se tu asi nestava bezne. Obchoduji live full time forex pres CMS jiz nejakou dobu, jsem ziskovy, vse bezi az na drobnosti celkem v poradku. 7.5.2010 jsem si jako kazdy mesic poslal "vyplatu" na svuj ucet. Nebudu zde psat presnou castku, neni to podstatne, podstatne vsak je, ze kdyz jsem doma otevrel dopis z me banky o prichozi zahranicni platbe, byl jsem sokovan, dostal jsem totiz castku 10x vyssi, nekdo zrejme spletl nuly. OK, rekl jsem si, odecetlo se mi to z meho tradingtoveho uctu. Jake vsak bylo me prekvapeni, kdyz jsem si uvedomil, ze tak velkou castku v USD, jaka mi prisla na ucet, vubec na svem tradingovem uctu nevlastnim. Z CMS uctu, jak jsem si zkontroloval v Client reportu, mi odesla pozadovana castka, rovnajici se 1 platu, vse v poradku zauctovano, ale na ucte v domovske bance se mi objevila castka 10x vetsi. Platba byla pripsana 10.5.2010 a zatim zadne storno, zadny email od brokera, pripadne dopis z banky JP Morgan Chase, ktera myslim slouzi jako prostrednik CMS. Abych se priznal, necitim se v teto situaci dobre, nejsou to me penize a podvedome ocekavam, ze se nekdo po nich bude shanet a ze by si nejaky urednik bud v te bance nebo nejaky asistent u brokera mel chybu uvedomit. Ale co kdyz se mesic, dva nic nebude dit. Pro takovehle giganty je to jen pakatel a urcite maji sve fondy nebo limity na tyhle chyby, kde selze lidsky faktor. Mate nekdo podobne zkusenosti nebo pripadne navrh, jak dal postupovat??? Vim, ze Sid obchoduje take u CMS, takze bych rad uvital od nej jako od zkuseneho obchodnika nejaky nazor, ale budu rad za jakekoliv podnety.

diky, Andrew

Link to comment
Sdílet pomocí služby

On si ji úředník zcela jistě uvědomí a banka bude ty peníze chtít zpátky. Tvou povinností bude je vydat, včetně úroků. Dost pravděpodobně se banky domluví mezi sebou a jednoduše ti ty peníze zase strhnou, (u tuzemských bank to tak funguje) v každdém případě ten přeplatek nech na účtě a nevybírej ho.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

no hacek je take v tom, ze by mi nemeli strhnout zpet celou platbu, ale jen tu cast pres muj regulerni vyber, jinak bych prisel i o penize, ktere jsem si poslal jako plat. a o tom by zas nevedel ten broker. a druhy hacek je v tom, ze pokud mi ty penize strhnou nekdy, kdy bude kurz USD jeste vyssi, tak na tom budu jeste tratit + dalsi bankovni poplatky

co se tyce toho bezduvodneho obohaceni, to chapu, na druhou stranu, mohla nastat take situace (i kdyz v mem pripade malo pravdepodobna), ze jsem svuj ucet nemusel kontrolovat a na tuhle transakci jsem mohl prijit za mesic, rok, jsou i lide, co se nedivaji na svuj statement kazdy den. proto by melo byt povinnosti tech bank, aby tohle resili, ne ten "poskozeny" klient, v mem pripade jsou z toho akorat problemy a urcite prijdu o tucne fees

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pokud vám pánové někdo pošle na váš účet peníze a bude je chtít zpět, nemáte žádnou zákonnou povinnost mu je vydat.

Banka se s vámi bude snažit dohodnout na vrácení, ale to je tak jediné co může. Případně vás může druhá strana zažalovat ale musí vám prokázat že jste ji chtěli úmyslně poškodit.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

radim2:

nevím jak v tomto případě, ale pokud by to bylo v rámci ČR, tak pro tyto případy tady platí zákon a osoba, která peníze obdržela neprávem,je musí vrátit. Pokud tak neučiní,tak ji odesílatel této částky může zažalovat a u soudu příjemce musí prokázat, že tuto částku od této osoby měl dostat a že ji očekával (např. na základě podepsané nějaké smlouvy či třeba podepsané vystavené fakuře,atd.)

ale to nemění nic na faktu, že by AndrewD neměl kontaktovat brokera či banku a domluvit se s nima na postupu - protože stejně se na to přijde a peníze bude muset vrátit - pokud se tedy nebude chtít pustit do soudního sporu někde v USA :-))

Link to comment
Sdílet pomocí služby

radim2:

to máš pravdu, banka si je stáhne ihned zpět, pokud je chyba na její straně s tím, že klientovi neúčtuje poplatky atd atd...známý řešil případ kdy dostal peníze na účet omylem a chyba byla na straně odesílatele a dle právníka se postupuje tak, jak sem uvedl v předešlém příspěvku...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

no jak jsem psal, stahnout by mi meli asi 90% te castky, zbytek byly regulerni penize od brokera. vtip je v tom, ze ja si myslim, ze chybu udelali u brokera, kdy z meho uctu odepsali tu castku, ale omylem poslali vice, tim, ze se spletl o nulu. banka je mozna jen prostrednik a uz plnila pokyn nejakeho cloveka u CMS, ktery se sekl.

at tak nebo tak, tratit na to budu jen ja minimalne ty poplatky, jak ty nase banky znam

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...