Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Psychologie obchodování 35: stres


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 34
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Ze začátku obchodování jsem při blížící se formaci (signalizující vstup dle mého obchodního plánu) cítil lehký stres, který pokračoval i v průběhu samotného obchodu. Naučil jsem se používat dechová cvičení, která mi velmi pomohla. Sleduji pohyb trhu, ale zároveň se snažím dýchat pomalu a zhluboka. Ze začátku to bylo dost těžké, cítil jsem, že mám na prsou kámen a že se pořádně nadechnout ani nemůžu. Je to ale jako s každým cvičení, časem jde vše líp :-)

Dechová cvičení mi přinesla:
1. Zklidnění - snížení stresu a jeho postupné zneutralizování.
2. Soustředění - při vědomém řízení dechu nebyl prostor pro pochybnosti typu "vstoupil jsem správně?", "nemám posunout svůj SL?".....atd.

Samozřejmě za naprostý základ považuji obchodní plán, kterému věřím jako svému nejlepšímu příteli :-)

Dan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim, ja medituju kazdy den 14:30 - 15:15 zhruba, je to super pred seanci uplne takto vycistit mozek... a dalsi vec co mi pomaha kdyz vim napr ze v pristich 10 minutach nemuzu mit vstup tak si treba poustim moc nahlas hudbu a ta me uklidnuje, ale nekoho to spis asi jeste vic vystresuje nevim jen moje zkusenost :)
diky za clanek...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Hahaha (tu).

Fyzicka aktivita uplne suhlasim a aktivne praktizujem, minimalne 3x tyzdenne chodim do fitka po doobednej session okolo 11:30/12, nacerpam tak emocne sily na to co ma caka poobede ci uz je to skola alebo ES. Clovek sa po sporte naozaj citi lepsie.

K meditacii som sa este nedostal, ale zda sa mi ze na nu neda dopustit viacero pro traderov, mozno je ten spravny cas vyskusat nieco nove :) Ak niekto mate oblubene how-to linky/weby o meditacii budem rad ak sa podelite.



Link to comment
Sdílet pomocí služby

ad how-to web o meditaci.

Nejvic nizkoprahovy web (nepredpoklada zadnou spiritualni tradici, nepozaduje cemukoliv uverit, atd. atd., je koncipovany stylem "zkuste a uvidite zda je to pro vas") co jsem potkala je AYP Advanced Yoga Practices. To 'Advanced' je zavadejici, neni to jako ze pro pokrocile joginy, ale jsou to pokrocile designovane user-friendly metody do dnesni uspechane a skepticke doby. Web vede american rikajici si 'Yogani'; e-learningovym zpusobem. Postupne publikuje lekce tykajici jeho systemu a diskutuje s lidma na foru. Neda se s nim primo setkat/proverit si ho osobne, nebot jeho koncept je, ze ucitel meditace skoro vzdy spadne do kategorie "guru" s cimz je spojena ohromna zatez a projekce, takze Yogani radeji zustava v anonymite - princip v AYP je "The guru is in you".

Zakladni meditacni instrukce pozaduje 2x denne 20 minut casu. Mechanismus ucinku je zalozen na pravidelnosti (fakt denne si sednout) a na nenasilnem pristupu k sobe (zadny natlak typu neprijemna pozice, neprijemne delani neceho na silu).

Z moji zkusenosti a ze zkusenosti lidi v okoli ucinek je jasne znatelny tak do mesice.

Web je www.aypsite.org/

Ceske preklady nekterych lekci: www.ayp.cz

Ale meditacnich tradic a metod je spousta, kazdemu sedi neco jineho...

Mejte se, Mirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím všetkých diskutujúcich.

Čítam si tu vaše príspevky na tému odbúranie stresu a myslím si, že ste zabudli na jednu fantastickú metódu, ktorá podľa mňa nahradí všetky doteraz opísané metódy a tou je VIERA V BOHA. Toto veľmi pomáha lebo človek je oveľa kľudnejší a menej sa trápi ak vie, že aj keď on niečo pokazí a urobí zlé, je tu ešte niekto oveľa múdrejší, ktorý bdie nad ním.... Osobne si myslím, že toto je oveľa lepšia cesta, ako ísť cestou trénovania rôznych transcendentálnych a okultných techník sebapoznávania a ukľudňovania...

S pozdravom inzinier

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Odpoveď pre roman06

Nechcem tu z toho robiť teologickú debatu, takže v krátkosti. Áno roman06, máš pravdu za každou meditáciou a duchovným cvičením je viera v nejakú "vesmírnu silu" či vyšiu moc.ˇKaždý človek na zemi má slobodnú vôľu a môže sa slobodne rozhodovať čo chce. Musí však brať do úvahy aj to, že nie všetko mu je prospešné. Za každou meditačnou technikou sa skrýva niekto, (z vyššej moci) kto dáva tej technike reálny základ, aby fungovala (silvova metoda, yoga, ....). V princípe sú vo "vyššej moci" dva základné tábory a to "sily protibožie (demoni) a BOH so svojimi anjelmi". Ide o to, že človek v transcendentálnej meditácií nevie, kto na neho pôsobí, nevie kto mu "pomáha", kdežto pri VIERE v BOHA vieme konkrétne kto nám pomáha, že to je BOH. Mne išlo o to, presne identifikovať pôvodcu pomoci a to, že keď viem kto pomáha, tak viem aj to či poviem áno alebo nie jeho pomoci. V tradingu stále hľadáme či tá alebo tá situácia je dobrá alebo zlá, no a podobne by sme mali veľmi zodpovedne posudzovať "čomu a komu " sa dáme ovplyvňovať a KOMU A ČOMU UVERÍME, ŽE MÁ PRAVDU. Vždy máme na výber lebo máme slobodnú vôľu....

S pozdravom inzinier

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...