Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Současné intradenní obchodování více trhů a více timeframe


Doporučené příspěvky

rad bych pridal svoji zkusenost k clanku:) pri intradennim obchodovani se venuji 4 trhum (british pound, crude oil, comex gold, Euro ) vsechny trhy obchoduji na 5 min chart, technicka analyza WCCI and price chart.
Jedna z hlavnich myslenek systemu je z obchodovat pullback v trending market.
Moje zkusenost je, ze se mi dobre vyhodnocuje set up pro obchod a to jak po analyticke strance tak po psychicke pri koukani na 4 ruzne trhy. Pri kouknuti na Crude oil, ktery dela hezke swingy vypada british pound mizerne in chop coz se da samozrejme poznat i tak, ale cloveku to pomuze, kdyz nema nekolik dnu vstup a nemo mu zrovna nejaky utece.
Hezky den

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

chci poděkovat za skvělý článek, téma článku je pro mne akorát aktuální, jsem začátečník a dlouho jsem přemýšlel jestli zvolit více timeframe nebo trhů, a dnes jsem si uvědomil po přečtění jaké následky by pro mě mělo kdybych začal ze startu sledovat více trhu nebo timeframe, neuvědomoval jsem si, že by se problémy násobili, až po přečtení mě došly následky. Jinak jen pro info, měl jsem zato, že i v nové NT 7 lze zobrazovat více trhů v jednom okně i jiné tf. Kdyby ne a já špatně pochopil, tak beru zpět:) Příjemný den všem..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

"Nevýhoda jediného trhu a jediného timeframe je zcela zjevná: dle mých nedávných studií je třeba se při takovémto stylu obchodování připravit na to, že až 25 % obchodních dnů bude mít obchodník bez signálu."

Tak to je asi tak stejně validní tvrzení, jako kdybych napsal, že obchodní systémy generují 18 signálů za měsíc...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Obchodování více trhů mi přineslo několik výhod. Když jsem sledoval jeden trh a ten stál dlouhou dobu na místě (i dny), nudil jsem se a nebavilo mě pozorovat, jak se úsečka vykresluje třeba 10 i víc minut. A od nudy už není daleko k vymýšlení si obchodů. Při sledování více trhů i v chopu zaměstnávám svou hlavu a i když třeba taky neudělám obchod, tak se nedostanu do fáze, kdy začnu klikat z nudy. Na více trzích je také šance, že se některý z nich rozjede (když to nejsou úzce korelující trhy). A když je den, kdy se všechno hýbe, tak se omezím na obchodování jednoho trhu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Obchodování více trhů intraday (- podle mě a podle mého OP -) přináší víc stresu ale obchodování jednoho trhu ve více timeframe - to je jiná. Od jara letošního zkouším koncept: začátek obchodního dne na nižším tf (1 min.) a potom, podle volatility, přejít na tf vyšší (2 min.). Dají se takto zachytit i dny a obchody ve kterých bych byl mimo z důvodu příliš vysokého SL nebo bych nedostal validní vstupní signál. Problém byl jak určit moment kdy ještě zůstat na nižším tf a kdy už přejít na vyšší. Zkoušel jsem časový rámec (prvních 20, 30, 45 min.), průměrné volume za "x" svíček ale nejlepší výsledky přineslo sledování indikátoru ATR. Na stránkách NINJA suportu http://www.ninjatrader.com/support/forum/local_links.php?catid=1 je ke stáhnutí indikátor ATR Ratio pro verzi 6. Po nastavení (podle přiloženého obrázku) jsem získal poměrně slušného asistenta který mi ukazuje v jaké fázi je trh a jak je volatilní. noticka pro nastavení: Ratio a Triger barvu je nutné nastavit na TRASPARENT. !!! Toto nastavení NENÍ žádné dogma a je nutné otestovat pro každý trh a podle volatility na denním grafu. Např. jiné nastavení by bylo potřeba když trhy v létě 2008 trendovaly líně a jiné na podzim stejného roku. !!! ATR ratio je dobré pro časování vstupů; výstupy a celkový obrázek o trhu mi pak zajišťuje 10 min. timeframe. Milan

14117

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Obchodování více trhů a timeframe zároveň je podle mého názoru od určitého počtu lepší nechat strojům než lidem :) Je to poměrně solidní způsob, jak se zbavit závislosti úspěchu na jedné konkrétní strategii a lépe řídit rizika na účtě/účtech. Samozřejmě úměrně k počtu obchodovaných titulů, je nutné mít na zřeteli nutnost zajistit příslušnou velikost účtu v závislosti na zvoleném krytí (při obchodování futures apod.).
Osobně jdu právě touto cestou, tj. místo abych se snažil vyvinout a neustále dolaďovat nějakou konkrétní strategii na daném symbolu/timeframe, využívám obchodování několika strategií zároveň. Doporučuji ostatním totéž, je třeba mít však na zřeteli, že je dobré vybrat symboly a strategie tak, aby jejich vzájemná korelace byla co nejmenší.
Obchodování více strategií zároveň vyžaduje i tak zvýšený dohled, nehledě na to, že tento přístup vyžaduje nástroje na portfolio testing, které není jednoduché připravit, případně je třeba pečlivě vybírat vhodné platformy, které to umožňují.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...