Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Vedení záznamů v intradenním obchodování


Doporučené příspěvky

Pisanie zaznamov hoci len helsovitych pocas obchodovania je urcite velkym "+". Je ale dolezite si presne urcit co si ma clovek (vzdy) zapisat v danom okamihu . Najlepsie napr. splnene kriteria pre vstup - ich variacie, odchylky. Takto sa minimalizuje sanca vynechania/ignorovania niektoreho z nich. Rad si aj zapisujem priebezne postrehy pocas obchodu. Dynamiku spravania sa trhu pocas vykreslovania usecky (sviecky). Casto sa takto da vycitit nalada trhu. Napr. velmi pomale a "krvopotne" stupanie za ktorym nasleduje prudky pokles a proces sa opat opakuje. Takato situacia je zvacsa spojena s vykreslovanim trojuholnikovej formacie vo vnutri samotnej sviecky.

PS: screenshot pomocou OneNote ma aj sikovnu klavesovu skratku "Win" + S ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Používám LCD kde mi běží graf, TWS...a na notebooku mám spuštěný One Note do kterého si dělám poznámky během obchodování.
Souhlasím s Petrem, že pokud si poznámku nezapíšeme ihned zapomeneme ji a častokrát to bývá ta nejužitečnější informace. Proto si během obchodování zapisuji:

- Vytovřený pattern u kterého si zapisuji jestli vstupuji nebo ne a popíši důvody (zakresluji i do grafu)
- Čas kdy jsem měl z trhu určitý pocit a jaký (trh se vyčerpává, začíná Chop, trh se probouzí...)

Na konci každého obchodního dne ještě zapíši:

- Popis obchodního dne (jaký trh byl)
- Co jsem dělal dobře.
- Co musím zlepšit.
- Jak to musím zlepšit.

Na konci měsíce si dělám další přehled.

Po nějakém čase se tak dostávám k velmi zajímavým informacím, které jsou unikátní pro každého tradera a nikdo jiný vám je nedá, než vy sám.
Vše se dá zvládnout velmi rychle a časem se z toho stane rutina. Důležité také je, se k těmto poznámkám systematicky vracet a poučit se z nich. Sám mám jeden den v týdnu označen jako Stop and Check, kdy si tyto záznamy procházím.

To Petr:
Petře, rád bych se Vás zeptal jak konkrétně využíváte videosekvencí Vašich obchodů. Jaké jsou výstupy z těchto poznatků?

Děkuji.

Dan


Link to comment
Sdílet pomocí služby

Informacie z clanku mozem len potvrdit. Podrobne zaznamy o obchodoch je vec, ktora obchodnika skutocne moze posunut vpred. Osobne si tiez staroslivo robim statisticke zaznamy o kazdom obchode v exceli. Navyse, ako Petr pise si z kazdeho obchodu robim screenshoty. Tie potom vkladam do Office One Note a tam ich vyhodnocujem s kratkym popisom. Co ma k obchodu viedlo, aky bol priebeh, kde som umiestnil SL, PT a pod. Spatne ked sa k tymto obchodom vraciam maju tieto poznamky velku vypovednu hodnotu. Navyse si kazdy takto popisany screen vytlacim a ukladam do sanonov. Tam mam obchody rozdelene na 3 casti : ziskove, stratove a B/E. Pred obchodovanim si ich casto prechadzam, najma tie stratove.
Momentalne tiez uvazujem aj o nahravani jednotlivych obchodov. Zaujimava myslienka (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ja som si zacal robit podrobne zaznami az casom a musim povedat vediet co sa dialo ci uz v papery ale aj live je uzasne tolko napadov ktore som touto cestou dostal bolo az neskutocne.

Teraz si vediem zaznami aj pre backtesty, vzdy si napisem co zbacktestovat v par bodoch aspon potom viem co som vlastne backtestoval a s akymi podmienkami, uz pri backteste si robim screenshot ale celeho dna nie kazdeho obchodu.

Velmi dobry napad nahravat obchody so svojim komentarom..

pre neorganizovaneho cloveka ako ja je super vidiet ako sa to ma robit lebo sam by som na to dlho (citaj - nikdy) neprisiel. (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Níže přikládám jak si vedu deníček já, třeba to bude někoho inspirovat. Dříve jsem si psal v excelu tabulku s hodnotou vstupu a výstupu kolik mohl být PT a na kolik by mě stačil SL, ale moc mi to nedávalo, spíš jsem to bral jako otravu. Nyní si vedu deníček tímto způsobem a ta grafická stránka věci mi velmi pomáhá, jsem vizuální typ. Deníček píší až večer když přijdu z práce - s odstupem vidím chyby. Přímo do grafu si obchody vyznačuji ihned, tak jak jsem je udělal. Při vlastním obchodování mám ještě jednoduchý chacklist kde si odškrtávám zda jsem udělal vše správně a díky tomu si občas ušetřím peníze, nyní virtuální.

14200

Link to comment
Sdílet pomocí služby

na poznamkach k samotnemu obchodovaniu musim este popracovat, ale velmi sa mi osvedcilo pisanie poznamok uz pocas vymyslania systemu a backtestu. Robil som to sice uz davnejsie, ale malo to podobu nekonzistentnych poznamok a napadov do notesa, o ktorych som po tyzdni uz nevedel, k comu to bolo...
Teraz si zapisujem presne co som ktory den robil, ake napady som dostal, a co budem chciet vyskusat. Ked to vyskusam, zapisem si ako to dopadlo. Ked nieco nefunguje, nehodim to za plece, ale urobim aspon zakladnu analyzu, preco to nefunguje. Nie je to este uplne komplexny pristup, ale uz teraz citim ohromny pokrok. Takze - zaznamy, zaznamy, zaznamy :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...
×
×
  • Vytvořit...