Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Start-up feeling: co si vzít od nejúspěšnějších firem na zemi


Doporučené příspěvky


Tak myslím si, že sa článok naozaj podaril. Vďaka.

Myslím si, že pomôže nám, čo sme k LIVE tradingu ešte nepričuchli, pomôže tým čo by akurát začať chceli uvedomiť si čo v článku je napísané a pomôže aj tým čo už LIVE idú ale sa im nedarí.

Možno "podobný" príklad mal môj kamarát a jeho otec. Sú majitelia reklamnej agentúry. Donedávna vlastnil firmu otec a firma prešľapovala na mieste. Pred dvoma rokmi firmu prebral kamarát a div sa svete firma šla hore a naozaj sa mu darí.

Myslím si preto že trader, ktorý sa začne venovať tradingu už možno v školských časoch je na tom lepšie ako možno starší ľudia, čo majú rodiny, záväzky a povinnosti. Ale na druhej strane to určite berú zodpovednejšie a u mladých je zrejme vyššia šanca, že sa z tradingu stane "hrací automat". Ako všetko aj vek začiatku venovania sa tradingu má svoje pre a proti. Ale pravdou je ako aj v článku bolo spomenuté, že mladí majú práve tú energiu odhodlanie.

V každom prípade si myslím, že článok je pre všetky vekové skupiny a pre všetky stupne tradingu, či už neLIVE alebo LIVE.

marcossoft
Link to comment
Sdílet pomocí služby

Připomělo mě to nedávný dokument na ČT 2 o stavbě mostu Golden Gate Bridge v San Franciscu kolem 30tých let. Velkolepé světové dílo, které vzniklo bez počítačů, potřebných zkušeností a moderní techniky. Člověku se nad tím tají dech i v dnešní době. Jedna velká věc byla postavit most a ta druhá neméně snadná byla udržovat ho neustále při životě aby si ho příroda neproměnila zpátky v hromádku nerostného bohatství. Stejně jako u těch firem, které nestačí jen vybudovat.
Jako náš trading. Není lehké zbohatnout a ještě těžší je si bohatství udržet.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Juray:

I když zdánlivě z jiné oblasti než je trading, je tento Vámi zmiňovaný příspěvěk velmi dobrým příkladem. Velmi zajímavé bylo i to, jak neustále hledali způsoby, kterými by šly urychlit procesy výstavby a co bylo ještě zajímavější...ruku v ruce se zvyšujícími se bezpečnostními standardy, které v té době byly jinde na okraji zájmu. Nejinak, co se výstavby týká, tomu bylo i u přehrady Hoover Dam. Pozoruhodné na obou stavbách je, že byly postaveny v období jedné z největších finančních krizí, které zatím tuto planetu postihly a kdy si většina lidí ťukala na hlavu, že je nemožné takové projekty zrealizovat...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Uz zase jednou se Tomasuv clanek presne trefil do me aktualni situace. To, co popisuje jsem resil pres vikend. Minuly tyden jsem znovu zacal obchodovat nazivo s nove upravenym systemem a bohuzel se mi nedarilo tak, jak bych cekal. Nejdrive jsem byl v mirne depresi ale pak jsem si dal dohromady svoje cile, zhodnotil sve postupy, nasel plno chyb a budu pokracovat dal. Muj zaver je skoro stejny jako jedna veta z clanku - musim se zamerit na zdokonaleni a dodrzeni spravneho postupu. Profit prijde sam, vzdyt v papertradingu jsem ho taky dosahoval.

Pocatecni nadseni bylo u me velmi prospesne. Jenom diky nemu jsem se dostal tam, kde nyni jsem. Ted mi jen musi jeste chvili vydrzet. ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

U mna nadsenie funguje dost skvele. Hlavne co sa tyka cudzich jazykov.
Pri burze som velmi casto upadala do skepsy a nedovery v samu seba. Avsak zase mam vietor v plachtach a idem si svojim smerom. Naucila som sa celit nazorom rodiny, priatelov a celeho okolia. V podstate okrem jedneho dobreho kamarata ma v mojich aktivitach nikto otvorene nepodporuje.
Je neskutocne, ako clovek potrebuje niektore veci pocut, dostat iste motivacne otazky a ako sa potom sam dokaze odstopnut vpred.
Dakujem, Tomas, za tieto riadky. Presne co potrebujem, v presny cas.

trader vo faze 6

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Presne s clankem souhlasim. Ale to neplati jen v tradingu, ale obecne v zivote. Mne osobne pomaha si davat nejake cile, protoze tak si udrzuji davku start-up feelingu. Je to neco kdyz se rika, ze poslednich 10% projektu trva 90% casu. Proto si vzdycky jednak davam dalsi a dalsi cile, ale zaroven si odskrtavam cile uz splnene. Takze v podstate si vytvarim nikdy nekoncici projekty, aby mi nevzniklo tech 10% :) Samozrejme ty mezicile se za ukoncene projekty povazovat daji (navenek :) ). Ma to i vedlejsi efekt, kdybych si misto 3 cilu, dal az ten posledni, tak mi ta cesta bude pripadat tak slozita, ze se mi uz do ni na zacatku nebude chtit jit. Ale kdyz si z toho udelam 3 cile, tak prechod od jednoho k druhemu neni tak hrozny :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...