Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Interactive Brokers a různé možnosti nastavení přístupových práv


Doporučené příspěvky

Danny22:

V základním nastavení při papertradingu u IB platíš poplatky podle toho, jaká data si objednáš. Data ze všech dostupných burz si nastavuješ ve správě účtu.

- základní sazba za US komodity je 10$ měsíčně. Tento poplatek Ti odpustí, když v daném měsíci uděláš obchody, které na komisích stojí 30$
- některá další data jsou zpoplatněna dodatečně (EUREX, Russel 2000).
- některá data jsou zcela zdarma
- vystavuješ se pokušení začít předčasně obchodovat. Možná jsi disciplinovaný, ale například mě se to stalo.

Rozhodnutí je na Tobě, za sebe vidím jako výhodu, že mám pro testování tu samou platformu jako pro živé obchody, je to pohodlné.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

j.sumik:

No ono asi nic jiného než disciplinovanost nepomůže. Nad svým účtem přece musíš mít plnou kontrolu a pokud by sis mohl omezit počet obchodů, tak musíš mít i právo toto omezení zrušit. Někde na finančníkovi jsem četl, že [bold] disciplinovanost je pro trading nutná a kdo jí nemá, tak ji musí získat[/bold]. Tečka.

Ono s tou disciplínou se to sice lehko řekne, je to zdánlivě jednoduché ale rozhodně to není snadné. Zrovna dnes jsem si dělal neradostný přehled a zjistil jsem, že svůj plán jsem nedodržel (byl jsem nedisciplinovaný) u 19% mých obchodů za posledních 6 týdnů. Když vezmu v úvahu všechny ztrátové obchody, představují z nich ty chybné příšerných 31%. To zhruba znamená, že každý třetí ztrátový obchod jsem si zavinil sám. Taky není s podivem, že všechny tyto chybné obchody skončily ve ztrátě. Je to sice smutné ale na druhou stranu mám teď celkem jasno kam zaměřit úsilí, kázeň, kázeň, kázeň. Vymýšlím si na to pomůcky ale jejich používání je jenom na mě. (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

j.sumik: omezení počtu obchodů nepoužívám, ale podle nápovědy u IB by to mělo jít následovně:
www.interactivebrokers.com/en/software/acctmgmt/accountmanagementusersguide/accountadmin/trading_limits.htm

Teoreticky by to tedy mělo jít, nicméně na žádném z účtů (Individual, Advisor ani Advisor client) se mi nepodařilo najít sekci Trading Limits :-( Tak nevím...

g.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrej článek, jsem zastáncem toho, že bezpečnosti není nikdy dost.

Obchoduji teď z účtu u Mirus Futures a se vším jsem maximálně spokojen, krom právě bezpečnosti. IB má tohle opravdu zmáklé.
U Mirusu je snad jediná ochrana to, že pokud vybírám peníze z Live účtu do ČR, tak převod je uskutečnitelný pouze na účet jehož vlastník je totožný se mnou (nicméně tohle má IB taky a každý slušný broker by to měl mít). Navíc jsem se domluvil u Mirusu, že pro každý převod na můj osobní účet jim ještě já budu volat (telefonická konfirmace převodu).

Ale ta restrikce přistupu z IP adresy tam u Mirusu není.... zadávání "PINu" při přihlášení se taky nekoná..... u IB mi navíc při převodu z Live do ČR vždycky ještě oni volali a ptali se na kontrolní data, než odeslali peníze (u Mirusu jde až po individuální domluvě).

Každý když zakládá účet by tohle měl zvážit, bezpečí investice je dle mne klíčová.

Tak se mějte krásně.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...