Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Hned na začátku se moc omlouvám, jestli už tato otázka byla někde zodpovězena. Jde o to, že:

Na dodržení O.P. používám různé triky. Např. abych předčasně neuzavíral pozici, pustím si písničku, čtu někde kratičký článek, inzeráty, finančníka a pod. Samozřejmě SL je zadaný.
Chci se zaptat, jestli něco podobného používate i vy, kolegové.

Jde o to, že mám problém dodržet "konec obchodování" pokud jsem už dosáhl uspokojivého zisku pro daný den. Chci říct, nedokážu si říct DOST. Pak o všechen zisk přídu a kolikrát jsem pak ještě v mínusu. V takové chvíli bych si nejraději dal facku a mám pocit, jako bych podvedl sám sebe.

Asi měsíc a půl dělám reál a pomalu a jistě jdu ke dnu, i když jsem moc pěkně vydělával "na nečisto".

Link to comment
Sdílet pomocí služby

shaman78: Zkus použít tohle: Představ si, že jsi zaměstnanec, který má za úkol dodržovat přesně tvůj obchodní plán. A každý den, který zobchoduješ, budeš taky muset odprezentovat někomu - ideálně manželka:) a všechny věci, které jsi udělal, budeš muset taky zdůvodnit. Tohle uveď do praxe. Třeba ti to pomůže se motivovat, abys ten plán dodržel. Ono je jednoduché porušit plán, pokud je to jen můj soukromý plán. Pokud ho někomu odprezentuju a "slíbím" jeho dodržování s tím, že to pak musím ukázat, už to není tak jednoduché...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

shaman78: toto je hrozně individální věc, ale je to démon se kterým asi bojovala většina (já také). mně pomáhá kladení si správných otázek a (což je těžší) spravedlivé odpovědi bez okecávání. např. proč obchoduji po dosažení uspokojivého zisku v hlavním pohybu dne a poté honím stoplosy v CG? jediná správná odpověď byla hamižnost. co bylo příčinou hamižnosti? snaha dokázat že jsem borec a zisk plánovaný na měsíc trhnu za dva dny, abych za měsíc byl už ten velký obchodník :) je to takový pohled na sebe sama jakoby z jiného úhlu. a pokud cítím , že jsem si pravdivě odpověděl, je snazší naplánovat si kroky k nápravě. další faktor je, že mnohé naše kroky vychází z podvědomí a někteří démoni bývají hluboce zakořenění. mně zejména honění ušlých "zisků" v následném CG (např. po vynechání ziskového vstupu tisícovkou "logických"zdůvodnění, nebo vyzobnutí bázlivě utaženého SL) daly hodně zabrat a ačkoli říkám, že jen vůl se dvakrát spálí o stejné kamna, já si musel tuto bolístku několikrát zopakovat, než jsem ji z podvědomí vypudil (a zatím si nejsem 100% jistý, že definitivně). byl to vždy takový bleskový zkrat a nejprve jsem klikl (přičemž v ten samý moment jsem si nadával) ale SL byl na světě a pak klidně jeden, dva další. některé věci vyžadují dost času, ale změnit jdou. a po odstarnění jednoho démona se v zápětí objeví dva další. vybalancování vlastní osobnosti je takřka nekončící proces. důležité je přežít ty fatální, aby neklesala equity a dolaďování detailů se zelenými čísly je pak mnohem veselejší, i když frustrace se dostavují skoro pravidelně :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

shaman78: zkus se podívat co všechno v realu děláš jinak než na SIM?
Píšeš: "i když jsem moc pěkně vydělával "na nečisto"
...pokud se radikálně nezměnily podmínky v trhu tak by všechno mělo fungovat stejně pokud věci budeš dělat pořád stejně...

Mně pomohly dvě věci...nastavit si striktně obchodní plán pevný SL i PT maximální ztráta počet obchodů atd...

zadruhé mi pomohlo zvýšení časového rámce pří obchodování...zmizeli potom právě tyto impulzivní záseky, jako posouvání SL PT a vstupy mimo OP.

Mnohem líp se mi obchoduje, mám na všechno víc času dokonce i ztráty příjmám s klidem...

Josee

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zvýšený TF se mi osvědčil taky. Používám MT4 a tam se nedá nastavit 3 min. Pouze 1 a 5. Nejřív jsem pracoval na 1M a bylo to velice hektické, jak říkáš, chaotické posunování SL a PT.
Teď dělám na M5 .Mám mnohem víc času vyhodnotit situaci. A jelikož jsem zmenšil investici, nemám problém s větším SL, protože v přepočtu na peníze je to velmi podobné riziko.
Ale i tady má všechno pro a proti. Na 1M bylo možné se "naladit na frekvenci trhu" a pak se dali pěkně vychytávat pips.

Co se týče mého přechodu na reál, podmínky na trhu se v podstatě nezměnili, akorát jsem měl problém přestat obchodovat. I v mém případě totiž platí, že zisk může mít stejné destrukční následky jako ztráta. I malý zisk ze mě dělá "žraloka" a chyby už čekají v řadě, připravené na realizaci.

Taky jsem si nad monitor pověsil nástěnku s hesly jako: "klid a profesionalita", "zodpovědnost trpělivost soustředěnost" "Je tento obchod kvalitní?"a taky jsem si tam napsal motto jednoho manažera: "stanovte si cíl, a dělejte jenom ty kroky, které vedou k jeho dosažení". Docela to pomáha.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To shaman78
Tiež som s tým mal problém. Hlavným problémom bolo to, že ak som vstúpil do obchodu a videl, že som v zisku posúval som strašne často a vždy vyššie a vyššie PT a následne na to aj SL. Došiel som k záveru, že ak by som PT neposúval (predsa to nemôže ísť stále len mojím smerom ohraničenom PT a SL), bol by som vo vyššom pluse, z toho dôvodu, že nakoniec mi trh pretol SL a hoci bol posunutý, nebol to môj základný PT.

Ja som to riešil a riešim následovne (čo sa aj začínajúcim „obchodníkom“ doporučuje). Ak vstúpim do obchodu zadám PT a SL a trh ďalej nesledujem. V tom momente si idem urobiť kávu, skočím do sprchy (v lete to je denne), odskočím kúpiť nejaké veci oproti do obchodu a podobne. Veci je mnoho. Avšak doporučujem nebyť tej istej miestnosti, kde obchoduješ. Potom ťa to ťahá pozrieť sa. Viem, že ak obchodník pozrie na trh môže vidieť, že nejde správnym smerom a vystúpiť iba s drobnou stratou, ale my začínajúci to odhadnúť ešte nevieme. A ak budeme, potom nás už takéto „psychické problémy“ nebudú obmedzovať.

Jednoducho: 1. Vstup do obchodu
2. Zadaj SL
3. Zadaj PT s patričným RRR
4. Vypadni odtiaľ :-)

Jedna z mnoha rád pre začinajúcich. Takto to riešim a mne to funguje.

marcossoft

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji za praktické rady
Zmateným klikáním jsem přišel za posledních pár dnů o třetinu účtu (snad se podepsala i současní volatilita), ale doufám, že je to mé dvojité dno a že zase bude líp. Celkově mám dojem, že jsem to opět já, a že se opět daří. No, i taková zkušenost je nakonec dobrá a pokud se z ní poučím, nakonec tím ještě získám. Velice nerad bych opouštěl úžasný svět tradingu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mě by taky docela zajímalo co je u tebe to zmatene klikáni....ja třeba zkoušim demo a minulej tejden ve čtvrtek jsem se dostal do takovýho "super" stavu, že jsem zmateně naklikal 50 obchodu na NQ od 16 do 22 s profitem 1000+ dolaru a byl jsem z toho taky naštvanej, že jsem udělal vic obchodu než za celej červen červenec dohromady

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to marcossoft
v podstatě šlo o to, že pokaždé, když mě to vyhodilo, vstoupil jsem opět do trhu na základě "intuice" a to s pořád větší investicí. Když se na to dívám dnes, ťukám si na čelo a stydím se sám před sebou. Absolutní absence MM i zdravého rozumu. Kdybych měl zaměstnance a on se takhle zachoval, měl by okamžitě padáka.

Ale tak si myslím, i když je to ztráta, pokud se z toho poučím, a v budoucnu to už nebudu opakovat, proměním tuto ztrátu vlastně v zisk. A třeba si někdy řeknu, že to byla levná a přitom velice užitečná lekce.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 months later...

Možná se to uplně nestahuje k danému tématu nicméně mám dotaz. Jsem na začátku tradingování, nicméně už nyní se zabývám myšlenkou, zda-li se nepřihlásit na nějaký bojový sport, příp. nezačít trénovat meditační cvičení. Máte někdo s tímto zkušenosti a jestli je možné se mmj. tímto krokem posunout dál z psych. hlediska ?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

spec799

cav, ked mas zaujem o bojove umenie nejake alebo o meditacie tak sa na to prihlas koli nim samim nie kvoli tradingu...
ja som sa bu venoval niekolko rokov ( ufc, taj ci, box, kendo) . a zhodou okolnosti aj meditacii som sa velmy dlho venoval , a cvicim aj (hatha) jogu a joginsku relaxaciu , ale nevsimol som si zeby som mal vdaka tomu nejaku vacsiu vyhodu, ta ze asi tak :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...