Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Co dělat, když se nedaří: Experimentální nahrávka


Doporučené příspěvky

Děkuji za super článek, o této technice jsem již přemýšlel, ale nevěděl jsem, že existuje program, který umí nahrávat z WEB kamery a z pracovní plochy zároveň. Znám jen program FRAPS (je možno ho stáhnout zdarma) a ten Vám zaznamená vše co se děje na monitoru. Jen je potřeba mít na disku hodně místa, minuta kvalitní nahrávky může mít klidně i 1GB (záleží na kompresi, kterou zvolíte).

Měl bych dotaz ohledně situace, kdy se v trhu nic neděje. Co děláte v takový moment? Mám nastaveno, že udělám cca 10 obchodů za měsíc, takže musím čekat na tu nejlepší situaci, a občas to je hrozná nuda, takže koukám na druhém monitoru na filmy.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dělám něco podobného. Každou obchodní seanci si nahrávám (plochu) + nahrávám si pomocí mikrofonu veškeré pochody jako zvukový komentář. Tedy když si pak pustím video, tak i slyším, co se mi honí hlavou.

Nápad s web kamerou je super. Určitě vyzkouším. Ani není potřeba nějaký drahý software. Stačí nějaký program zdarma, který v okýnku zobrazí obraz z kamery (okno vždy na vrchu) a pak nahrávat celou plochu včetně tohoto okýnka pomocí nějakého freeware programu na zachytávání plochy.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pribinacek Napsal:
-------------------------------------------------------
> Dělám něco podobného. Každou obchodní seanci si
> nahrávám (plochu) + nahrávám si pomocí mikrofonu
> veškeré pochody jako zvukový komentář. Tedy když
> si pak pustím video, tak i slyším, co se mi honí
> hlavou.
>
> Nápad s web kamerou je super. Určitě vyzkouším.
> Ani není potřeba nějaký drahý software. Stačí
> nějaký program zdarma, který v okýnku zobrazí
> obraz z kamery (okno vždy na vrchu) a pak nahrávat
> celou plochu včetně tohoto okýnka pomocí nějakého
> freeware programu na zachytávání plochy.
>
> „Kdo se zeptá, vypadá jako hlupák pět minut. Kdo
> se nezeptá, bude hloupý celý život.“

Zajímalo by mě, kolik má taková nahrávka velikost, typoval bych cca 40GB za 2,5 hodiny (záleží na tom, jak velký máte monitor a jaké rozlišení používáte).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

katzz: ja jsem na tom podobne, mam taky kolem 10ti obchodu mesicne a taky pro me predstavuje nuda problem. Udrzet koncetraci po celou dobu neni jednoduche. Ja osobne jsem si uz vypestoval nekolik zbrani.

Asi nejucinejsi zbrani je byt na rychlejsim timeframe (ale to samozrejme vyvola dalsi problemy, na ktere je opet potreba najit recept). Podle me je taky dulezita priprava pred obchodovanim, tj. byt psychicky naladen na spravnou pozitivni vlnu, ktera nedovoli utikat k jinym cinnostem. Pak bych asi doporucil najit si zastupnou cinnost jako psani si poznamek k situaci na trhu, check list, ap. A konecne to posledni asi taky vemi dulezite, ale tu uz asi delate, tak o tom tematu (aktivne) premyslet pokud mozno nekolikrat tydne, podvedomi si nakonec "neco" vybere samo.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomasi, dik za skvely navod ako odhalit chybne stale sa opakujuce vzory (patterny) spravania sa pri obchodovani.

Nedavno som videl video zo seminara Bretta Steenbargera o dovodoch tohto spravania a technikach jeho odstranenia.
Link tu : www.youtube.com/watch?v=SaPg1EsvKjA
video je v anglictine, ma takmer hodinu a pol, je uplne skvele , Steenbarger ide az ku podstate vzniku takehoto chovania a na zaver opisuje techniky ako sa ho zbavit. Ja som si z tohto videa urobil par vlastnych poznamok, ktore sem prepisem len tak pre inspiraciu. Prosim neberte to nikto ako absolutnu pravdu, je to len moja interpretacia z toho videa.

Obchodnik opakuje stale ten isty sposob (pattern) spravania sa, ktory mu v obchodovani spravidla sposobuje skody ( straty, mimo bezne straty obchodneho systemu ) cim vlastne sabotuje sam seba.

Videodennik alebo len samotny obchodny dennik kde si bude obchodnik zapisovat pocity pri obchodovani je dobry sposob ak odhalit stale sa opakujuce chybne vzory spravania sa pri obchodovani.

Po tom co nazbieram data z takehoto dennika mozem tieto patterny rozpoznat a zanalyzovat priciny.

Chybne spravanie pozostava podla Steenbargera zo styroch casti:
- emocionalny spustac
- zmena emocionalneho stavu - po tom co spustac spusti toto chovanie , emocionalny stav obchodnika sa zmeni, napriklad, napriklad v trhu sa nic nedeje a obchodnik sa zacina nudit
- samotne chybne spravanie (preobchodovanie, hladanie signalov tam kde nie su, branie neuplnych signalov) , ktorym sa snazi obchodnik zmenit svoj emocionalny stav a teda nudu - tak zacne konat tak aby mal trochu akcie. Alebo sa zacne bavit na facebooku skype a tym padom zmeska signal. Formy chybneho spravania mozu byt rozne a aj ich spustac moze byt rozny, nuda, strach, uzkost, osamelost pri obchodovani alebo nejake nespracovane traumatizujuce zazitky z minulosti a podobne. Tie potom co ich spustac spusti vyplavaju na povrch z podvedomia a ovladaju nase chovanie. Chybne spravanie je vlastne ako keby taky unik pred tymi pocitmi nudy alebo strachu a podobne.
- nasledky takehoto chovania a vina


Kontrola nad sebou samym nezmeni veci a nevyhra boj dobreho ja nad zlym ( chybnym ) ja. Jedina cesta je znovu spracovanie okolnosti, ktore spustaju toto chybne chovanie.

1. Technika
Vedenie si denniku (videodenniku) na rozpoznanie spustaca nevhodneho chovania (bude sa opakovat )
Tento chybny pattern je mozne zmenit len tak ze sa budeme nachadzat v emocionalnom stave podobnom tomu ktory toto spravanie spusta, takze si musime umelo navodit taku situaciu pri ktorej dochadza k tomuto chovaniu, napriklad formou vizualizacie, obrazkov, videa a podobne.
Pokial je obchodnik vystaveny posobeniu tychto emocii, snazi sa dostat svoje emocie a spravanie pod kontrolu pomocou relaxacnych technik, napriklad hlboke dychanie, meditacia a podobne.
Opakovanim tejto techniky relaxovania po umelom vyvolani emocii ich emocionalny naboj postupne slabne a straca svoju silu na obchodnika posobit. (neutralizuje sa, deenergetizuje sa- termin Marka Douglasa)


2. Technika
Identifikovanie spustaca
Dostat sa do stavu vysokokoncentrovaneho stavu mysli tzv "flow" alebo "do zony"
Predstavuje si formou filmu alebo obrazkov vo svojej mysli sam seba ako podlieha emociam ktore spusta spustac ich a nasledok je tento stale sa opakujuci chybny pattern , chybne spravanie, a teda ako robi chyby v obchodovani
Nasledne na to si predstavuje sama seba ako tieto emocie dostava pod kontrolu, ako obchoduje podla planu a perfektne.

Steenbarger popisuje tieto techniky ako rychle a ucinne v psychoterapii nielen pri rieseni problemov v obchodovani. Spomina tam pripady z bezneho zivota.

Je tam este jedna technika ale o tej nebudem pisat, nech si to kazdy kto ma zaujem pozrie.

Par poznamok na zaver

Aristoteles povedal : sme to co opakovane robime, takze zaklad vsetkeho je opakovanie.
Neustale opakovat tieto cvicenia aby sme ich z vedomia dostali do podvedomia a nahradili nimi chybne chovanie.
Steenbarger odporuca aby toto cvicenie trvalo aspon 90 minut. Vravi tam ze raz dokonca takto cvicil celu noc.

Este by som chcel poprosit Tomnesa ci by nemohol napisat nejake typy na knihy, ktore sa venuju podobnym temam , nemusia byt z tradingu, urcite ich nebude vela, ale skor take, ktore sa venuju beznym veciam a problemom a ich rieseniam pomocou psychoterapie, ak nejake cital, skor by ma zaujimali knihy kde sa opisuju nejake pripady zo zivota a metody ako sa vyriesili, nie cista teoria. Dakujem

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Perfektní nápad.

Ad záznam a data - zkousel jsem neco podobneho pro jine ucely. Nektere nahravaci programy opravdu generují šílené datové machny, ale často to jde optimalizovat, nebo to řeším tak, že následně ten záznam převedu, třeba free prgramem Any Video Converter, do menšího souboru. Klíčem je jednak kodek H264, který je lepší než XVID, a taky nastavení menší bitrate - u screenshotu s menším oknem s obrazem kamery bych se nebál jít klidně někam pod 400 kbps. Rovněž má smysl snížit frame rate - na toto vystačíte s 15 framy/sec. Pro záznam obrazu i se zvukem je možné např použít CamStudio2, což pokud se nepletu je free zjednodušená verze.

Ať se daří!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pribinacek, stahnul jsem si ten program, ale tebou uvadeny kodek jsem v nabidce nenasel. Pak mam jeste jeden problem, potrebuju snimat obrazovku na externim monitoru, kterou mi to ale nejak nechce brat, jen primarni monitor na notebooku.

Dalsi vec je, ze bych rad nejaky programek, ktery ukazuje na obrazovce obraz z webky. Muzu to samozrejme normalne spustit pres windows, ale to tam mam zbytecne moc nevyuziteho prostoru (zobrazi se to klasicky pres pruzkumnika). S timhle nemam temer zadne zkusenosti, webku jsem pouzival jenom obcas pri skypu..
Diky moc za pripadne rady. Tohle me nadchlo a rozhodne chci zacit pouzivat, protoze citim, ze me to muze zase o kus posunout..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pavel K.:
Já používám tento program na záznam videa:
www.stahuj.centrum.cz/grafika_a_design/zachycovani_obrazovky/free-screen-recorder/
Umí i přidat rovnou zvuk k videu, akorát to pak docela dlouho převádí ten zvuk k tomu videu.
Chce to trochu experimentování, než vychytáš přesné nastavení kodeků i programu.

Tamten jsem jen stáhnul a vyzkoušel - nebyl jsem na svém PC.

Pokud jde o kodeky, tak tyto programy používají kodeky, které máš v PC.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...