Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Zdravim,

v posledni dobe resim otazku kolem break-even a proto bych se rad zeptal na nazory. Otazka zni:
Jak a zda-li vubec nastavujete BE?
Z psychickeho hlediska je to rozhodne fajn, protoze jak uz jsem na BE, tak uz jsem klidnejsi a jen sleduju co dela trh. Nicmene dost casto (nebo mam ten pocit, musim si udelat testy a zjistit jak presne casto) me na BE vyhodi a pak si padi dal k nastavenemu PT.
Prozradim, ze BE nastavim ve chvili kdy jsem v profitu odpovidajici velikosti SL. Napr. na NQ mam SL 4body, jakmile jsem v plusu 4body, posunuji SL na BE. Vychazim z logiky, ze kdyz uz se trh dostal za hranici, kterou jsem predtim riskoval do minusu (cekal jsem ze trh proti me vice nepujde), ze by si s jistou pravdepodobnosti tuto vlastnost mohl chvili podrzet :)
Ale jak jsem rikal, vypada to, ze to casto nevychazi.
Jake mate zkusenosti vy a co poradite pro dalsi badani?

Diky za odpovedi
D.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Přeji dobrý den,

zda je posun na B/E statisticky výdělečný nebo prodělečný, záleží zcela na Vašem obchodním systému.
Tj. neexistuje jiná možnost, jak to zjistit, než vše otestovat na datech.

"Okometrie" Vám určitě nepomůže, na pocity se rozhodně nespoléhejte.

S pozdravem kbtm

Link to comment
Sdílet pomocí služby

davidoff:

Tiež obchodujem NQ a tam je to s BE dosť oštara podla mňa sa proste treba rozhodnúť či s BE alebo bez. Je to o tom aký si človek ak konzervatívny posuň na BE prídeš o profity ale ak máš stále konzistentný profit nieje problém ak agresívny nedávaj možno budeš mať viac strát ale aj vyššie profity samozrejme klesne %.

Ešte idem len paper ale mám to naplánované tak že zo začiatku radšej menší profit a vysoké win%. Inak ak vieš obchodovať viac kontraktov tak mi príde dobré urobiť scaleout na takom scalpprofite na NQ to mám okolo 8tickov. a druhú sadu na normálnom profite akurát že už máš ako keby "BE" lebo scalp ti pokryje stratu. Je ale pravda že ja mám max SL 9tickov.

(tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

davidoff77:
Na tohle je asi nejlepší otevřít 2 pozice (rozuměj objemově) a jednu uzavřít, když jsem v zisku odpovídající SL (tedy tam kde jsi posouval SL) a druhou nechat růst dál. Tím totiž uspokojíš ten podvědomý pud, který tě nutí posouvat SL na BE.
Poznámka: Tahle technika je vhodnější na trend following strategie.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Aj to je riesenie ako pisal pribinacek.
prezentuje to dougles v knihe trading in the zone na konci knihy kde pise o akejsi psychickej pohode pri tejto technike.
Sam som ju skusal pri papertradingu a jedna sa o zaujimavu metodu, akurat ze ja som ju mal trocha poupravenu.
Dolezite je ale zistit z testov ci vo vela pripadoch sa stane ze prv sa cena dostane k zisku rovnemu SL a potom sa vrati a pretne tvoj SL. Pretoze ak casto dochadza k tomu ze pri tvojom vstupe sa cena nedostane na zisk rovny SL potom sa neoplati tuto techniku zapojit, pretoze straty budu dvojnasobne.

Inak treba aj zvazit moznost ci je potrebne posuvat SL na BE+1 ked cena dosiahne zisk rovny SL, pretoze casto sa moze stat ze sa este cena potrebuje nadychnut aby vystrelila hore a potom ta len zbytocne vyhodi.

Zalezi aku strategiu pouzivas a teda musis to cele vyhodnotit, co sa ti viac oplati.

AT sa dari
Lukas

Link to comment
Sdílet pomocí služby

davidof77, nevim, jak moc jsi pokrocily v live obchodovani, ale jestli jeste moc ne, tak system 1.PT=SL neni uplne dobry.. Musis totiz udrzet dost vysoky %win (nad 50%).
Navrhuju otestovat nekolik moznosti posunu na BE:
1. Pod low rostoucich svicek, pokud jsi long, dokud se nedostanes na BE.
2. Pod swingy v tvem smeru, dokud se nedostanes na BE
3. 1,5xSL - to jsem dost dlouhou dobu pouzival ja.
4. Posunout na BE, pokud se proti tobe zacne tvorit 123

Vsechny tyto moznosti jsem testoval a nejlepe mi drive vychazela moznost 2. nebo 3. spolecne se 4. Ted uz se orientuju na vstupy, po kterych nasleduje zpravidla prudky pohyb, takze na TF posouvam na BE po 1 bodu, pripadne pokud se vytvori nejaky miniswing nebo 123 proti mne jeste drive..
Moznosti je spousta, ale 1.PT=SL mi neprijde do zacatku zrovna to nejlepsi. obzvlast, jestli mas strategii, ktera ti dava vyssi RRR, pak je zase psychicky narocne vzit prtavy zisk a videt, jak cena pak udela dalsich nekolik bodu pohybu..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Diky za rady, ta moznost s 2 kontrakty uz me napadla, zkusim ji otestovat.
Jinak muj PT je vyssi nez SL. Jen pri dosahnuti SL ale na kladnou stranu posunu SL na BE+1. Delam to kvuli psychicke pohode, kdy uz nemam tendenci vymyslet konspiracni teorie proc se cena otocila a trh padi proti me pozici a zbrkle uzavirat. Jenze jak je tady receno, trh se potrebuje obcas nadechnout aby vyrazil zadanym smerem.
No nic, ted uz jen testovat co vyjde nejlepe.

Dik
D.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

davidof77:

nepročítal jsem předchozí odpovědi, protože mám nějakou práci, tak možná budu opakovat..

1) já testoval dvě sady kontraktů a minimálně v naprostém začátku obchodování (tj. pouze 2 kontrakty) mi to nepřijde jako věc, který by obchodování výrazně zklidnila nebo vylepšila..vše pro má své proti...když budeš dělat chyby, když přijde špatné období, tak budeš chytat v každém obchodě dvojnásobné SL, což může být extrémně psychicky vyčerpávající...opět moje oblíbené motto: robustní strategie, by měla fungovat profitabilně i s jednou sadou kontraktů (tj. all-in-all-out)

2) některé strategie utahování na BE vyloženě ničí, tj. je potřeba analyzovat jak časté a velké jsou protipohyby po vstupech atd.

3) přitahování na BE může opravdu výrazně ulevit, zejména začátečníkovi..ale zejména začátečníci právě tohle dělají neuvážlivě, tj. přitahují pouze na BE+1...ideální je dělat tohle flexibilně, ne fixně..neposouvat vždy na BE+1, ale pokud je např. dva ticky pod vstupem silná micro S/R úroveň, tak minimálně před prvním swingem trhu jen pod ni a ne ještě na BE+1..

4) nováčci taky často přitahují na BE až příliš rychle.....tj. nepřitahovat např. po 30sekundách, ale až když se trh rozjede nebo naopak se rozjet nechce..zkrátka až když tomu je nějaký logický důvod, který nám ukáže samotný trh..já osobně se např. vždy snažím přetrpět první swing trhu, který se může vracet zpět do oblasti mého vstupu, protože trh takovou tendenci často má - lze spekulovat, že i proto, aby právě vymetl amatéry, kteří rychle utahují na BE..další situací, kdy rychle utahuju na BE, je když se proti vstupu hned po něm vytvoří silná reverzní svíce = silné odmítnutí pokračovat v započatém směru...často je ale právě tohle bývá opět past na lidi, aby vyskákali z pozic a trh se hned otočí do správného směru...

to je v základu asi tak vše...všechno má svoje pro a proti..nikdy nic nebude fungovat 100%..důležité je si to sladit z hlediska systému a psychiky..

majkll

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 6 months later...

Já osobně neposouvám SL na BE.

Úspěšnost mám: 3 obchody z 10 (jedu live).

RRR mám 1:10 u Russelu 2000. Mám nastavené TRSL na 50% PT.

Kdybych si chodil s druhou polovinou kontraktů pro RRR 1:1, tak bych si jen uškodil.

Jak poznačil Pavel K. Úspěšnost by musela být nad 50%. Vše vychází z MONEY MANAGEMENTU a BACKTESTU...

Captain

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...