Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Nový rok 2012: Předsevzetí pro začínající a zatím neúspěšné tradery


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 40
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

To Danko

Popravde ja si myslím, že to nieje málo. A myslím, že tých 40 percent pochopíme až v LIVE. Teraz to viem po teoretickej stránke a aj to beriem ako fakt a nie ako informáciu. Myslím, že aj ty by so to mal takto zobrať.
Jasne, že môže platiť toto.

Obchodujem trh TH , napríklad SL100USD a PT 250, Denne 2 obchody cca, úspešnosť 50percent.
Mesačne 40 obchodov = 20*150 .... 3000USD

Za rok 12*3000USD .... 36 000 USD. Z pôvodných 5000USD.

Všetko sú to pekné čísla ale nemyslím si, že niekto dokáže takéto číslo dostať. Možno sa mýlim. Niesom LIVE

Ale myslím si, že je oppodstatnené nedávať si plán na takéto čísla. Všetko je to v teoretickej rovine. Síce je rpavda, že po odčítaní komisii by aj tak zostal pekný zisk, ale treba uvažovať s mnoho ďalšími vecami, ktoré sa počas roka vyskytnú. Napríklad taká psychika, ktorá nieje tak ľahko zvládnuteľná.

Všetko môj názor.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Moc hezky clanek. Za posledni rok jsem udelal ohromny skok ve znalostech i pristupu. Uvedomil jsem si napriklad, ze staci mit obchodni plan generujici sotva jeden ziskovy obchod tydne v intradennim obchodovani a drzet se ho zuby nehty, i kdyz jsem mel treba ja naposledy shodou nahod jen 1 obchod za mesic. Moji nejvetsi vyhodou posledniho roku byl fakt, ze jsem nemel tyden bez posunu dopredu a osobne si preji i vam, aby kazdy tyden byl pro vas krokem kupredu a nepodlehali jste trudomyslnosti, pokud zrovna nejste na nejlepsi ceste.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Danko

Tradingu sa venujem 2 roky a to od pondelku do piatku 8-12 hodin denne. O tradingu citam knihy, fora, clanky, testujem strategie. Nakupil som vsetky potrebne profesionalne software za niekolko tisic dolarov, poskladal velmi vykonny pocitac, zapojil 4 monitory a otestoval niekolko strategii.
S rutinou nemam problem a ozaj to beriem zodpovedne ako keby som chodil do zamestnania.
V back teste mam podobne vysledky ako popisuje marcossoft a SIM trading mi tieto vysledky +/- potvrdil. Tak som sa po 1,5 roku denneho studia pustil do live. Vysledok za rok 2011 bol strata $7000.

Ziskane vedomosti o tradingu, indikatoroch, patternoch a vsetky vypocty, software, knihy, technika a neviem co vsetko este su ti zbytocne ak nezvladnes psychiku.

Moje predsavzatie do roku 2012 je zvladnut psychiku v live obchodovani. Co sa tyka financnej stranky tak to budem rad ak sa udrzim nad nulou.

Do noveho roku vsetkym zelam vela sil ist dalej, hlavne pevne nervy a cistu mysel.

xjan

Link to comment
Sdílet pomocí služby


Velmi dobry clanok pre stanovenie cielov a predsavzati do noveho roka. Asi najvacsia vizva pre mna do noveho roku 2012 bude lepsie planovanie obchodov a hlavne psychologia. Konecne my to dochadza ze v tradingu sa neoplati nikam ponahlat a tak sa chcem venovat vzdy iba tomu co si naplanujem. Neviem ako to pojde ale viem ze sa uz chem pohnut dalej, takže to bude ucenie a ucenie a zasa ucenie.

Dve veci ktorim som sa zacal venovat a su to aj take pomocky pre zlepsenie sa :

Sach - trening koncentracie a planovania,, najprv zhodnotit vsetky mozne kroky,vybrat najlepsi a as potom konat

Poker - Dodrziavanie pravidiel, testovanie pravdepodobnosti, psychologia : ani najlepsie karty na ruke nemusia vyhrat,
Rozhodovanie : s pribudajucimi informaciami (kartami )" sa vsetko meni "

Ak sa cheme zmenit treba na to aj vhodne prostredie a volu. :S :S :S :S

Dufam ze tento prispevok je k veci a nie od. :) :) :) :) :) :)
Link to comment
Sdílet pomocí služby

S clankem souhlasim az na cast ohledne Dlouhodobeho planu
Dlouhodobym cilem zvlaste zacatecnika by nemela byt castka ale znalost obchodovani. Zacatecnik by se nemel hodnotil podle castky kterou ziskal ale podle zvladnuti procesu ktere k tomu pouzil.

Myslim ze se tu vsichni shodnem ze je dulezite obchodovat spravne a nesoustredit se na vysledek nasledujciho obchodu.
Dale se vsichni shodnem ze nejde presne predpovedet chovani trhu po nasem vstupu ani na rok dopredu.
Tak proc si davat cil v castce nebo procentech vaseho kapitalu pro rok nebo tyden, ktery bude nutit zacatecnikovu mysl porvnavat jeho vykon podle castky kterou z dalsiho obchodu ziskate nebo ztratite??

Neni lepsi zamerit se dlouhodobe na spravne obchodovani a dat si za cil jak dlouhodobe tak kratkodobe spravne obchodovani?



Link to comment
Sdílet pomocí služby

Článek se mi líbí a považuji ho za velmi užitečný.

Dovedu si představit, že každému nemusí vedení dokumentace vyhovovat ale pro mě je to velmi cenný zdroj informací pro další vývoj. Pravidelná rutina je taky důležitá.

Menší cíle v začátcích Petr na těchto stránkách doporučoval už několikrát. Dlouho mi to připadalo jako zbytečné omezování ale nakonec jsem tu myšlenku přijal jako jedinou cestu, která se mi osvědčila. To otázka pro mě totiž nestojí jestli mám v intradenním obchodování chtít např. +300$ nebo +3000$ za měsíc ale v mém případě spíš jestli vydělám +300$ nebo ztratím -1000$. Pořád ještě mám velký "Psychological gap" a menší cíle mi ho pomáhají vyplnit místo abych ho kvuli nerealistickým velkým plánům ještě zvětšoval.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Fuf, chlapi ale ste sa do mna pustili :) Kazdopadne kazdy nazor akceptujem, no musim podotknut, ze keby sme si vsetci davali len male ciele, nikto by nikdy nedosiahol veci velkych. A ano, neobchodujem este live, len tento tyzden sa mi otvara real account, no moje backtesty a paper vychadzaju aj po znehodnoteni 50% (20-30 je doporucenych, co som pocul) velmi slubne.
To Xjan, Dr. Brett N. Steenbarger to velmi dobre popisuje vo svojej knihe o obchodnej psychologii, ze nie je vsetko si kupit drahe softwary, knihy, vela sa ucit, lebo takto sa z teba stane skuseny amater, ale nemusi profesionalny obchodnik. To bola + - citacia. Myslim si, ze hodnotit niekoho cudzieho, kedze je tu vela uzivatelov a anonymnych spoza pocitaca, ci niekto moze/nemoze dosahovat 300 denne, mesacne, rocne, alebo 8000 denne, mesacne, rocne je zcestne. Myslim, ze aj Larry Williams, ked urobil mnoho skvelych obchodov nemal motivaciu nizku, ale prave naopak vysoku, kazdeho motivuje nieco ine. Kazdopadne prajem vsetkym uspesny rok 2012 a neberte to ako flame, len ako vyjdrenie nazoru.

S pozdravom
Dan,

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ja by som sa chcel opytat pritomnych diskutujucich jednu vec, ktora je podla mna velmi dolezita.
Kto z tychto dvoch traderov ma vacsiu sancu na uspech ? (odhliadnuc od stavu uctu, psychiky, pevnych nervov, vytrvalosti, trpezlivosti, discipliny, brokera, komisii, spreadu ...)

Trader A - obchoduje 1 kontrakt , ciel je zarobit 5000 USD, potrebuje teda 400 tickov (6E, jeden tick je 12,5 usd)

Trader B - obchoduje 10 kontraktov, ciel je zarobit 5000 USD, potrebuje teda 40 tickov (6E, jeden tick je 125 usd)


Kto ma vacsiu pravdepodobnost uspechu, trader A alebo trader B? Je viac pravdepodobne zarobit 400 tickov alebo 40 tickov?

Tato skutocnost podla mna oddeluje amaterov od profesionalov. Zamyslel sa niekto nad tymto? S minilotmi,mikrolotmi, nikdy nikto nic nuhra, nezarobi, a taky clovek ani nemoze pomysliet a ani podla mna ani nemysli , ze by niekedy mohol obchodovat 10 a viac kontraktov.

Je to brane cisto z nadhladu, jednoduche porovnanie tradera A a B, nehladajte za tym ake su komisie, ake su sklzy, aku musi mat psychiku atd...

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...