Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Žákovská knížka - psychika


Doporučené příspěvky

Dobrý den tradeři. Tuhle jsem si přinesl domů knížku Trading Coach. Dlouho jsem váhal, jestli za ni ty peníze dát, no teď nelituji a nelitoval bych za ni dát i víc. Ne, nechci dělat něčemu reklamu. Pan Brett N. Steenbarger mě však velice inspiruje. Protože jsem teď měl dost blbé období, všechno se mi zamotalo a přestalo fungovat, dal jsem si ve forexu pauzu(asi 2 měsíce) a rozhodl se začít znovu. Doslova od nuly. Resp. od backtestu:-)
Napadla mě při čtení myšlenka, založit si jakousi "žákovskou knížku". Jelikož bylo pro mě období škol velice úspěšné a všechno šlo snadno a samo (fakt jsem nebyl žádný knihomol, ale prostě jsem se učil snadno), zdá se mi tato metoda jak zvládnout psychiku zajímavá. Má představa je taková, že si každý den po ukončení obchodování oznámkuji některé předměty. Např. dodržení MM a pod.
Zajímal by mě váš názor, jelikož předpokládám, že s emocemi a disciplínou, bojujeme mnozí. Pokud by to někdo z vás viděl jako zajímavou věc, rád bych slyšel nápady, co všechno by šlo oznámkovat. Nechci tím nahradit obchodní denník, jenom chci přehledněji vidět své úspěchy i neúspěchy. A samozřejmě tak trochu se vrátit zpět v čase a opět se těšit z dobrých výsledků.

Ještě jedna věc, pokud si pouze myslím, že je to můj nápad, a ve skutečnosti jsem si tuto myšlenku přečetl někde jinde, třeba tady na finančníkovi, předem se autorovi myšlenky omlouvám za neúmyslný prohřešek vůči dobrým mravům a třeba i zákonům. Nemám v úmyslu vykrádat cizí nápady a pohledy na věc.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

> shaman78

Napad to muze byt zajimavy, ale pokud si to budes znamkovat sam, tak bych radil to znamkovat az s nejakym odstupem. Ten samy den si nejspis budes porad jeste pamatovat duvody, proc jsi tento obchod bral, tamten nebral... proste budes stale ve stejnem nebo podobnem psychickem rozpolozeni. Tim padem ten proces znamkovani nemusi byt vzdycky uplne objektivni. Pokud se na dany den podivas s odstupem (treba o vikendu po danem obchodnim tydnu), mohlo by to byt lepsi.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

> shaman78

Myslim, ze jakykoli zpusob, jak si na sebe uplest bic, je ucinny a zajimavy. Zakovskou knizkou to tady nikdo nenazval, v tom jsi myslim prvni, ale jinak jde IMHO o variaci toho, co doporucuje vetsina tech, co ma nejake zkusenosti s psychikou v tradingu.

Jinak na netu se daji najit i zaznamy celych seminaru dr. Bretta, zkus pohledat.

Z vlastni zkusenosti Ti mohu doporucit dat duraz na tyho hlavni predmety: DISCIPLINA, DODRZOVANI OP, DISCIPLINA KAZDODENNIHO DNE.

Uzasny je pustit se i psychologicky zamerene seminare na Ninjovi, BMT a jinde - je az neuveritelne, jak vsichni stale opakuji totez. Ono uz staci si pustit treba i jen tohle: www.youtube.com/watch?v=fFqf3eHO2CI. Tez vrele doporucuji kurs psychologie zde na Financniku.

At se dari,
bobek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...