Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

MULTICHARTS .NET


Doporučené příspěvky

Zkoušel prosím už někdo z Vás MC.NET? Pokud ano, máte nějaké srovnání v čem je lepší / horší / jiný než klasický MultiCharts?

O co jde? MC.NET vypadá a tváří se stejně jako MC, pouze strategie se NEprogramují v tom jejich šíleném HardToLearn-EasyLanguage, ale v klasickém C# či VB.NET. Jelikož jsem programátor, který v těchto jazycích dělá, bylo by to něco pro mě.

Je mi ale divné, že MC stojí 1500 USD, zatímco MC.NET pouze 1000 USD, takže tuším nějakou boudu. Kdyby měl někdo k tomuto SW jakékoli postřehy, tak ať je sem prosím šoupne.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 10 months later...
  • 1 month later...

Ahoj,
hlavni rozdil je ze Multicharts.NET neumi powerlanguage (obdoba easylanguage z Tradestation). Bohuzel nektere pokrocile prikazy z easy/powerlanguge nejdou jednoduse napsat v .NET verzi, filozofie je ponekud jina, nebo tyto prikazy proste chybi. Da se to obejit, ale dost nepeknyma klickama. Na me to pusobi tak ze .NET verze potrebuje dodelat, ale nejsem si jisty jestli to tak vidi i autori. Nekomu muze .NEt verze stacit, ale kdyz jsem se snazil napsat strategii popsanou a odzkousenou v easylanguge tak jsem pomerne tvrde narazil...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Ahoj,

jelikož jsem .NET programator, věnoval jsem par dni zkoumani Multicharts .NET a porovnával jsem ho s Multicharts.

Nesouhlasím s Alkou, že by byla nějak .NET verze šizená a nešlo z Power Language cokoli přepsat do .NET.
Přepsal jsem pár strategii, s první jsem se celkem zapotil, další již šly rychle.

Naopak si myslím, že v .NET jsou větší možnosti než v PowerLanguage. Minimálně máte k dispozici
všechny .NET knihovny, které jsou po internetu.
Pro programátory je .NET verze podle mého lepší, pro neprogramátory bych spíše doporučil klasickou verzi.

Také je možné program ladit pod debuggerem v Microsoft Visual studiu, což je velmi pohodlne a příjemné.

Výsledky strategii i optimalizací vyšly na dolar stejne. Multicharts a Multicharts .NET se liší pouze v použitém jazyku, nevšiml jsem si rozdílu v IDE (prostředí programu).

Jedna nevýhoda zde je, optimalizace .NET beží skoro 2x pomaleji než optimalizace v EasyLanguage.

Ještě je tu rozdíl v podmínkách použití programu. .NET verze se nabízí ve verzi STARTER, kdy je možné
program použít zdarma. Omezení je v maximálním počtu dvou symbolů. Trial 30 denní verze existuje také.

Kdybych objevil zásadnější problém, dopíšu to sem...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...
  • 2 týdny později...

Sinuhet:
Zatím krom toho že je trochu problém se v něm vyznat, (člověk se rok učí jednu platformu a pak další), asi trochu problém nastavit mapování ze začátku. Další uvidíme. ;)

To Svopex:
No a já zrovna kvůli AOS chci přejít na .NET z Ninji. Máš na mysli programování v C#, že je probém? Nebo to že musíš brát při více TF data z jednoho grafu? Trochu více podrobností prosím.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...
  • 4 months later...
  • 2 months later...

Dobrý den, chci se zeptat, jestli se v MultiCharts.NET dají částečně odprodat pozice. Jsem asi roční začátečník, zajímam se o PA trading a momentálně jsem v papertradingu a testuju moje nápady. Přišel jsem časem na to, že bych mohl obchodovat s více kontrakty a přitom dodržet money managment. Samozdřejmě do začátku jenom s jedním. Jde mě o to, že někdy mě trh dává signál ke vstupu např. na vyražení, ujde třeba 60 USD na kontrakt a pak dojde ke zpětnému návratu do TR (falešný průraz), ale přitom to může být taky start trendu. Mě tedy podle mého nápadu nezbývá, než skončit na nule a přitom vstupuju např. se třemi kontrakty. Dalo by se v takovém případě třeba dva kontrakty odprodat nad nulou třeba na 40USD a s jedním počkat, jak situace dopadne? Každopádně i kdybych šel s tím jedním zbývajícím kontraktem pod nulu, tak bych pořád byl v plusu a zachoval bych si něco ze zisku. Děkuju za rozumnou odpověď (učím se) Josef Blaha

34748

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zipp001 Napsal:
-------------------------------------------------------
> Dobrý den,> chci se zeptat, jestli se v MultiCharts.NET dají > částečně odprodat pozice. >


Ahoj,
pokud otevřeš pozici v opačném směru, původní pozice se tímto uzavře.

Řekněme, že máš 3 pozice Long, pak otevřeš 2 pozice Short na těch 40 USD, čímž dvě ze tří otevřených pozic uzavřeš. A zbývající jednu si tam necháš a zavřeš ji později.

Jinak tohle se standardně dělá pomocí Profit Targetu, kdy pro 2 pozice nastavíš PT na tý hodnotě 40 USD a zbytek použiješ nějakou jinou výstupní metodu, např trailing SL. PT si nastavíš pomocí čekajícího pokynu v opačném směru.

Pokud si takhle hraješ s velikostí pozice, pak je potřeba dávat pozor, jakou velikost pozice máš momentálně vyplněnou, když zadáváš příkazy. Píšu tohle upozornění, protože jsi začátečník a je běžné, že začátečníci otevírají jiný počet pozic, než vlastně chtěli jen tím, že jim tam zůstane nějaká velikost pozice z předchozího příkazu. :)

Honza


Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...