Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• 1 month later...
Odesláno

Ahoj,
chtěl bych požádat o radu, jakým způsobem v EL zadávat příkaz do trhu na jiném symbolu. Vytvářím pairs trading strategy, kde pracuju s Data2. V "jeden" okamžik potřebuji vyplnit dva příkazy. Kalkulace pro výpočet, vše mi funguje, nicméně nevím jak jednoduše do kódu nacpat, že chci u druhé nohy obchodovat symbol z Data2.

If Vysledek crosses over OverBought then Buy ("Price1") next bar at market; - toto mi v základní formě otevře jednu nohu, na druhou potřebuji zadat něco ve smyslu:

If Vysledek crosses over OverBought then Buy of Data2 ("Price1") next bar at market;

Díky, Martin

Odesláno

Takhle jednoduše to v TS nejde, klasické EL vám nedovolí obchodovat data 2. Musíte použít buď OOEL - ordersprovider class, nebo by se to mělo dát vyřešit např. přes globalvariables, kdy si nastavíte proměnnou při splnění podmínky, a tu potom zpracujete pomocí makra, kdy dáte na trh příkazy pomocí placeorder...

Odesláno

Děkuji za odpověď. Budu se v tom muset trochu více pohrabat:) Možná budu mít až příliš laický dotaz, ale v případě využití makra bude strategie stále backtestovatelná?

Díky, Martin

Odesláno

To není pozitivní zpráva:)
Strategii jsem otestoval na FX přes křížové páry a tam vypadá i v hrubé podobě zajímavě, nicméně po dopracování budu potřebovat spustit backtest a optimalizaci, přičemž bych rád strategii využíval primárně na indexech. Tento dotaz nepatří do tohoto vlákna, ale dokáže si s backtestem na více symbolech poradit třeba NT? Případně co by jste doporučili?

Díky

• 3 týdny později...
Odesláno

zdravim, vie mi niekto poradit? V Multicharts mi funkcia entriestoday(date) nefunguje... Mam ju zapisanu v podmienke

If vstup and EntriesToday(date) then Buy ("2nd buy") Next Bar at Market;

A stale mi generuje viac vstupov za den ako 2.. :S

Odesláno

to snuff:
Třetí vstup probíhá na stejném baru jako druhý vstup?
Pokud ano, tak podmínka "EntriesToday(date) = 2" bude splněna až na close baru, ve kterém proběhl ("2nd buy") vstup.

Možná toto vše víš a problém bude jiný, ale napadlo mě to jako první možnost.
Z.

Odesláno

Nie, treti vstup prebehne na inom bare..

som uplne rozcarovany z Multicharts, tolko bugov a nefunknych funkcii kolko to ma to je neskutocne.. Aj verzia s EL a aj .NET... nie som novacik v programovani ale nikde som sa tak nezapotil ako pri multicharts, kym nieco uplne trivialne rozbeham.. a niektore dolezite veci ani nerozbeham

Odesláno

Problém může být jinde, nejdřív bych si zkusil, zda hodnota entriestoday je po prvním vstupu rovna 1 pomocí commentary:

if AtCommentaryBar then Commentary( "Entries today = ", NumToStr(EntriesToday(date) ,0) );

Případně si upravte kód, pokud chcete mít pouze dva vstupy, tak:

If EntriesToday(date) = 1 then begin

If vstup then Buy ("2nd buy") Next Bar at Market;

end;

Pokud nepotřebujete testovat do minulosti, můžete pro reálný datafeed zkusit použít také

EntriesToday(CurrentDate)

Dejte vědět, jestli problém přetrvává.

Odesláno

Super, dakujem za odpoved.. Hodnota entriestoday je po prvom vstupe rovna 1 , ale zaroven aj pri dalsom.. a dalsom... Ked sa nespravi obchod tak je rovna 0..Ked spravi 1 obchod tak 1..a 2,3,4 obchod atd je stale rovna 1...

Odesláno

to snuff:

Skúsil som ten tvoj originál kód, čo si tu dal a v TradeStation to chodí správne. Max. 2 vstupy za deň.

Chyba bude zrejme niekde inde. Nejaké ovplyvňovanie inou časťou programu.

Odesláno

To isté hovorím ja o Tradestation :)

Párkrát som sa už riadne zapotil aj pri úplne jednoduchých a základných kódoch. Niektoré záležitosti fungujú ináč ako by človek očakával :S

• Vytvořit...