Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Programování v EasyLanguage


goody

Doporučené příspěvky

Dovoluji si založit toto téma převážně pro lidi kteří se jako já seznamují s EL a nemohou se dopátrat vyřešení některých úskalí, nejasností či problémů.

Rád bych zda by mne někdo mohl nakopnout jak zadat v EL tuto podmínku Close > EMA (jedná se mi o ten exp. klouzavý průměr) nevím jak ho tam dostat.

Díky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Na tyto komplikovanější věci umí zde nejlépe odpovědět asi Honza K. V principu to různými oklikami jde, ale rozhodně to není úplně jednoduché. TradeStation bohužel není úplně vybavená (mimo jiné) na stock-picking a jejich následné obchodování. Mám také podezření, že byste musel mít všech 100 akcií otevřených v jednotlivých oknech a pro každý titul mít aktivovaný "systém", který by se spustil po splnění podmínky z RadarScreen. Takže ne moc praktické. Ale jak říkám, nejlépe na toto zde umí odpovědět Honza K.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To je v podstatě totéž. I když MCH nyní nabízí verzi .NET, kde bude zřejmě podobné věci s pomocí programovacího jazyka C# možné realizovat bez větších omezení. Tak i tak to ale není bohužel jednoduše realizovaná záležitost. Sám jsem se o tuto problematiku v minulosti zajímal a bohužel není žádný nástroj, který by podobné věci umožnil bez znalosti pokročilejších programovacích jazyků (resp. o takovém nástroji nevím).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Honza K. nemá zrovna moc času :(

goody - já bych na to šel přes radarscreen a global variables (dá se splašit na foru TS nebo se naučit používat variantu implementovanou v OOEL). Tj,. Radarscreen bude sender, kde se na symbol aplikuje jednoduchý indikátor (RSI apod.) a pošle se hodnota do receiver strategie, která porovná hodnoty RSI poslané ze všech symbolů a pomocí sort vybere nejvyšší 3 a dá příkazy na trh. Pokud umíte anglicky, zaměřte se na "GV" "globalvariables" a především příspěvky od Gooseho, má tam i kompletní kódy pro obě strany, jak sender, tak receiver. U Multicharts si nejsem úplně jistý, jak mají vyřešený přenos proměnných mezi instancemi (graf/strategie atd.), takže neporadím, OOEL ale Multicharts neumí (nebo jsem pozadu?).

PT ne v dolarech, ale procentech jde, myslíte jaká 2%? Dvě procenta zisku na pozici, 2% pohyb daného symbolu, 2% zisku celého účtu? :) Možností je více

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Základem bude tedy zjistit, "za kolik" máte vlastně nakoupeno :) Lišit se to bude u akcií/futures/forexu, zejm. jestli jedete na margin. Pro začátek nejjednodušší příklady, pozor, dávám to dohromady z hlavy, přičemž vedle mne stojí už téměř vypitá lahvinka vína, takže překontrolovat!! :)

U akcií bez leverage to bude nejjednodušší:

PT = 0.02 * pocet_akcii * entry_price tedy např.

inputs: Num_Shares ( 100 );

If podminka then Buy ( "LE" ) Num_Shares shares next bar at Close;
Setprofittarget ( 0.02 * Num_Shares * EntryPrice );


U futures je to už trochu složitější, protože pro nákup kontraktu se vám na účtu blokne jen určitá částka (initial margin), přičemž navíc v hlavních hodinách máte obvykle u brokera ještě lepší podmínky a můžete "pracovat s větším balíkem" než přes noc. Budu předpokládat, že chce pracovat s hodnotou initial margin, tj. pokud otevřete třeba 1 ES kontrakt, tak budete počítat 2% zisku z cca 3.850 USD, což je současná hodnota initial marginu např. u Tradestation a která bude u většiny ostatních brokerů. Pak to bude vypadat takto:

PT = 0.02 * pocet_kontraktu * initial_margin tedy např.

inputs: Num_Contracts ( 1 ), Symbol_margin (3850);

If podminka then Buy ( "LE" ) Num_Contracts contracts next bar at Close;
Setprofittarget ( 0.02 * Num_Contracts * Symbol_margin );

Pokud byste chtěl zjišťovat hodnoty marginu z trademanageru, jde to (GetRTInitialMargin a další..), nicméně pozor, pokudm áte otevřených více pozic na více symbolech, dostanete součet pro všechny pozice a je třeba si s tím poradit.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Zdravím, zase dělám někde chybu, ale nevím kde. Soft-MCH. Prosím o radu. Jednoduchý kód pro výstup z pozice je: // Vystup_pro akcie // SL + PT - v procentech Inputs: Pocet_akcii(100),PT_procent(2),SL_procent(2); Variables: SL(0),PT(0); SL = SL_procent/100 * Pocet_akcii * EntryPrice; PT = PT_procent/100 * Pocet_akcii * EntryPrice; SetStopContract; SetStopLoss(SL); SetProfitTarget(PT); Bohužel mi výstup dělá to, že mi vystupuje na stejné ceně, kde vstupuju a ihned. Napadá mě jedině chybné nastavení u titulu - viz obr. - nevím, co tam má být nastavené přesně u akcií a ETF ?!?! Díky za jakékoli info. Renda

21675

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...