Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Poradna: Jak jednoduchý nebo složitý by měl být můj obchodní plán?


Doporučené příspěvky

Dobry clanek, urcite velkym prinosem pro zacatecniky. Muzu jen dodat ze dle meho nazoru je jedna z nejdulezitejsich "ingredienci" obchodniho planu prave kontrola risku, zminena ve treti casti clanku.
Nekdo zde na foru kdysi napsal, ze se mu zacalo darit kdyz si uvedomil ze je treba se na cely trading divat jaksi "z druheho konce", tj. nesoustredit se na zisky, ale naopak na risk. (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Je samozřejmé, že i DD jsou ve vývinu. V počátcích můžeme počítat s DD kolem 30% a jakmile získáváme zkušenosti , pak tato hodnota bude klesat v součinnosti s tím jak se bude dále vyvíjet náš obchodní plán. Reálná hodnota je 10% , ale většinou ještě méně, asi kolem 8%. Ale to až po několika letech live. Dříve se k takovým hodnotám asi těžko propracujeme.
Je tu spousty lidí na foru a možná někdo má jiné zkušenosti.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pekný článok.

MNovak, neviem si predstaviť byť v DD 30%. To sa mi nestalo ani v začiatkoch, a to len z jedného dôvodu - nepustil som sa do live, kým som nemal na účte dostatok $$$, aby som obchodoval s rizikom okolo 1% na obchod. To je už ale iná kapitola - veľkosť účtu je prvá vec, ktorá sa dá v tradingu ľahko "oklamať" a nízka kapitalizácia je bežnou vecou.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

shany
Průměrná velikost účtu u začátečníků je cca 3000$, pracují s riskem 3-5% a zde skutečně dochází k takovým propadům.
Samozřejmě jsou i jedinci, kteří si otevřou účet s 50 000$ a obchodují s jedním kontraktem. V tomto případě by těžko měli takový DD. U těchto článků je vždy potřeba přihlížet k běžným hodnotám u většiny traderů.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

MNovak,

tomu rozumiem. Chcel som len povedať, že dobrým spôsobom, ako sa vyhnúť frustrácii (alebo aspoň ju znížiť) je našetriť viac a nechať na účte dostatočný "vankúš". Samozrejme, že absolútny DD veľkosťou účtu neovplyvníme, ten už závisí od stratégie, našej schopnosti presne exekuovať a trošku aj od šťastia, či náhody - vždy sa môže obaviť horšie obdobie.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Článek který zase vystihuje hodně zásadních pravd.
Ne zbytečně komplikovaný plán, ale něco v jeho základě být musí a dle mého klasické patterny cenového grafu jako DT/DB, flopy nebo divergence by bez filtrů jako S/R a sledování vyššího TF byly dost rizikový, to stejný asi platí o patternech na indikátorech.
Riskovat max 1,5% na obchod mi přijde jako zásadní mantra, kterou by se měl řídit každý začátečník a jen bych to doplnil o nějaký rozumný max. počet obchodů za den (mně nejlépe vychází počkat si na jeden jediný zajímavý, ale zase u toho nemůžu a nyní nechci sedět déle než 3 hodiny denně).
S touhle mantrou se dostat do velkého DD je o něco těžší a šance na přežití roste. Ti co nemají tolik volných peněz, které si mohou dovolit ztratit, tak mají jedinou možnost - FOREX. Velký rozdíl oproti indexům, ale kvůli risk managementu snad jediná možnost.
A ještě poslední... výstupy, výstupy, výstupy. V rámci backtestu, paper i live je fajn otestovat nebo sledovat více výstupů, protože ty rozdíly jsou tak zásadní, až mě to hodně zarazilo. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...