Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Stávkové kancelárie a trading


Doporučené příspěvky

Zdravim, dnes som si všimol že niektoré stávkové kancelárie umožňujú staviť aj na forex alebo na akciové indexy. Online stávkovanie cez bet365 ponúka napr. nemecký DAX kde sa dá "tipovať" či cena uzavrie za 5 min vyššie/nižšie než je jej aktualna hodnota. Bet365 nemá žiadne poplatky za podanie stávky. Je mi jasné že podobné stávkové kancelárie robia všetko preto aby bol hráč znevýhodnený, zaujíma ma len váš názor.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to BladePikachu
v tomto případě bych chtěl uvést, jak vlastně sázkové kanceláře vytvářejí kurz. Pokud samy usoudí, že šance na výhru je 50%. Tak jejich postup vytvoření kurzu je zpravidla následující. Pokud by ta kancelář fungovala jako neziskovka a pro hráče tedy spravedlivě a žádnou stranu by nezvýhodňovala, tak by musela vypsat kurz 2,0 podle tohoto výpočtu 100/50=2. Jenže oni chtějí samozřejmě dosáhnout zisku, takže zvýhodní samy sebe a to zpravidla 10%. To udělají tak, že použijí tento výpočet 90/50=1,8. No a aby toho nebylo málo, tak hráč musí zaplatit ještě 10%man. poplatek(v kamenných pobočkách) nebo zpravidla 5%. Ikdyž by nezaplatil žádný, tak jako tak je podle předchozího výpočtu v nevýhodě. Kdybych to vyjádřil řečí tradingu, tak máme systém s 50% úspěšností a RRR 1:0,8. Na to, abychom se dlouhodobě měli šanci udržet alespoň na nule bychom potřebovali RRR alespoň 1:1 a samozřejmě výrazně větší účet než naše protistrana. Jiná situace nastává, když sázkovka chybně určí pravděpodobnost výhry. Pak se samozřejmě může stát, že kurz může být výhodný. Dalším problémem u sázkových kanceláří je, když zjistí, že dlouhodobě více vyhráváte než prohráváte a to větší sumy. Takové hráče zpravidla vyloučí. To ale asi neplatí o sázkových burzách.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

BladePikachu

Sázkovky tu nejsou proto aby sis u nich vydělával, ale abys tam prodělal tak jako ostatní ;) Je to firma, ktará chce vydělat a ne charita. Pokud budeš vyhrávat, tak tě buď vyhodí anebo ti budou dělat takový problémy, že raději odejdeš dobrovolně.

Nejlepší možnost pro ty co to myslí vážně a chtějí se tradingem živit je hrát proti trhu a ne proti nějaké firmě = market maker, sázkovka apod.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zajímavé by mohlo být porovnávat několik kanceláří, které by nabízely tento typ sázek na stejnou příležitost a porovnávat kurzy, které na tuto příležitost nabízejí. Občas se u obyčejných sázek na sport stává, že některá sázkovka nestihne včas reagovat na nové informace a nechá starý kurz, který už může být pro ni nevýhodný.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

A teď is představte, že se rozhodnete pro "klasické" podnikání... bude jeden z prvních vašich nápadů jít do nejbližší večerky nakoupit tam rohlíky a snažit se je prodat s alespoň 50 % marží? To asi neklapne, protože tak drahé pečivo si koupí jen hodně velký zoufalec a těch moc nebude ... tak proč berete obchodování jinak? Tedy pokud si nechcete jenom hrát ...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...