Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Technická analýza pro nováčky (1)


Doporučené příspěvky

"...ziskat takovou kombinaci vstupních a výstupních technik, které dlouhodobě vydělávají (ale ne vždy a stále, protože to je v trzích nemožné)."

Nevim jestli tomu spravne rozumim, ale asi to bylo mysleno tak ze neexistuje dlouhodobe profitabilni obchodni system. Z jednoho pohledu to je urcite pravda, ale pokud ma v sobe system promenne zavisle na volatilite trhu, potom bych rekl ze takovy system existovat muze.
Na druhou stranu jestli se bavime o tom, ze nelze konkretni vstupni pattern exekuovat do libovolne faze trhu, tak to je naopak velmi dulezity detail unikajici mnoha zacatecnikum. A v tom je prave zakopany pes mnoha neuspesnych traderu. Pattern maji treba i teoreticky funkcni, ale nedokazou spravne urcit jednotlive faze trhu a vstupuji napriklad s trendovym patternem ve fazi trading range, apod.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

detroit

Urcite to nebylo mysleno tak, ze neexistuje dlouhodobe profitabilni system. Prave naopak, S/R a jejich ruzne kombinace davaji prave tu "jistotu", kterou nekteri v trzich hledaji. Dokonce si troufam rict, ze funguji nezavisle od casoveho ramce nebo volatility trhu. Pokud chci mit profitabilni system a zaroven v nem chci mit zahrnute zidentifikovane S/R, pak je to jako z cimkoliv jinym....musim vedet, jak tento nastroj uchopit.

Pozdr.
Pavel

Link to comment
Sdílet pomocí služby

"Zdravý rozum a hledění do grafů jsou důležitější než poučky a vzorečky"
:) :) :)

Obchoduji jednoduchy system ktery je konzistentni a robustni. Funguje na jakemkoliv trhu a TF. Ppouzivam 2 trend. paterny, pomocne trend. linky a ZDRAVY ROZUM,
I kdyz je na tomhle trhu spousta AOS a HFT firem tak nemam absolutne zadny problem a dosahuji mesicni targety. System funguje i behem asijske seance, pres prazdniny a take v prosinci

paramery napriklad na trhu SP500 /2m/: PT250, SL150, BE1 zde nepouzivam, %Win 64%, obch. hodiny - 9.oo-11.oo, 15.3o-17.oo, mesicni target - 670usd/kontrakt, vstupuji za stop nebo limit , obchoduji AIAO

Osobne si myslim, ze je mozne postavit system ktery funguje neustale /mesicne generuje profity/ za predpokladu silne selekce vstupu, ,max. rizeni rizika a obchodovani do trendu.
:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Vla55 Patrne vychazite z meho mesicniho PT 670usd. To je chybna uvaha protoze se jedna pouze o planovane cislo ktere ma racionalni zaklad v konkretnim planu. Dale je to cislo ktere je pro me obchodovani na danem trhu realne a ja jsem pri jeho dosazeni spokojeny. realny vysledek je o neco lepsi, ale to uz je pro me nepodstatne, takze i pocet obchodu je vyssi. nic vic. Pocty vstupu jsou vyssi - jen dnes jsem mel 2. Tady je obrazek. V grafu je ve spodni casti skryty indikator, ktery jsem si nechal naprogramovat a nebudu jej zde prezentovat, ale v podstate takto obchoduji ja a vysledky by byly velmi podobne i bez teto pomucky. Vzdy si vyznacuji SR urovne u kterych ocekavam urcite akce. Jinak obchoduji tento system na 4 trzich. TF

24175

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Presne tak, uplne vystaci 1 indikator (ja napriklad pouzivam SSTO) a na nem vyhledavat opravdu silne divergence (ktere casto reprezentuji S/R), nemusi to byt zadna velka veda. Hlavne obchodovat bez tlaku a stresu. Ja mam napriklad mesicni PT na NQ 500USD. Aby se toho dalo dosahnout, uplne vystaci vystaci 1,2 signaly denne. P.

24178

Link to comment
Sdílet pomocí služby

trendfinder,

chcem sa opytat ohladom konzistentnosti a robustnosti Vasho systemu - ako to testujete? Predpokladam (opravte ma, ak sa mylim), ze neobchodujete klasicky mechanicky system (ci uz rucne, alebo automaticky pocitacom). Testujete si myslienky rucne? Ake su Vase preferencie od dlzky backtestu? Overujete si veci na niekolkorocnej historii, alebo Vam staci kratsia doba?

Dakujem

Link to comment
Sdílet pomocí služby

shany,

pokud vidim patern ktery vypada ze ma potencial, tak jej hledam na ruznych trzich, ruznych TF/1m-1h/ a v ruznych letech /09,10,11,12,13/. Z nahodneho trhu a roku vyberu 2-3 mesice a provedu bezny test. Jiz dopredu vim, jaky je muj mesicni cil a ten hledam i v techto nahodnych parametrech. Me cile jsou pro vetsinu trhu stanoveny v radu stovek usd/mesic.
Pravda je ze uz moc paternu nehledam a cely muj trading je v tuto chvili hodne stabilni. Obchoduji dost diskrecne a uznavam ze cerpam z dlouholetych zkusenosti. Stanoveni PT,SL,BE je pro zkusenejsi tradery rutijni zalezitost a pri letmem pohledu na trh v radu nekolika tydnu jej bez problemu odhadnou. navic SL stavim 1-2 ticky nad swing, takze v podstate hlidam jen jeho vysi abych zachoval kladny RRR. Cely patern a cile jsou absolutne podrizeny me predstave o vysi zisku za mesic. DD a dalsi parametry maji v planu sve hodnoty take, ale vzhledem k tomu ze obchoduji vyhradne do trendu a v jasnem zakladnim ramci, tak vysledky byvaji velmi stabilni a equity je take velmi vyhlazena.

Jsme asi offtopic ... jinak backestuji jak rucne tak automat, ale rucni je lepsi protoze zaroven se ucim hledat patern v trhu

TF

Link to comment
Sdílet pomocí služby

trendfinder Napsal:
-------------------------------------------------------
> Tady je obrazek. V grafu je ve spodni casti skryty indikator, ktery
> jsem si nechal naprogramovat a nebudu jej zde....

Velice pekny obchod, ale toto snad neni trendovy obchod, nebo ano? Samozrejme zalezi na sirsim kontextu, napriklad trend na vyssim TF, ale z pohledu samotneho screenshotu bych rekl ze jde spis o ukazkovy protitrendovy obchod.


Link to comment
Sdílet pomocí služby

"Základní chybou začínajících obchodníků je, že hledají v S/R úrovních exaktnost. V tomto jsou bohužel S/R úrovně zrádné, protože nikdy nemůžeme dopředu říci, zda se na takové úrovni cena odrazí, nebo zda prorazí, a aby to bylo ještě komplikovanější, S/R úrovně produkují mnoho falešných průrazů, které ještě více přidávají na zmatku." Niečo podobné som pozoroval na PAPER v dňoch 17.18.19 JUN 2013 v obchode COCOA CCU13 Úroveň 2380 sa dá označiť za S/R a očakával som obrat do Májového trendu. Dňa 11. JUN 2013 dostal som podľa plánu signál.. SELL CC U13 Market (2365) ....SL 2395 Následne cena komodity prudko klesala až k hranici 2200 ktorú som označil za S/R úroveň. Očakával som odraz od tejto úrovne. Podľa rady pre začiatočníkov som sa tejto úrovni vyhol a uzatvoril som svoj PAPER obchod na 2210 dňa 18.6.2013 so ziskom 155 Bodov čo je 1550 USD na 1Kontrakt. Takýto pohyb je ale skôr výnimočný ale poteší. Čo je pointa ? že som videl S/R úroveň, obchod som uzavrel a som s tým spokojný. Následne je vidieť , že cena ďalej S/R úroveň prerazila a komodita je s cenou mimo môjho plánu. Pekný deň. :)

24202

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...