Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Podle mě je optimální plánovat celý obchod, tedy i výstupy, dle aktuální struktury trhu.

Osobně používám výchozí SL na základě MAE, která mi i určuje maximální risk na obchod. Hodnota se liší v závislosti na trhu.

Pokud se ale poblíž nachází logická zóna (pro mě otestovaná S/R úroveň), která leží mezi vstupem a hodnotou MAE, umisťuji SL za ní. To mi umožňuje při zachování stejného risku na obchod zvýšit RR ratio a zároveň objem obchodu. Úvaha je taková, že pokud by daná otestovaná úroveň byla proražena, SL dle MAE by byl s velkou pravděpodobností rychle zasažen. To mi tvoří výrazný edge.

SL posouvám automaticky na BE ve chvíli, kdy je dosaženo TP1, druhý kontrakt má pak volnost a může jen příjemně překvapit.

Odesláno

tom_czr

Ja intradenne, co je predmet tejto diskusie, este neobchodujem. Za to som aj vdacny pretoze ak by som zacal live, pravdepodobne by to nedopadlo dobre. Zatial live obchodujem spready asi 2 mesiace.

• 4 months later...
Odesláno

Dobry Den,

chcela by som sa opytat, ze akurat zrejme backtestujem obdobie kde Volatilita nie je obrovska, ale da sa pekne zobchodovat maly pohyb +-par tickov. Bohuzial, moj system urcovania PT spociva na vopred stanovenych silnych urov. swingov alebo silnych S/R. Keby som si svoj SL, urcila presne podla mojich zasad RRR (1:3,1:2) vyhodilo by ma z obchodu par sekund, minut po vstupe.

Ak by som ale SL, dala logicky nad HIGH/LOW BAR, alebo nad swing alebo silnu S/R - a obchod by mi vysiel, zase by sa nedodrzal moj risk management a nikdy sa mi nepodari docielit RRR, pretoze riskujem viac nez mozny zisk.

Prosim poradte mi, ak ma niekto takuto skusenost. Mozno obchodujem iba zle obdobie a mala by som si vybrat obdobie ked su mozne vacsie zisky a tym by bolo lahsie urcit mensi risk vzhladum ku zisku. Obchodujem NQ, profitabilne mi obchody vychadzaju ale logicky mi to nedava zmysel, pretoze vela faktorov v realnom obchodovani ma mozno este ovplyvni a preto by som nechcela riskovat viac, nez by som mohla ziskat.

Dakujem za kazdu moznu odpoved

:) :D :S

Odesláno

Profity chápu jako průměr z profitů. Beru to podle toho co mi trh nabídne. Někdy vystoupím jen s dvěma ticky, někdy třeba s padesáti, jindy s minus osmi. Pokud, ale vypočítám za delší období průměr pak by měl vycházet alespoň 2x více než průměrný SL. Samozřejmě SL by měl být stanoven přiměřeně k trhu a současné volatilitě. Pokud se trhy málo pohybují tak si vystačíme třeba jen s 30 dolarovým SL a nebudeme používat SL třeba 200$, apod.

Odesláno

Missa136:
Možná nepoužívat klasický fixní SL, ale mít SL opravdu hodně vzdálený od trhu/zapomenou na fixní RRR/zvednout timeframe a množství obchodů doplnit jinými trhy a jinými obchodními přístupy...

Komise + bid/ask u nízkých PT a SL systém zpravidla výrazně poškodí.

• Vytvořit...