Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Efektivní využívání Sierra Chart na notebooku


Doporučené příspěvky

Dobrý den, přecházím z NT na SCH, nyní mám trial verzi. Účet mám u Mirus a IB. Včera se mi odpojovala Zen-Fire data s hláškou o těch 15 dnech. Psal jsem na podporu SCH, že mám reálný účet i Mirus a za neaktivitu platím $25/měsíc, tak proč mi odpojují data, když u NT jsem tento problém neměl. Dostal jsem tuto odpověď, kterou úplně nechápu. Data od Zen-Fire nebude SCH dále podporovat ani pro živé obchodování na účtu Mirus a bude tedy jediné řešení pořídit jejich o kterých psal i Petr za $35 měsíčně? Díky. Martin

The whole connectivity method to Zen-Fire system is changing in about a week. There will be a $35 charge for market data. Here is a preview of an announcement:
The Zen-Fire trading service is providing a new interface method which will be required by January 1, 2014. This is going to be required to be able to use Zen Fire after this date.
Sierra Chart is implementing support for this new interface for trading capabilities. The market data is not supported. The market data will be provided by the new Sierra Chart futures data feed:
www.sierrachart.com/index.php?l=doc/SierraChartRealTimeFuturesStockDataFeed.php
The futures data feed is available for 35 USD per month. You are able to take advantage of the CME exchange fee waiver.
It is our intention to support the basic functionality of the Zen-Fire interface with the exception of market data for engineering and design reasons. If you wish to use the market data provided by Zen-Fire, then you may want to have a look at another application that meets your requirements in this area. As the market data is not supported by Sierra Chart at this time.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

už delší dobu se mi nedaří v SC nastavit layout jedné záložky. Může někdo prosím poradit jak docílit toho, že jsou různé okna/grafy zafixované a třeba konkrétně tady v Petrově uspořádání vlevo vůbec nejsou názvy grafů, název je pouze u orderflow? Už se mi to podobně podařilo poskládat, ale nějak se to vždy rozsypalo, není to ono. Přes co na to jít? Díky.

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tak jsem to ještě jednou ověřoval na podpoře SCH. Opravdu od ledna již nebude Zen-Fire podporován. Prostě očividně chtějí prodat svůj produkt = svá data.Tak mi teď nějak účet u Mirus nedává smysl. Původně jsem měl plán obchodovat v SCH u Mirus FESX a u IB ES, oba trhy s daty Zen-Fire. V data feedu SCH asi FESX není, že ano? U IB jsou data pro ordeflow nepoužitelná. Budu tedy nucen opustit i Eurex a obchodovat pouze ES, NQ, YM na placených datech SCH? Nebo vás někoho napadá jiné řešení? Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nerad bych vkládal plané naděje, ale já mám Zen Fire od Mirus Futures a zatím je vše ok.
Naposledy v pátek 20.12.2013 jsem normálně tahal data do Sierry (i Eurex) + prováděl jsem live obchody ze Sierry.

Buď je to celé trapná taktika AMP na přetažení klientů, nebo nastává u Zen Fire nějaká změna, ale řešení Zen Fire - Sierra poběží dál, nebo ta nejhorší varianta, že to skutečně bude od 1.1.2014 problém - pak opravdu na řadu přijdou data od Sierry za 35 USD.
Já se nechám překvapit :).

MATE32 Napsal:
-------------------------------------------------------
> Tak jsem to ještě jednou ověřoval na podpoře SCH.
> Opravdu od ledna již nebude Zen-Fire podporován.
> Prostě očividně chtějí prodat svůj produkt = svá
> data.Tak mi teď nějak účet u Mirus nedává smysl.
> Původně jsem měl plán obchodovat v SCH u Mirus
> FESX a u IB ES, oba trhy s daty Zen-Fire. V data
> feedu SCH asi FESX není, že ano? U IB jsou data
> pro ordeflow nepoužitelná. Budu tedy nucen opustit
> i Eurex a obchodovat pouze ES, NQ, YM na placených
> datech SCH? Nebo vás někoho napadá jiné řešení?
> Martin


Link to comment
Sdílet pomocí služby

Omlouvám se za OT, přece jen článek je o něčem jiném.

Hmmm, tak bohužel se stala ta horší varianta, Zen Fire není již podporován u Sierry. Na Zen Fire došlo (stále probíhá) k technologickým změnám, uživatelé NT už to mají pořešeno nejnovější verzí .18, u Sierry se bohužel zatím nic neděje a asi dít nebude.
Takže kdo používal kombinaci Sierry a Zen Fire je nahraný jako já. Osobně také uvažuji o variantě co tu zazněla - AMP a Rithmic + Sierra. Data od Rithmicu jsou vlastně původní Zen Fire (Zen Fire měl Rithmic jako dodavatele dat).
Pro trading ala FIMS, sledování OF apod. by tedy tato varianta měla být poměrně ekonomická (25 USD/měsíc za level 5 Sierry + Rithmic data 01 zdarma).
Ale nebojte se, že by to AMP nemělo podchyceno :), komise za obchody jsou u datafeedu Rithmic o něco větší než u datafeedu TTnet.

Doporučuji porovnat zde: portal.ampclearing.com/account/commissionquote.aspx

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Honzin: Díky za reakci. :-)
Na kalkulačku jsem již koukal a komise jsou, myslím, i tak celkem OK. Díval jsem se ještě na možnost Optimus Futures, které také poskytují SCH s daty Rithmic. Na zahraničních fórech jsem zatím četl samé pozitivní ohlasy, ale nevyzkoumal jsem, kolik jsou poplatky za jejich služby. Jen že k založení účtu je minimum 5000 USD, a pak vzorec pro výpočet marginů. Po novém roce jim budu psát, tak to sem pak také hodím.

Všem přeji úspěšný rok 2014! :-)
joseftf

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já jsem se postupně nechal Petrem inspirovat, ale rozvinul jsem to lehce jinak :) Aktuálně obchoduju ES NQ YM. Vyřešil jsem to tak, že jsem okna překryl a nechal přesahy rohů (vznikly takové záložky :)) je to pro mě rychlejší - blíž DOMu. Taky to je proto, že na monitoru notebooku pracuju jenom s "detached okny" (takže záložky pro přepínání chartbooků nevidím) aby ty rámy a nesmysly nezabíraly místo, takže to vlastně všechno vidím tak jak na obrázku - bez rámu siery. Nezdá se to, ale celkem to zabírá místo (samotné okno siery mám celou dobu minimalizované). Mám taky chartbook pro obchodování, další např. 30 min tf, nebo samotný 2 min, abych lépe viděl intradenní strukturu. Mezi těmi přepínám klávesovými zkratkami. Vlastně na většinu věcí používám zkratky. Další zkratky bez kterých se neobejdu jsou na minimalizaci/max okna a přepínání mezi ETH/RTH. Když můžu, tak stejně používám ještě malej monitor, kde mám trade okna pro jednotlivý trhy (kvůli změnám objemů, řízení pozice atd...) Tady plná fotka monitoru vypadá následovně:

26489

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...