Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Na co nezapomenout při obchodování aktuálních trhů


Doporučené příspěvky

... doporucuju se v techto dnech spis zamerit na odpoledni seanci. Tam jsou trhy jiz klidnejsi, situace prehlednejsi, nizsi SL (ale stale muzete mit PT daleko vetsi nez normalne - tzn lepsi R) a nedochazi k tak velke rotaci v ramci 1' tf, ktere by vas se standatdnim SL vymetly (tak jako rano).
Jelikoz je ale charakter struktury odpoledne jiny nez rano, tak doporucuju si vse dobre osahat a pripadne upravit OP.
happy trading
sublo

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ta masivní volatilita je aktuálně i na evropských trzích. Na indexu DAX včera a předevčírem byl rozsah High - Low přes 300 bodů, index byl včera okolo poledne o 1.800 bodů níže než před několika málo týdny a index volatility VDAX-NEW je za včerejšek již 28,66, tedy na hodnotách o 100% vyšších, než před měsícem. Trh je velmi dynamický, dnes např. mezi 9:20 a 11:05 vystoupal o cca 180 bodů, aby se zřejmě znovu spustil do hlubin směrem na jih.

Takovéto extrémní pohyby bez zásadních příčin nelze predikovat, ani na ně včas reagovat. V takovém období je lepší být mimo trh, neboť běžně kalkulované SL prostě nefungují a použití v zásadě jakékoliv strategie je velmi diskutabilní.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Horacio,
to zalezi jakym zpusobem obchodujes ale pokud se ted podivas na chovani 1'baru (hlavne v Ut-Ct ... Pa uz byl nepomerne lepsi), jejich rozsah a necekany zvraty v radu vterin s vymetanim SL, tak by melo byt jasne, ze to dost lidi odradi od obchodovani prinejmensim proto, ze na to lidi nemaj dostatecne velky SL.
Hlavne nezij v omylu, ze na zisky potrebujes mit volatilitu a cim vetsi, tim lepsi.
Ja osobne obchoduju cistou PA a v tyto dny davam prednost odpoledni seanci, ktera se jiz chova podstatne lip a predvidatelnejc.
happy trading
sublo

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Po delší době zajímavý příspěvek, který by mohl pomoci dlouhodobě ztrácejícím. Kontext je totiž všechno. Vše se od něj odvíjí. V článku je přesně popsáno, proč vám nebude k ničemu backtestování, stavba tzv. robustních obchodních systémů, dodržování "obchodního plánu". I když to tak jistě nebylo zamýšleno. Vše výse uvedené je totiž postaveno na minulosti, minulých datech a jejich kontextu, které se již NIKDY nevrátí.
Jediné, co je důležité, se odehrává právě teď.
Konkrétně mě teď (příspěvek píšu v 16:55 dne 21.10, nevím kdy mi ho schválí) zajímá:
CL - dojde k opětovnému testování ceny 80 - řekl bych, že ano, fundamenty tomu nasvědčují, počkám si na korekci vzhůru a pak zkusím pokles zobchodovat.
NQ - korekce je minulostí, trh bude pravděpodobně směřovat vzhůru k novým high.
GC - brzy short, korekce vzhůru nemá opodstatnění.
LE - překročí cenu 170? Pravděpodobně ano. Čistě technický předpoklad.


Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...