Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Psychologie obchodování


Doporučené příspěvky

Dobrý večer,
jako začínající trader (spíše přesněji začínající sympatizant) bych potřeboval zodpovědět, který názor je pravdivý.

Kapitola " Cesta do hlubin psychologie obchodování XII"
Cituji - Já neznám nikoho, kdo by nechal v trzích celé své jmění. Znám lidi, kteří prodělali mnoho peněz, ale nikoho, kdo by přišel o celé své jmění.

Kapitola "Psychologie obchodování X ztráty“
Cituji - Skutečně mě nestačí udivovat, kolik obchodníků je schopno takto uvažovat. NIKDY a NIKDE není psáno, že se trh skutečně otočí, a tak čekání na „otočku, která přeci musí přijít“, stálo mnoho obchodníků s takovýmto uvažováním celé jmění.

S pozdravem
Gavin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

výroky jsou pravdivé oba.
Je pravda, že jsem nepoznal doposud nikoho, kdo by nechal v trzích celé své jmění. Ale je to proto, že lidé kolem mě jsou rozumní a v obchodování používají stop-loss, dodržují základní pravidla obchodování, apod.

Co se týče lidí, kteří celé jmění ztratili - o takových jsem pouze slyšel, nebo četl. Všichni tito lidé však měli dle mých informací společné to, že obchodovali bez stop-lossu, bez uvážlivosti, bez money-managementu, apod.

Příklady lidí, kteří ztratili své jmění dávám do článků schválně proto, aby si každý uvědomil důležitost a nezbytnost používání SL a základních pravidel obchodování.

S pozdravem,
Tomáš
FINANCNIk.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den Gavine,
situace je velmi jednoducha: nebudete-li dodrzovat pravidla, ktera Vas chrani proti ztrate, pak skutecne muzete ztratit hodne penez, dokonce vsechny prostredky, ktere do obchodovani vlozite. Pokud si na tyto prostredky vezmete treba uver, nebo si je pujcite, pak muzete ztratit take cele sve jmeni.
Je uz jen na Vas, zda-li jste schopen kontrolovat sam sebe. Predpokladam, ze jste rozumny clovek a se svymi prostredky, nebo se svym majetkem nebudete hazardovat. Predpokladam, ze si umite spocitat, kolik jste schopen investovat tak, aby pripadny neuspech investice neohrozil Vas zivotni standart.
Pokud si dukladne proctete vsechny navody zdarma uvedene na Financnikovi, pak jiste porozumite rozdilu mezi inteligentni investici a hazardem. Je jedno, jestli investujete 5,000 USD nebo 500,000 USD. Vzdy budete odpovidat sam za sebe a budete muset prijmout odpovednost za Vasi investici. Pokud umite prijmout odpovednost za sve investovani a verim, ze to pro Vas neni problem, pak teto odpovednosti prizbusobite take sve rozhodovani.

Preji Vam mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...