Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

netrendující trhy-pohyby do strany


Jakub

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

už dávno jsem pochopil, jak moc jsou zrádné dny, kdy trhy netrendují a pohybují se pouze do strany. V tyto dny se snažím vůbec neobchodovat nebo se maximálně držet na uzdě.. Bohužel nemohu přijít na žádný systém, který by mi dával nějaké signály, že se toto děje.

Pokud někdo máte systém, jak rozpoznat netrendující trhy, prosím napište ho. Potřeboval bych nějakou inspiraci.

Tomáš někde psal, že vydělávat se dá i na pohybech do strany, ale myslím, že to bude chtít značnou zkušenost.

Za jakékoliv tipy děkuji

Jakub

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jakube,

naučit se držet dál od trhů které nikam nejdou je jedna z nejtěžších věcí. Chce to hodně pozorování trhů a získání citu. Plus existuje několik pomůcek. Já například používám EMA. Pokud jde EMA do strany, nebo netrenduje dostatečně dle mých představ, pak neobchoduji. Jinak např. RSI indikátor může naopak v trzích které jdou do strany při používání klasické překoupené/přeprodané oblasti fungovat naopak dobře. Chce to ale získat cit. Zkuste nějaký ten klouzavý průměr.

Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jakube, mrkni taky třeba na VOLUME, pokud se sníží objem, většinou to bude o ničem. Jak se zase zvýší, může se začít něco dít. Má to logiku. Když se něco děje, většina se chce zúčastnit. Řídím se podle toho v ID, ale v pozičním by to mohlo taky fungovat. Chce to okouknout historii, jak se VOLUME chová. Fakt se dá hodně prodělat, jak to neběhá. Začne se střídat zisk a ztráta, ale limitovaná ztráta je skoro vždy větší a v tom je ten průšvih. Pokud na to samozřejmě není systém. Je to fakt problém, protože nic nevidí do budoucna, takže člověk zase neví, kdy se to probere. Ale je taky rozdíl mezi pohybem do strany, který myslím já, a pohybem do strany ve vlnách. Tam to zase taková trága není, jak píše Tomáš.

Bohdan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den Jakube,
pokud obchodujete nejaky obchodni system, mel by byt robustni a fungovat ve vsech variantach chovani trhu. Slovem "fungovat" mam na mysli i to, ze Vas system nepusti do pozice. Rozpoznat pohyb do strany na zacatku je velmi tezke.
Zkuste napr. kombinace EMA na dvou casovych pasmech, tj. pokud obchodujete na daily chart, otevrete si weekly chart a podivejte se na EMA 26 [nebo 30, 39 atd.]. Pomoci teto EMA na weekly chart si urcete hlavni trend, coz Vas "ochrani" od falesnych vstupnich signalu na daily chart. Pokud je na Weekly chart EMA 26 stoupajici, pak na daily chart obchodujte pouze long pozice. Pokud je na Weekly chart EMA 26 klesajici, pak na daily chart obchodujte pouze short pozice. Je-li na Weekly chart EMA 26 rovna, pak na daily chart obchodujte pouze prekoupene a proprodane signaly od oscilatoru.

Preji Vam mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den pánové,

děkuji za tipy. Chtěl byl v nejbližší době začít intradenně obchodovat naostro. Včera jsem si uvědomil, že tento aspekt nemám jednoznačně vyřešený. Což, jak jsem pochopil všichni označují za největší chybu začátečníka. V tréninku jsem se rozhodoval podle citu. Budu se muset ještě nějakou dobu tomu věnovat.

To Bolija: Chápu to správně tak, že máte určité přesné hranice volume kdy obchodujete a kdy ne?

Děkuji
Jakub

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jakube,
přesné hranice nemám, protože každý den je jinak aktivní. Beru to poměrem k začátku dne. Na začátku dne se trh rozhýbe a VOLUME naroste a skáče třeba na 10 - 25000 (ES). Potom začne klesat a v hodně případech se trh uklidní. Pokud je VOLUME tak těch 5000 a více, dochází k pohybům, ale při 2000, už je to o ničem a kašlu na to. Samozřejmě to nevychází vždy. EMA jde taky do boku, mám též nastaveno a sleduju. Ale mám obavu, že nezbývá, než to dostat do krve. Za rok už to bude lepší :D Já už si nedělám iluze, že bez zkušeností začnu na komoditách vydělávat. Ten čas je nutný. Myslím, že to přijde úplně samo, stačí si všímat, co se kdy děje. Nikdo nevidí dopředu. Ale správný odhad by se měl vylepšovat sám časem. Jinak opět zdůrazňuju, že píšu o naprosto líném trhu, který nedělá ani vlny, protože pokud by se jednalo o 100 USD vlny do boku, tak to zase není tak špatné. To jen abychom si rozuměli.
Bohdan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...