Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

OBCHODY 19.9. - 23.9.


greenhorn

Doporučené příspěvky

Joj, po té, co jsem v pátek s menší ztrátou vypadl na SL v dlouhé LBX05, mi RSI, a poté i MA ukazují vstup do dlouhé u Oats, prosinec 05. Navíc, pokud dobře vidím, dá se tam snad vysledovat něco jako kulatý dno ( nebo support ? ), proto zítra :
BUY OZ05, nad High ( 161,6), SL 158. Obchoduji PAPER, ale snažím se přísně blížit co nejvíce reálu, včetně kapitálu.
-------------------------------------------

Tak uvidíme, snad to nebude jen pro pobavení ... :) ;) .

Býýýznysu ZDAR ... JAGELO

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nu, OZ05 za 162, SL na 158, LOW dnes 155 = - 4 body = - 200 $ . Výbornej typ ...
Oves asi bude dál stoupat, ale ten stop loss, nu co už. Mám ještě dlouhou OJX05 se SL na 94,40 ( kupoval jsem minulý týden za 94,80, no tak to snad pokryje poslední dvě ztráty - nebo taky ne .... :( :( .

Vzrůšu zdar :) ... JAGELO

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nazdárek Jagelo,

s OJX05 jsem na tom skoro stejně, kupoval jsem za 94,75 (paper), včera nám to pěkně vyrostlo co? však se kolem Floridy zase motá nějaká bouřka. Měl jsem PT na 97,45 - takže mě to tam vyhodilo, třeba budeš mít víc štěstí a získáš z pozice víc, zdá se mi, že by to ještě mohlo růst.


A jak vážení přítomní vidíte vývoj na cukru? je to sice vysoko, ale já jsem long.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Greenhorne,

je pravda, že se kukuřice na týdenním grafu nachází na svém více jak ročním mininu, takže úvaha otočení na sever není úplně od věci. Nic méně, momentálně je nastolený krátkodobější downtrend a kukuřice má ještě kousek kam padat, takže pokud bych chtěl spekulovat na sever, spíš bych si počkal až kukuřice padne ještě trochu níže. Pak bych si asi počkal na nějakou smysluplnější formaci - např. double bottom, neboť tipuji, že až kukuřice ještě trochu spadne, půjde pak nějaký kratší čas více-méně do strany. Je to ale samozřejmě jen můj osobní názor. Navíc já osobně jsem trendový obchodník - tzn. obchoduji zásadně s trendem - takže kdybych musel kukuřici nyní obchodovat /jako že nemusím :-)/ tak bych se spíš zamýšlel nad tím vytáhnout z trhu pár babek ještě než spadne na svá minima na weekly - tzn. znažil bych se vytěžit ještě něco málo na stranu short. Je to ale otázka obchodního stylu - jak říkám, já jsem obchodník s trednem, obchodníci protitrendový nebo swing-tradeři by zase viděli obchod třeba trochu jinak.

Hodně zdaru,
Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomáši,
poslední dobou a zejména po absolvování kurzu indikátorů jsem se na problematiku grafů začal dívat trochu jinak.
Teď popisuji hlavně poziční obchodování. Při backtestingu vypnu všechny indikátory a sleduji pouze grafy. K tomu se ještě snažím dívat se na takto zobrazený graf očima davu obchodníků, kteří vidí to samé co já. Snažím se tak získat cit pro trhy, jak Ty vždycky zdůrazňuješ. Mnohokrát jsem se přistihnul, že se nejprve díval na indikátor, který se někam nádherně vyvíjí a potom vyhodnocuji, jak te to s těmi candle na grafu. A při tom naprosto logicky indikátor je odvozen z grafu, graf je primární, indikátor má něco potvrdit, či vyvrátit.
Jinak ta kukuřice, to je spíš tip pouze pro papírové obchody. Ono se tomu davu již tři dny moc dolů nechce. Já si myslím, že slabé ruce se už pustily a prodaly.

Úspěšný obchodní den všem přeje greenhorn

Link to comment
Sdílet pomocí služby

SBH06 (Sugar11) - tak 21.9. tady podle mého názoru asi zafungovala psychologie davu. Jo pak tam ještě začaly padat Stop_lossy... a je z toho snad největší denní pohyb za posledních několik let ( 3 ?). Nestandardní stav - nestandardní reakce. Pochvala pro i RSI a MOM. Takže TA taky zafungovala. Sednu si teď na ruce a budu pozorovat. Na mě je to moc chaotické. CZ05 ( Kukuřice ) - na jižní frontě klid. I když tělo na candle se za poslední tři dny přesunulo nahoru.

246

Link to comment
Sdílet pomocí služby

zdravím, WZ se nacházel ve formaci klesající kanál,v jeho průběhu došlo nejprve k positivní divergenci na histogramu MACD a potom k vlastní divergenci MACD a RSI.U RSI je snad zajímavé i překročení úrovně 50.Na grafu je vidět proražení horní čáry cenového kanálu (rozuměj resistance).Vzhledem ke zpoždění dat nelze zatím určit zda došlo k nárůstu O/I při proražení.Celkově hodnotím jako změnu trendu z downtrendu.

254

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...