Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

zdravím všechny tradery!!
chtěl bych se zeptat problematiku marginů (intradenních) na konkrétním případě, stále nad tím bádám a stále to prostě nemohu pochopit, nevím proč, jsem začátečník a chtěl bych si propočítat výši účtu podle ebooky MoneyManagement a risk management ( příklad uvedu u IB na trhu NQ..tj intrady initial 1750, intraday maintenance 1400, overnight initial 3500, overnight maintenance
1, jaké marginy z tehle 4 me budou jako intradenního obchodníka zajímat? (predpokládám ze ty 2 první),

2, jaký je presný rozdíl mezi initial intradey a initial maintenance.....která z nich se mi strhává pri otevrení pozice a pak se mi zase pripisuje zpet a kterou z nich potrebuji abych pozici vůbec otevrel?

3, v te knize je napsano, abysme nikdy neexponovali více jak 50% uctu v marginech....cili který ten margin mají na mysli?

4, kdyz si vypocítávám risk na 1 obchod vzhledem k velikosti uctu, mám si ho vypocítávat z celé velikosti účtu nebo jen z velikosti účtu - margin potřebný na otevření pozice....čili jen z toho, z čím můžu reálně čarovat?

5, nejlépší by bylo, kdyby jste mi napsali třeba příklad jak to chodí...např, otevřu si účet s "5000USD", otevřu 1 pozici v NQ u ib a nechám ji otevřenou.. (za cenu např 2160 na long, 1b=20USD) ...čili teď mám na účtě 5000-1400=3600?

A po uzavření pozice se ziskem 100USD to bude zase 3600+1400+100=5100?

6, Co když si třeba otevřu u IB tuhletu pozici s účtem 1500 USD....otevřu si to vubec když initial intraday je 1750?

díky za odpovědi :S

Odesláno

SanchezP:
Někteří brokeři nerozlišují u intradenních obchodů initial a maintenance margin. Např. Global Futures má na většinu indexů margin 500 dolarů.

1/ ano

2/ při otevření se blokuje initial margin. Pokud stav účtu (včetně otevřeného zisku/ztráty) klesne pod součet maintenance marginů otevřených pozic, broker posílá margin call. Ale toto se týká spíš overnight obchodů. U ID ty pozice nejpozději na konci dne zavřete a pokud skončíte ve ztrátě, druhý den maximálně nebudete moci otevřít tolik pozic

3/ nejspíš initial, ale není to žádné dogma a většina brokerů nerozlišuje u ID initial a maintenance

4/ já bych to dělal z celého účtu, tím, že vám broker zablokuje margin, nepřicházíte o žádné peníze, jsou jen blokovány

5/ já bych do těch výpočtů dosadil 1750 místo 1400

6/ broker vám neumožní pozici otevřít.

Myslím, že se zabýváte nepodstatnými aspekty. I když si spočítáte všechno na dolar přesně, k ničemu vám to nebude.

Odesláno

Když u GF otevřu s účtem $2000 4 long kontrakty na index NQ, za jakých podmínek dostanu intradenně MarginCall?
Když u GF otevřu s účtem $2000 4 short kontrakty na index NQ, za jakých podmínek dostanu intradenně MarginCall?
A do jaké díry na účtě mě nechají otevřené pozice ještě otevřené?

SIM mi umožňuje při shortu otevřít víc pozic než při longu, ale margincall podle nastaveného maitenance Ninja-SIM neumí vůbec.

Vědět předem kdy začne být na účtě těsno a může mi to svazovat ruce je velmi důležité, protože každý to nemůže zajistit dostatkem financí ale pouze tréninkem, tréninkem a zase tréninkem a pak ještě informovaností. :(

Odesláno

Jiří S.:
Vůbec netuším, neobchoduju indexy a neobchoduju intradenně. Doporučuju se s tím dotazem obrátit na pana Kužela z GF.
Myslím ale, že intradenně margin call neřeší, stejně nejste schopen tentýž den doplnit účet, spíš to broker zavře, pokud bude účet aspoň trochu v plusu. Teď koukám, že margin na NQ je jen 400 dolarů.

S 2000 na účtu bych si netroufl otevřít ani jeden kontrakt, natož čtyři. Snažím se obchodovat s dostatečnou rezervou, abych věci jako margin call nemusel řešit ani teoreticky.

Odesláno

to Jiri S

souhlasim prakticky s nazorem od pajy, resit zda a jak obchodovat s 2000$ 4 kontrakty je asi ne zcela dobra myslenka. Pokud vezmu v uvahu ze na trhu NQ budu pouzivat SL 50$ tak by potom pri 500$ kapitalu na kontrakt bylo riziko 10%, to je myslim absolutni hazard. Samozrejme je ale dobre vedet jake hodnoty marginu jsou pro dany trh u vaseho brookera, pomaha to k sestaveni money managementu a zaroven se tim trader vyvaruje moznemu neprijemnemu prekvapeni. Je to jen nazor, samozrejme ze to vse zalezi na vasi ochote riskovat a postoji k tradingu.
Ja mam ucet u TD Ameritrade a IB, tak konkretni hodnoty u vaseho brookera neznam.

At se dari.

romanrak

Odesláno

to paja1

třeba u mirusu mají u trhu YM initial margin 5000 a intraday margin 500......znamená to, že když otevřu pozici s 5000USD účtem, tak budu mít na účtu 0 ? je to vůbec možné? Šlo by to vůbec obchodovat? :S

Odesláno

Tak dám jeden příklad - když s účtem $5000 před close nakoupím YM a cena se pohne proti mě o $100 tak mi broker bude chtít zablokovat $5000 a jak to dopadne?

Bude to blokovat od mé nákupní ceny čímž budu v klídku neboť maitenance margin je daleko, anebo to bude blokovat od close ceny a pošle mi Margincall neboť mi nebude o $100 stačit Initialmargin?

Jak to dopadne když budu mít prodáno a budu na close mínus 100?
Na SIMu mám v případě prodeje dost cizích doláčů:) navíc.

Odesláno

to romanrak
Dík,peníze přišly v pořádku :-) ,Já mám KB a když jsem jim vytiskl údaje k převodu peněz poprvé,tak nevěděli na jaké číslo to poslat a poslali to zrovna na špatné,naštěstí se peníze vrátily zpět :-) ,ale i tak jsem zaplatil za převod 2,5 tis...vydřiduši
Měj se
at se daří Martin :D

Odesláno

to Skelers: ok, to mne tesi. Pokud posilam na IB nejake prostredky tak jiz pouzivam nastavene udaje z minulosti, jen je overim jestli nedoslo k nejake zmene ze strany IB a to dle minule uvedeneho zpusobu bookovani transferu, opacne mam samozrejme prednadtastavene a overene udaje na moji banku. Tak jde vse plynule a bez problemu. Poplate 2,5t KC je dosti vysoky, ale zalezi samozrejme na prevedene castce a bankovnim poplatkum ve vasi babce.
Tak at se dari a brzy prichazeji penize opacnou cestou.

romanrak

• 4 months later...
Odesláno

Nováčkům poradím, pokud začínají s 5000 USD, což byl i můj případ, mohou začít obchodovat trhy, kde je max. margin 4000 USD, protože 1000 USD je celkem velký prostor pro ztráty, kde by měl být i nováček profitabilní. Protože pokud budete např. riskovat na trhu E-mini NASDAQ-100 8 ticků, váš stop-loss bude 40 USD čili budete si moct dovolit mít až 25 ztrátových obchodů, pak byste měli ztrátu 1000 USD, ale pokud budete mít i sebejednodušší systém založený např. jen na S/R úrovních, a budete jej dodržovat, věřte mi, že nebudete mít více jak 10 ztrátových obchodů za sebou. A ve výše zmíněném trhu je 40 USD už dostačujících. Já během 1. měsíce díky absolutně nekompromisnímu přístupu zhodnotil počátečních 5000 USD do 6200 USD, a to byl ostrý start absolutního nováčka v reálu. 2. měsíc z 6200 USD do 8000 USD. 3. měsíc z 8000 USD do 9600 USD. 4. měsíc jsem začal obchodovat 2 kontrakty a objevil jsem cestu do království dolarů - je to o kontraktech.

Nicméně 5000 USD já osobně považuji za solidní startovací sumu, protože pokud se nebudete řídit systémem, pak vám nepomůže ani když si budete fundovat účet o 10 000 USD ba i dokonce 20 000 USD. Nicméně méně jak 5000 USD není solidní startovací suma. Osobně považuji nejlepší start v rozpětí 5000 - 6000 USD. A pro založení účtu u Interactive Brokers vám bude stačit 5000 USD, nebo 10 000 USD, záleží, jestli dáte přednost obchodovat přes nejmenovaného brokera, který vám umožní obchodovat s 5000 USD u IB s českou podporou, nebo si počkáte a založíte účet přímo u IB s 10 000 USD. Já nevidím rozdíl, možná kromě o trochu nižší komise u nejmenovaného brokera, který má u IB výhodnější komise pro klienty. Ale tím nechci dělat reklamu na brokery, ale upozornit, že i s 5000 USD můžete do "hry".

Good hunting, trader!

Gordon Gekko

[ital]In Greed We Trust![/ital]

• 2 months later...
  • 1 month later...
Odesláno

Zdravím všechny, poradte prosím, chtěl bych ochodovat FDAX na eurex a od zámořských brokerů je margin hodně nepohodlný. Nevíte někdo o evropském brokerovi a nebo o někom kdo nechce tak vysoký margin? Děkuji moc. R.

Odesláno

Grizly:díky za rychlou odpověd.
právě že to je všechno hodně k velikosti mého účtu ale MR jsou zatím asi nejlevnější, hledám někoho spolehlivého v evropě s tím, že by snad mohl být levnější. Díky.

• Vytvořit...