Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den,
již delší dobu se zabývám myšlenkou investování do futures, konkrétně mini dj. Mám však problém, nemohu si v současné době dovolit investovat více než 3000 USD. Nevím, zda to bude stačit. Mohl by mi někdo poradit, zda má vůbec cenu se do toho pouštět s tak malým kapitálem?

Děkuji

Pavel Digrin

Odesláno

Dobrý den,
my DJ neobchodujeme a ani neznáme vaší strategii, takže není možné jednoznašně odpovědět. Důležité je, jak velký bude váš průměrný obvyklý risk na 1 obchod a kolik budete mít blokováno kapitálu v marginech. Pokud váš průměrný risk na 1 obchod je MAXIMÁLNĚ 5% vašeho kapitálu a podmínky s brokerem máte nastavené tak, že váš margin nebude větší než MAXIMÁLNĚ 50% vašeho kapitálu, pak se dá o částce 3000 uvažovat jako o možné.
My například obchodujeme intradenně ES trh a naše obchody většinou nevyžadují větší SL jak 100 USD a i podmínky v rámci marginů máme velmi dobré, tudíž při takových podmínkách se dá začít s 3000 USD relativně "v pohodě". Pokud váš obchodní systém a přístup výše zmíněné nesplňuje, raději doporučujeme našetřit ještě pár korun.
Zdravím,
Tomáš
FINANCNIK.CZ

• 1 month later...
Odesláno

Zdravim
Nejaky cas se divam po brokerovi, ktery by umoznil obchodovat ES trh s takovym intradennim marginem, aby bylo mozno zacit tradovat s 3k USD a margin nebyl vic nez 50% uctu a doposavad jsem takoveho nenasel..Napr. IB ma na nej Intra.margin 1969USD pokud se nemylim... Nevim bud mi neco unika anebo je mozno se s brokerem domluvit na vysi marginu aby to nepresahlo onech 50%? To asi nee:)..

Ian

Odesláno

Iane,

s brokerem se dá domluvit prakticky cokoliv. U svého FS brokera jsem si například už v začátku bez větší obtíží domluvil intradenní marginy pro currencies ve výši 1/3 plného marginu. S IB je to jak píšete, intradenní marginy pro ES jsou mírně pod 2K.
Zdravím,
Tomáš
FINANCNIK.CZ

• Vytvořit...