Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Počáteční kapitál


meff

Doporučené příspěvky

Dobrý den,
již delší dobu se zabývám myšlenkou investování do futures, konkrétně mini dj. Mám však problém, nemohu si v současné době dovolit investovat více než 3000 USD. Nevím, zda to bude stačit. Mohl by mi někdo poradit, zda má vůbec cenu se do toho pouštět s tak malým kapitálem?

Děkuji

Pavel Digrin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,
my DJ neobchodujeme a ani neznáme vaší strategii, takže není možné jednoznašně odpovědět. Důležité je, jak velký bude váš průměrný obvyklý risk na 1 obchod a kolik budete mít blokováno kapitálu v marginech. Pokud váš průměrný risk na 1 obchod je MAXIMÁLNĚ 5% vašeho kapitálu a podmínky s brokerem máte nastavené tak, že váš margin nebude větší než MAXIMÁLNĚ 50% vašeho kapitálu, pak se dá o částce 3000 uvažovat jako o možné.
My například obchodujeme intradenně ES trh a naše obchody většinou nevyžadují větší SL jak 100 USD a i podmínky v rámci marginů máme velmi dobré, tudíž při takových podmínkách se dá začít s 3000 USD relativně "v pohodě". Pokud váš obchodní systém a přístup výše zmíněné nesplňuje, raději doporučujeme našetřit ještě pár korun.
Zdravím,
Tomáš
FINANCNIK.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Zdravim
Nejaky cas se divam po brokerovi, ktery by umoznil obchodovat ES trh s takovym intradennim marginem, aby bylo mozno zacit tradovat s 3k USD a margin nebyl vic nez 50% uctu a doposavad jsem takoveho nenasel..Napr. IB ma na nej Intra.margin 1969USD pokud se nemylim... Nevim bud mi neco unika anebo je mozno se s brokerem domluvit na vysi marginu aby to nepresahlo onech 50%? To asi nee:)..

Ian

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Iane,

s brokerem se dá domluvit prakticky cokoliv. U svého FS brokera jsem si například už v začátku bez větší obtíží domluvil intradenní marginy pro currencies ve výši 1/3 plného marginu. S IB je to jak píšete, intradenní marginy pro ES jsou mírně pod 2K.
Zdravím,
Tomáš
FINANCNIK.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...