Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

OBCHODY 10.10. - 14.10.


tomnes

Doporučené příspěvky

Zdravíčko Adame, dovolím si pogratulovat k vašemu obchodu a doufám, že vás to nažhaví do další práce a vzdělávání... Já již tento trh sleduji delší dobu a jsem zvědavý kam až může trh růst.... Chtěl jsem jít long, ale z nižší pozice, než jste nastoupil vy a vypadá to, že mi opět trh utekl... Takže jen tak dál... Úspěšné obchody přeje Vlasťa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nemam pred sebou TNT (som v praci) ale vcera ked som si stiahol data po ukonceni obchodneho dna, tak som nasiel signal na CCI - ako vysvetlil p. Libic a ak som to spravne pochopil - za signal mozno povazovat ak je hlavny trend trhu bull (to sa zistuje na weekly grafe ak je zhodne MACD aj EMA v bull) a zaroven CCI na daily grafe pretne hranicu - 100, 0, + 100 smerom nahor. Weekly sugar potvrdil bull a ak sa dobre pamatam, tak sa CCI posunul niekde z cca 90 na 120 , co som povazoval za signal. Ale mozno som nepostupoval spravne, kludne ma opravte (treaz som si vsimol, ze mate v statute dve hviezdy) ja som len papierovy zaciatocnik :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to freshman:
Zdravíčko, máte pravdu, že Libic zde velmi podrobně a pro nás začátečníky i velmi přínosně popisuje Triple screenu systém... Cukr je jasně bulish trend (dlouhodobě), ale otázka je, kam až může růst a kdy je vhodné vstoupit... Je pravdou, že CCI indikátor naprosto ignoruji a pro vstup si pracuji s jinými indikatory, a tak se zajímám o systémy obchodníků, které vyhodnotily vstup na zakladě jiných indicíí, než se kterými pracuji já... Cukr je velmi vhodný trh pro začátečníky, mezi které se samozřejmně považuji a je jedno, zda obchoduji real či paper... Úspěšné obchody přeje Vlasťa p.s. TAKŽE, KAM AŽ POROSTE CUKR...???? :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to vlastas

ja som inak vstupil do cukru uz v piatok 30. sept. a vtedy to bolo podla dvojitych MA (5 a 10) ale pohnojil som SL a tak som vyletel skoda (td). Momentalne testujem dve strategie naraz MA (5 a 10) s pomocou VOL/OI a PSAR a druha je ten triple. Ale zatial su to len vtupne strategie a ako som sa docital v prispevkoch p. Libica, ktore mi dost pomohli, ovela dolezitejsie su vystupy, takze mam este par mesiacov o zabavu postarane, co som ale vcelku rad :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry vecer Freshmane,
aplikaci triple screenu jste pochopil spravne. Na vcerejsich end-of-day datech byl weekly bull trend [EMA+MACD-H] a daily skutecne protnul CCI hranici +100, coz lze povazovat za vstupni signal [mluvim o SBH06]. Jak spravne podotkl Vlasta, o uspechu pozice bude rozhodovat predevsim vystup. Jednou z variant vystupu je sledovat CCI a vystupit z pozice na jeho divergenci. Pri standartnim nastaveni 14 period lze vysledovat, kdy cena utvori novy vrchol, avsak CCI jej neutvori [tedy utvori nizsi vrchol]. Pokud nejsou divergence Vasim konickem, pak lze vystoupit z pozice v momente, kdy CCI line prorazi hladinu 85 smerem dolu. Dalsim moznym vystupem je posouvat trailing SL po spodni trendlince.

Preji Vam mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím Libici,

Několikrát se tady nejen ve vašich příspěvcích objevilo téma divergence indikátoru. Hlavně v souvislosti s výstupy. Měl bych k tomu několik otázek. Co považujete za vrchol ceny - je to HIGH nebo CLOSE cena. Z mého pohledu je to CLOSE. Dále pak jak posuzovat situaci, která mnohokrát nastává, kdy cena po nárůstu klesne, ale zároveň klesne i hodnota indikátoru - je to divergence nebo není?

Hezký den přeje

Zbyněk

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Libic: v prvom rade vdaka za potvrdenie, ze som to spravne pochopil, aj to je pre zaciatocnika velmi dolezite, aby vedel, ze nerobi zle uz zakladnu vec - teda vstup. Tiez by som sa ako Goodboy opytal na ten novy vrchol, tiez
nemam uplne jasno v tom ci sa jedna o denny high alebo close. Takisto mi nie je celkom jasne ci sa novy vrchol chape od mojho bodu vstupu do trhu alebo za cely priebeh kontraktného mesiaca. Skusim to este odsledovat, nestihol som zatial TSS otestovat na viac ako 40 obchodoch. Este raz dakujem za reakciu (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den Goodbody, Freshmane,
divergence oscilatoru a ceny je jeden z nejsilnejsich obchodnich signalu, avsak take jeden z nejtezsich na analyzu [alespon dle meho nazoru]. Divergence oscilatoru zachycuje vrchol nebo dno trendu. Kazdy oscilator ma svoji oblast prekoupeni a preprodani [overbought / oversold]. Hodnota teto oblasti je pro kazdy oscilator jina. Oscilatory funguji perfektne v pohybu do strany, pri trendujicim pohybu davaji falesne signaly. Oscilatorem lze specifikovat, jestli obchodujete trendujici trend, nebo pohyb do strany. Jak toto analyzovat si bohuzel necham pro sebe.
Zakladni analyza divergence zni: prvni vrchol oscilatoru do oblasti prekoupeni a druhy [nizsi] vrchol oscilatoru, pri novem high ceny, pod oblast prekoupeni [pri long pozici]. Pri short pozici: prvni dno oscilatoru do oblasti oversold, druhe vyssi dno oscilatoru, pri novem low ceny, nad oblast oversold.
Divergence oscilatoru pri pohybu do strany analyzuji jinak nez divergence oscilatoru pri trendujicim pohybu. Bohuzel specifikaci si take necham pro sebe. Divergenci oscilatoru analyzuji na zaklade close ceny. Kazdy oscilator ma svoji charakteristiku a kazdy vyzaduje individualni pristup pri analyze divergence a proto lze jen tezko jednim clankem obsahnout specifika vsech oscilatoru. Budete-li se divergencim venovat, doporucuji Vam drzet se jen jednoho oscilatoru a ten studovat do hloubky.
Vim, ze jsem Vam prilis nesdelil, avsak nerad bych "rozdaval" neco, co mne stalo skutecne hodne usili a patri to mezi me hlavni know-how. Verim, ze to pochopite.

Preji Vam mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky Libici,

Jako obvykle odpověď na úrovni. Je mi jasné, že za těmi znalostmi je mnoho hodin práce a testování a bylo by nefér je chtít dostat jen tak. Stejně se člověk vyučí nejvíce na svých chybách a zkušenostech. Možná ještě jeden dotaz - divergence oscilátorů - popisuje je Dr. Elder ve svých knihách nebo jsi čerpal jen na základě vlastních testů a pozorování. Ještě jednou díky za odpověď.

Úspěšný den :)
Zbyněk

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den Goodbody,
90% informaci mam od Eldera, 10% z ruznych zdroju. Nastudovane teoreticke znalosti jsem musel skutecne velmi mnoho hodin testovat a analyzovat. Dulezite je urcit, zda-li obchodujete trendujici pohyb, nebo pohyb do strany. Dle toho stanovuji zpusob urceni "spravne" divergence oscilatoru. U trendujiciho pohybu ma divergence jinou charakteristiku nez pri pohybu do strany [alespon z meho pohledu]. Tedy, oteviram-li pozici, primarne resim, do jakeho trendu ji oteviram? V podstate pouzivam filtry, ktere mi tyto informace davaji a dle kterych stanovuji vystupni strategii. Elderuv triple screen tyto nezavadi, avsak ve svych knihach popisuje nekolik typu filtru, ktere je dobre do triple screenu aplikovat, predevsim z pohledu vystupni strategie. Zminena aplikace vyzaduje nekolikere procteni jeho knih [cestl jsem je uz cca 5x + se opakovane vracim k jednotlivym kapitolam]. Vstupni strategie jako takova nema chybu, o vysi prijmu vsak rozhoduji vystupy.

Preji Vam mnoho uspechu!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...