Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Zjištění


Jakub

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

tak jsem včera velmi dlouho přemýšlel o tom proč mám v trhu ER2 pořád tak špatné výsledky a proč se v něm cítím pořád tak nepohodlně i když ten trh se mi hodně líbí. Projížděl jsem si nazpátek svoje pocity a postupy. Rozhodl jsem se pro radikální změnu přístupu. Jednak jsem zjistil, že jsem strašně hr a nedočkavý. Otevřel jsem účet u IB a už bych strašně chtěl začít obchodovat. Naštěstí jsem ještě neudělal ani jeden live obchod. Tato nedočkavost mě dost rozptyluje a způsobuje, že jsem chtěl v backtestu udělat co nejvíce obchodů, které by potvrdili, že do toho mohu vlítnou. S tím souvisí druhý špatný přístup. Začal jsem se soustředit jenom na výsledky. To zase způsobovalo, že jsem neustále řešil, jak svůj systém vylepšit. To by bylo určitě v pořádku, ale já řešil najednou úplně všechno vstup, výstup, SL atd. Moje soustředěnost se neustále přelévala z jednoho na druhé a nic z toho jsem neměl vyřešené tak, aby se v tom cítil pohodlně a jistě. Nakonec to všechno skončilo depresí a pochybnostmi, které jsem tady napsal ve středu do jiného vlákna.

Od teď změna. Začnu zase od začátku hezky jedno po druhé. Budu teď chvíli řešit jenom vstupy nic jiného.Budu hledat dvě formace podle kterých chci obchodovat. Soustředění připadne jen a jen na to a to až do té doby dokud se nebudu v určování formací cítit zcela pohodlně a procento úspěšnosti bude vyšší jak 50% možná by mohlo být ještě vyšší, ale to uvidíme. Až tohle zvládnu budu pokračovat s metodou umísťování SL tak, abych se co nejčastěji udržel v obchodu a zároveň zbytečně neriskoval, ale už se nebudu muset zabývat tím, jestli to byl dobrý nebo špatný vstup to už budu mít vyřešené. No a nakonec si vezmu metodu výstupů, tady asi zůstanu u Tomášovi metody, ale musím to taky nejdříve poznat do hloubky.

Nakonec to všechno slepím dohromady a doufám, že se budu už v tomto trhu cítit mnohem pohodlněji než doposud. Jedině, co mě mrzí je, že jsem po pěti měsících v komoditách přišel na to, že jsem úplně na začátku. Na druhou stranu můžu být rád, že mě to zjištění zatím nestálo ani dolar.

Přeji hezký den
Jakub

P.S. Tento příspěvek je pouze o technice věci, další podstatnou částí je psychika a změna myšlení na které by taky měl každý velmi usilovně pracovat.


Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den,

Jste trosku dal nez ja ale v necem se vam podobam pri paper tradingu jsem se choval uplne stejne, resil vse najednou a pri procitani financnika jsem se dovidal nove zpusoby TA a hned jsme je zacal zkouset, po par tydnech jsem zjistil ze v tom pekne plavu.
Tak jsem nechal testovani a vrhnul se jen do studia, a dokud nebudu uplne presne vedet co a jak delaji zakladni nastroje TA tak se k testovani nevratim.
Trpeve potom zkusim navrhnout a svuj obchodni system a popisi jej v diskuzi a uz se tesim na pripominky od ostatnich traderu :)


Jakube preji vam mnoho úspěchu a dostatek viry v komodity, samozřejně i ostatnim

Mirek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jakube, tohle berte jako velmi pozitivni zjisteni. To jste na sobe udelal veliky kus prace uz jenom tim, ze jste si to vsechno uvedomil. Vracet se po urcite dobe na samotny zacatek je bohuzel soucast procesu. My se vraceli s Petrem na samotny zacatek nespocetnekrat. Pokazde vsak bohatsi o nove poznatky a zkusenosti, ktere nakonec logicky ani nemohli vect jinam, nez k finalnimu uspechu. Takze vydrzte.
Hodne zdaru,
Tomas

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

Mirku děkuji a i já Vám přeji mnoho úspěchů a vytrvalosti nejen v komoditách.

Ještě přidám poznámku. Ve svém osobním i podnikatelském životě dodržuji jednu zásadu, kterou nevím proč jsem dosud nepřenesl do komodit. Říkám tomu "minimální plnění". Co to znamená. To znamená, že si dávám velmi malé cíle, které je velmi snadné plnit. Teprve až po úplném osvojení schopností ke splnění malého cíle si dám další, ale opět velmi malý, který zase dokážu dobře splnit a tak dál. Postupně se to na sebe pak nabaluje a výsledek je vždy pozitivní pocit.

Není například problém začít denně cvičit 5. minut nebo klidně i míň. Nezabere mi to moc času a ani mě to nevyčerpá. Pokud to každý den splním (což není vůbec těžké) mám vždy dobrou náladu, že jsem to dokázal. Po nějakém čase to člověku přijde úplně samozřejmé a může si dávku zvýšit třeba zase o dalších pět minut. Protože už bez problémů zvládá těch prvních 5.minut cvičení stojí před stejným úkolem jako úplně na začátku, který opět není problém splnit. Po nějakém čase už není problém ani těch deset minut a směle můžu opět navýšit dávku, ale zase jenom o malý kus a tak dále a dále. Jde to pomalu, ale součet těch malých cílů dává dobrý výsledek aniž bych se u toho nadřel. Mohl bych samozřejmě začít třeba s hodinou, ale to by mě vydrželo chvíli, protože bych se u toho dost nadřel a ještě bych měl pocit, že je to časově dost náročné. Po chvíli by mě moje nadšení vyprchalo a já bych necvičil vůbec.

Snad jsem to vysvětlil srozumitelně.
Jakub

P.S. Je to jen příklad co je pro mě zásada "minimální plnění", kterou používám všude možně jen né v komoditách. Alespoň zatím.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Krátká úvaha po přečtení Jakubova "boje". Souvisí to s cvičením a dobrou fyzickou kondicí. Už to tady někdo psal, ale myslím, že bez dobré fyzické kondice to prostě NELZE dělat, už jenom kvůli psychické pohodě. Ještě jsem neviděl naštvanýho člověka třeba po fotbalovým turnaji(pokud neprohrál), nebo po 40min na kole.

Určitě si beru k srdci Jakubův nápad s "minimálním plněním" - skvělý nápad.
Pěkný večer
Mecini

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Dobrý den všem,
zajímavá věc to "minimální plnění"
Nikdy by mě nenapadlo že ke splnění svých cílů si člověk může dát napřed cíle o mnoho menší ale zato velmi lehce splnitelné...
A pak se k těm "skutečným a velkým" cílům propracovat přes hromadu těch malých..
Asi to taky tak nějak zkusím..
Holt člověk se pořád učí :)


Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...
stoplusjedna.newtonit.cz/stare/200520/so20a10c.asp

Stroje nemaju emocie a analyzuju naraz vela dat.
to ich raz moze urobit lesimi obchodnikmi nez ludia.
No podla mna tvorive stroje este dlho nebudu.to je nasa domena
be creative Traders


prikladam clanok na zamyslenie.
Urcite viaceri uznate ze za vela chyb mozu nase emocie
hlavne nezvladnute.



Rad by som vytvoril automatizovany obchodny system pre forex
vtrader.programovat neviem no mam kreativne napady
prve veci mi funguju aj ked je to vsetko len rucne.
ocakavam ohlasy na tento clanok a pripadnych zaujemcov o tvorbu a vyvoj AOS.
zaujemci o spolupracu mejl klubprace@centrum.cz dakujem


Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...