Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

OBCHODY 17.10. - 21.10.


tomnes

Doporučené příspěvky

Mno, něco pro pobavení :

Používám MA, RSI, V/OI, přihlížím samosebou k formacím. Na základě toho jsem dnes :

SELL LCZ05 pod Low ( 88,80 ), SL 90, a dále BUY KCZ05 nad High ( 104,50 ), SL 100,50 ....... :S :S :S

Tedy, jestli se toto alespoň trochu vyvede, tak :) :) :) .
Pokud by mně k tomu něco někdo napsal - třeba proč bych do toho neměl jít, budu vděčný.
Díky, zdraví ... JAGELO

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den JAGELO. Je již pozdě, tak jen v krátkosti, jak bych se na to asi díval. LC05Z-(cattle, live) - jen pro pozornost: nebývá to často, ale na dnešní obchodní den vyšla CCI divergence. Já bych do toho nešel, kvůli průběhu posledního obchodního dne. Poněkud extrémní pohyb, na můj vkus. A když třeba nevím proč, tak se držím dál. Máte i jiné informace, než tento graf ? Pokud by byly nějaké, které ospravedlní tento "průlet" dolů, přidám se k Vám. KC05Z(coffee) - tak tady bych se z hlediska money managementu zamyslel nad velikostí svého účtu a SL. Další věcí je možný profit-target a RRR. Tady to asi vidíme každý jinak. Uvidíme zítra, jak se to bude vyvíjet... Po skončení obchodního dne to probereme. Úspěšné obchody přeje Greenhorn.

353

354

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím Jagelo: LCZ5: takže jen pro informaci, trh s hovězím zásahl během pátečního obchodního dne masivní výprodej. Největšími obchodníky byli velké komoditní fondy, které začaly hned po open prodávat ve velkém... S velkou pravděpodobností to způsobilo dominový efekt, hlavně proto, že se přidávaly další a další velcí hráči... Cena se tak postupně dostala nejdříme pod úroveň 10 MA a posléze i pod 20 MA. Zdroje přímo z parketu upozorňovali na prodej více jak 1000 kontraktů LCZ5 ze strany společnosti Refco hned na začátku pátečního obchodováním, který s velkou pravděpodobností odstartoval ten zmiňovaný masívní výprodej a lze jen spekulovat, zda je za tím finanční skandál ve společnosti Refco...:)) Takžo to je shrnutí pátečního obchodu... Pro mně (přesně jak poznamenal Greenhorn) je trh po tak velkém pohybu zavřený, protože nelze přesně odhadnout slěr následujícího obchodního dne... Nicméně z hlediska TA je trh vhodný pro short, až k spodní hraně up kanálu... KCZ5: na tento trh jen s velkou opatrností a s velkým účtem... Je dle mého názoru zbytečné obchodvat na demu kávu a plánovat otevřít učet ve výši 3.000 USD. Káva má tendenci falešné prorážet trend line, high/low včerejšího dne (klidně i 2x-3x) a teprve poté se vydá naším směrem... Vhodný SL pro ID je min 600 USD a pro poziční obchody 1200 USD... Lehce lze stanovit min. velikost účtu pro tuto komoditu. Nicméně na kávě se realizují velké zisky s vhodným MM... Takže úspěšné obchody přeje Vlasťa

355

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím nejen kroužek cukr - kukuřice.
Jak to vidíte s oblíbenou kukuřicí CZ05? Já jsem stále short (už ani nevím od kdy, deník nemám u sebe), připraven se svést ještě níže. V případě odražení od vzniklé S/R jdu ven na trail SL a jedu na sever.
Ale trochu si nevím rady, zda má smysl držet tuto pozici tak dlouho, když trh už jede více jak měsíc do strany v docela úzkém rozpětí. Dle plánu jsem měl PT 200.5. Ten se nekonal.
Co radí zkušenější tradeři? Tím že stále držím pozici možná nic neztratím, ale v reálném obchodě by mi visel margin. A třeba bych jinde udělal s tímto kapitálem jiný obchod. Jak to píšu, zjišťuji, že by můj obch. systém měl mít i toto definováno. Některý z admin psal již dříve, jakmile se obchod do X dnů nerozjede, jde z něj.
Nicméně co kdo očekáváte od kukuřice, co fundament?
db

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den Boublebay,
od pocatku jsem rikal, ze neni vhodne vstupovat do tohoto obchodu. Neco malo nadelil, v pozici jste vsak uz dost dlouho a v podstate stojite na miste. Kazdopadne, po bitve je kazdy generalem:-)) Nazor Petra [financnika] byl [a asi jeste je], ze bude nasledovat pohyb vice do strany, s cimz souhlasim.Ja osobne bych take necekal zadne zazraky, resp. muj system me do Corn zatim nepustil. Pozitivni je, ze jste v teto pozici v profitu, coz je cilem Vaseho obchodovani.

Preji Vam mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím všechny,

díky Vlastas + Greenhorn za připomínky.

Což se LCZ05 týče, jestli jsem pochopil, měl jsem SELL pod 88,80 - takže jsem dnes do pozice ( naštěstí :S ) nenastoupil - dnešní LOW bylo 89,30 . Je tomu, prosím, tak, ???

KCZ05 jsem měL BUY nad 104,50 a SL 100,50. Dnes bylo OPEN 105,25 - tedy jestli chápu, vstoupil jsem do pozice za 105,25 a protože LOW bylo 103,50 , posunul jsem SL na 103,45. Díky za každou připomínku i ke kávě.

Jinak ano, obchoduji paper, ale snažím se co nejblíž být u reálných podmínek - i což se finančních možností, které snad do budoucna pro tento obchod budu využívat.
Nevím, jestli bych " na ostro" až takto riskoval, ale i tak včera jsem si nejdřív řekl ne, pak jsem dvě hoďky četl ve Finančníkovi, no, celou dobu mi ten dobytek a káva ležely v hlavě, a až jsem osmahl a snědl skvělý bedly, co jsem našel :) ;), tak jsem znovu koukal na grafy a udělal daná rozhodnutí ... .

Všem díky za jakékoliv připomínky a mějte se. JAGELO

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...