Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

fio ebroker a výzvy pro akcionáře od firem


divid

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

Mám účet u fio ebroker, kde nakupuji akcie pro dlouhodobé držení. Nedávno do jedné z firem, kterou jsem držel, vstoupila jiná firma a akcionářům byla nabídnuta volba, zda-li chtějí finanční kompenzaci (prodat akcie za určitou stanovenou sumu) anebo si ponechat akcie. Ti, kdo se zdrželi hlasování, dostali finanční kompenzaci. Fio ebroker mi ale nedal na vědomí žádnou výzvu k volbě. O volbě jsem se dozvěděl sám náhodou, ale bylo už po deadline. Psal sem na podporu a na vysvětlenou uvedli jen, že prý nedostali žádné informace k volbě kompenzace od depozitáře.

Jak je to možné tohle? Máte s tím někdo zkušenosti? Poslali Vám někomu někdy nějakou výzvu k volbě anebo mi jen lžou a nemají to vůbec implementované? Mám dojem, že to vůbec nemají implementované, protože mi odpovědeli až za 3 dny - zrovna v den, kdy mi ty akcie zmizely z účtu, takže odhaduji že sami nevěděli a čekali co se bude dít.

Kvůli tomu teď budu muset podávat daňové přiznání a cena akcií taky skokově posílila, takže i finanční škoda :( Fakt mě to nas*alo tohle.

Budu moc rád za jakékoliv komentáře, zkušenosti či názory.

Upraveno uživatelem divid
Link to comment
Sdílet pomocí služby

No asi by to chcelo pozriet vseobecne podmienky u FiO. Je teoreticky mozne, ze toto poriesene nemaju a tym padom vidim sancu, zeby si na to isiel podanim oficialnej staznosti u FIO a ziadal nahradu skody. Ak to urobis cez advokata, je to este silnejsia vyjednavacia pozicia. Teoreticky mozu nastat dva ci viac moznosti. Bud ta odkazu na svoje vseobecne podmienky, kde to maju poriesene. A ked nie, tak urcite budu hladat sposob, ak to s tebou slusne poriesit. Mozno maju na to aj nejake poistenie. Neverim, ze FIO by stalo o taketo verejne problemy. Zacni oficialnou staznostou s urcenim aj nahrady financnej ujmy zo zvysenej ceny akcii. (ak to teda stoji za to). Pripadne, kup tie akcie znova a FIO doplati zvysok do ceny, ako nahradu skody.

Upraveno uživatelem Mariii
Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky moc za odpověd, Mariii. Napsal jsem jim stižnost v neděli, ve vší slušnosti a počestnosti, ale zatím se neozvali. Ten rozdíl ceny celkem je kolem 2k $. Právníka bohužel nemám a nevím jestli to za to stojí to řešit s právníkem. Říkal jsem si, že bych zkusil finančního ombudsmana. Co myslíte?

Za jakékoliv další rady, názory, komentáře budu určitě rád.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...