Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

indikátor MOM


Sardaukar

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,
trochu jsem zkoumal indikator momentum, pote co jsem si o něm přečetl na těchto stránkách.A zajímala by mě jedna věc...kdy je podle zkušenějších obchodníků nejlepší vystupovat z trhu?Nejdříve jsem to testoval tím působem, že když se z kladných hodnot otočí do záp.tak prodávám a když se zas otočí do kladných, tak uzavírám předešlou pozici+otevírám opačnou....tak sem to dělal u klouzavých průměrů a docela mi to vycházelo.Ale tady se mi zdá, že je lepší vystoupit, když má trh právě tu největší sílu, protože potom často následuje korekce nebo mírné otočení.

Hodně štěstí všem!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj Sardaukare,
Při studiu indikátoru momentum jsem si toho také všiml. Podle mě je to docela logické, protože když po dosažení určitého maxima momentum klesá, znamená to pokles zájmu obchodníků o směr trhu, takže se trend může otáčet nebo nastane korekce. Sám se indikátorem momentum neřídím, používám ho jen jako doplněk. Ovšem co vyhovuje jednomu nemusí vyhovovat druhému.
Mnoho zdaru!
Wolfi

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den Sardakaure,
indikator MOM se chova jinak v trendujicim trhu a jinak pri pohybu do strany, resp. v trendujicim trhu je vytecne pockat na vystup z pozice pri otoceni MOM nad / pod central line, v trendu s pohybem do strany budou tyto signaly vice prodelavat, nez-li vydelavat. Mate-li trend, ktery se pohybuje do strany, pak je lepe pro vystupy obchodovat jednotlivy uptick / downtick MOM [histogram].
Obchodovani dle TA je velmi jednoduche, avsak musi byt komplexni. Timto i castecne odpovidam na Vas dotaz, jak mohou indikatory v trzich fungovat? Budete-li sledovat vzdy jen jeden indikator, budete vzdy o jeden krok nazpet za trhem. Poskladate-li indikatory komplexne tak, aby Vam vypovedeli vice o celkove nalade na trhu, pak se dostanete blize k realne situaci na trhu. Skladba indikatoru neni slozita, musi byt predevsim spravne interpretovana. Zakladnimi nastroji pro interpretaci nalad na trhu jsou moving averages, trendlines, oscilatory.
Moving averages Vam rikaji, zda-li hlavni nalada na trhu je vice byci, nebo medvedi. Trendlines Vam rikaji, v jakych "mantinelech" se cena pohybuje. Oscilatory Vam rikaji, kdy je dany byci nebo medvedi trh prekoupeny, preprodany, jiz zcela vycerpany.
Tedy, nejprve si urcete hlavni trend pomoci moving avereges. Nasledne vemte oscilator a obchodujte pouze ty signaly, ktere jsou v souladu s hlavnim trendem. Je-li hlavni trend bull, obchodujte dle oscilatoru pouze vstupy do long pozice. MOM je tzv. "leading oscilator", tedy smer pohybu trhu naznacuje o neco drive, nez jine oscilatory. Do long pozice vstupte, kdyz MOM otoci nad central line. Pro vystup z pozice pouzijte trendline [trendline je nejjednodussi a velmi efektivni nastroj]. Pomoci trendline si urcete, kde ma Vas trh resistanci a kde support. Svuj profit target muzete umistit na resistanci [v pripade long pozice]. Pouzijte trailing SL pro ochranu jiz vytvoreneho profitu = muze se stat, ze cena nedosahne Vaseho profit targetu. V pripade, ze trh ma trendujici pohyb, muzete pro vystup pouzit otoceni MOM pod central line, nebo posouvat svuj trailing SL pod trendline urcujici support trendu.
Samozrejme existuji desitky obchodnich systemu. Vyse uvedeny je jeden ze zakladnich. Cilem je ukazat Vam, ze kazdy indikator ma v technicke analyze sve misto. Pokud poskladate jednotlive informace od indikatoru do ucelene zpravy, pak budete mit profitabilni obchodni system. Jeden indikator sam o sobe Vam celkovou naladu na trhu nikdy nepoda. Ja osobne indikator MOM nepouzivam, takze neumim rici, jake jsou dalsi systemy s MOM.

Preji Vam mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Libici, já také děkuji. Čím víc se o TA učím, tím větší mají pro mě Vaše příspěvky cenu. Zpočátku jsem ničemu nerozuměl, a přestože spoustě věcem nerozumím ani dnes, dokážu se z Vašich rad inspirovat a zkoušet plno zajímavých možností jak budovat svůj obchodní systém. Ve Vašich příspěvcích je vždy něco co mne upoutá nebo mi ukáže další možnou cestu. :) :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,
taky vám moc děkuji za komplexní odpověd a ještě bych připojil otázečku.....kam umisťujete trendlines?Tou resistancí a supportem myslíte místo nad-pod trendline?Já totiž zatím slyšel jen o "vodorovných" support-resstancích.Doufám, že mé dotazy nejsou hloupé, jsem začátečník.

děkuji za pomoc

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den,
presny popis jak vytvorit trendline je v online manualu. Ne, ze bych nechtel napsat jak ji vytvorit, avsak v manualu jsou take obrazky atd.
Trendline tvori tzv. support trendu [spodni trendlinka bull trendu], nebo resistanci trendu [horni trendlinka bull trendu]. Trendy muzete mit bull, bear a nebo tranding range, tj. trend je do strany. Zde opet horni trendlinka tvori tzv. resistanci trendu a spodni trendlinka tvori support trendu.
Tedy, umistuji-li profit target na resistanci trendu, pak jej umistuji na horni trendlinku bull trendu.

Preji Vam mnoho uspechu!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Dobrý den všem.... jen se chci zeptat nevíte někdo jak tento indikátor nastavit v sierrachart , ted jsem to zkoušel a nějak ho tam nemůžu dostat v té formě jak je na obrázku v článku a to že :nulová linka je "o" a pro buy jde nahoru nad nulovou linku a pro sell jde dolu pod nulovou linku :-o děkuji za jakoukoli teakci

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 years later...
×
×
  • Vytvořit...