Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

jaké futures trhy?


timd

Doporučené příspěvky

Dobrý den, jsem začátečník a nějakou dobu cca 1rok, jsem zkoušel obchodovat "na nečisto" intradenně Forex USD/EUR. Moje obchody byly ztátové. Po této době jsem dospěl k názoru, že trh byl pro mě nčitelný a velmi rychlý. Vyzkoušel jsem několik indikátorů a grafických formací, bez velkého úspěchu.
Rád bych věděl jaké jsou vhodné trhy pro začátečníka a jak si mezi trhy vybrat ten do kterého vstoupit. Nedovedu si představit, že bych byl schopen procházet celou nabídku trhů a hledat v nich tu správnou příležitost.
Děkuji.
David

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

zřejmě vás zklamu, ale univerzální odpověď neexistuje. Každý si sám musí vyzkoušet, co mu nejlépe vyhovuje. Já například neobchoduji spousta trhů, které obchoduje Petr a naopak.
Jestli tedy alespoň nějak potřebujete nasměrovat - zde je má rada: pro začátek obchodujte takové trhy, kterým odpovídá velikost vašeho účtu. Například SB /Sugar/ je trh, který bych rozhodně doporučil nováčkům z toho pohledu, že se dá obchodovat s docela rozumným SL a i pohyby v tomto trhu jsou dobře předvídatelné. Též bych se asi obecně nebránil trhům jako Corn, Live Cattle, Feeder Cattle, Soyabean Oil.... Rozhodně nováčkům nedoporučuji trhy jako Ropa (Crude Oil), bavlna (cotton) nebo kávu (coffee) - jedná se o realitvně nebezpečné new-yorské trhy s velmi vysokou volatilitou a velmi divokými pohyby. Pak se rozhodně vyhněte trhům s nízkým objemem obchodů (volume), jako například Lumber. Též nedoporučuji pro úplný začátek žádné kovy - jako Silver, Gold, Platinum, HG Cooper.
Opět ale podotýkám, každý si sám musí najít, jaké trhy se mu zdají zajímavé, ve kterých se dobře orientuje a hlavně ve kterých mu fungují jeho strategie.
Možná by bylo fajn, kdyby některými dalšími názory přispěli i jiní zkušení obchodníci na těchto stránkách!
Zdravím,
Tomáš
FINANCNIK.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 8 months later...

Zdravim,

rad bych se zeptal na zkusenosti s trhem DAX. Hledam trh, ktery by se obchodoval prevazne v dopolednich hodinach naseho casu a Tomas me na kurzu intradenniho obchodovani navedl prave timto smerem. Obchodujete nekdo tento trh? Pripadne - muzete doporucit dalsi/jine trhy, ktere se obchoduji ve stejnych hodinach? Diky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...
  • 1 month later...

Zdravim vsetkych,

na zaciatok musim napisat velky DIK Tomasovi a Petrovi! autorom tejto web stranky.Super napad.Mam vsak jednu otazku.Preluskal som cele diskusne forum a nepodarilo sa mi najst ziadne informacie o obchodnikoch ktori obchoduju rychlejsie trhy a maju radi trochu viac adrenalinu.Myslim ropu atd...Mozno by nebolo zle v rubrike o obchodoch rozdelit prispevky podla nazvov trhov.Skor by sme sa spoznali podla toho kto co obchoduje.Dakujem.
Zdravm,

Vladimir

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Zdravim vsetkych,
ja obchodujem spanielsky index IBEX 35, teda jeho future. Je to index svojim spravanim odlisny od ostatnych europskych indexov. Este len necely rok sa venujem aktivne FIBEX-u. Ma niekto skusenosti s tymto indexom? Zaujima ma i DAX, je to vsak silnejsie kafe a este stale som novacik. Na obchodovanie pouzivam VisualChart 4, ma niekto s tymto programom skusenosti? Zaujimaju ma hlavne europske akciove indexy a ich futurity. Ak sa niekto venuje tymto trhom, sem s nazormi a skusenostami. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

dobry den, mam takovou otazku pro vsechny ,kdo bude schopny odpovedet a ma s tim sve zkusenosti. Zajimalo by mne, zda jak souvisi pocet obchodu a cena na obchodovanou komoditu. Funguje to podobne jako s akciemi? Treba se jedna o byci trh, ten roste, protoze lide nakupuji, pokud dojde k nejakemu zvratu a vetsina zacne prodavat, pak trh bude klesat. Je to s futures take tak? Zkratka, trh roste, protoze lide nakupuji a klesa, protoze prodavaji. Nebo to funguje jinak nez akcie? Dekuji.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ansor,
myslíte si,že kdyby lidi nekupovali tak že býči trh bude dál stoupat? .o) Samozřejmě že pokud lidé kupují tak trh roste a naopak. Ale taky záleží jakou sílu a jaké množství prodeje se děje v danou dobu pokud je býčí trh. Takové prodeje mohou při býčím trh vytvořit jen malou korekci nebo taky trh velmi rychle poslat dolů.To samé platí pro medvědí trh-nákupy mohou trh zbrzdit nebo rychle poslat nahoru.....to kam až se trh MŮŽE vydat je již jiná věc.

Mnoho úspěchů

Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomasi, dekuji za odpoved. S tim souvisi me dalsi otazky. Existuje nejake grafy, ktere by ukazovaly kolik se prodalo konktraktu za den a kolik se nakoupilo? Da se rici, ze vubec existuje nejake omezeni poctu konraktu za jeden den? Existuje moznost v futures, ze velky pocet nakoupenych kontraktu dokaze obratit trh opacnym smerem? Vite, jestli to nekdo skutecne praktikuje? Dekuji.
Ansor

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 months later...

ultrader, no je to neco jako ym. rozhodne ti ho doporucim nez dax jako zacatecnikovi. zkopiruju jen co uz sem jednou pripravoval jako srovnani Euro Stoxx 50 opet je to vazeny kapitalizaci index 50 evropskych blue chips. Pokryva 12 zemi EU jako je Rakousko, Belgie, Finska, Francie, Nemecko, Recko, Irsko, Italie, Lucembursko, Holandsko, Portugalsko, Spanelsko. * Symbol: FESX * hodnota: 1bod = 10€ = $13,5 * pohybuje se v 1 bodovych prirustcich * ontraktni mesice: kvartalne jako ES, YM: March, June, September, Decmber * hodiny 12:50 am - 3:00 pm central time * Euro Stoxx 50 je spis blize emini. Jeho hodnota je kolem $54.000 * je to jako obchodovat 1 YM nebo ES * overnight margin je 3.150€ * id margin je $500-$2000 * prumerny deni volume je blizko 1 milionu kontraktu (viz obrazek) jeste jedno male srovnani versus DAX, Euro Stoxx 50, mini Dow byl to short 1 kontraktu ve stejny moment na kazdem trhu. vysledek viz obrazek

3887

3888

Link to comment
Sdílet pomocí služby

911:
dik moc za rychlou a komplexni odpoved.
prave se rozhoduju mezi YM a FESX a ze zacatku chci obchodovat az ve vecernich hodinach 18-22h.
dax zatim urcite ne, 12,5EUR/pulbod, bez zkusenosti to je masakr. nicmene se zrejme v budoucnu budu soustredit na evropske trhy, takze sledovani FESX bude stejne nutne.
zda se mi taky, ze FESX se hybe vic nez YM, na druhou stranu je tam vice nez dvojnasobne riziko na bod (10EUR vs. 5USD). U YM ale zas hodne sezere komise - temer cely bod.
Jeste popremyslim a budu oba chvili sledovat. Jeste jednou diky!
*utr*

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...