Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Strategie v období recese/krize


Arling

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

Chci se zeptat na váš názor na obchodování v době recese. Většina strategií, co jsem zatím viděl, se orientuje na rostoucí trhy. Co ale dělat v době recese/krize?

1. Zkoušíte přepnout na jinou strategii, short?

2. Důvěřujete té svojí a pokračujete v ní?

3. Nebo prostě jen chvíli čekáte, až se signály trochu vyjasní a konkrétní trh zase poroste?

Strategie totiž moc neztráceli ani v období krize a teď to vypadá, že minimálně nějaké ochlazení přijde/přišlo.

Mockrát děkuji!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Já to mám takto: Jsem dlouhodobý trader. V době konjunktury, jak postupně akcie zdražují tak mi ubývá obchodních příležitostí, do kterých se dá obchodovat. Třeba v tuto dobu mám problém již rok vůbec něco najít. Takže automaticky aniž bych to nějak plánoval mi na účtu zbývají nezainvestované prostředky. Vzhledem k tomu, že předpokládám nějakou brzkou krizi, tak ještě něco prodám. Zbavím se zhruba 30% akcií. Což je hodně na to, abych měl později za co nakupovat, ale zase to není takový ranec na to, pokud bych neodhadl příchod recese a ušly mi příležitosti. Ta doba samotná mi sama říká, co mám dělat. Když jsou akcie drahé, tak nic nenajdu, když je velká recese, budu řešit opačný problém ... příležitosti přijdou sami a já budu řešit, kde na ně vzít. 

A v recesi samozřejmě nakupuji. Jak jsem psal, zhruba 30% portfolia jsem na konci konjunktury proměnil v cash, zbylých 70% v těch velkých recesích klesá na polovinu. Př. měl jsem v akciích 1M, z toho prodám akcie za 300t. a za ty mám cash. Zbytek akcí mi v krizi spadne  z hodnoty 700t na 350t. A právě v tu dobu co akcie spadly na polovinu začínám nakupovat. K těm 300t co je na obchodním účtu jako cash přidám jednou tolik z ostatních zdrojů (podnikání, účet apod.) Takže v tuto chvíli mám 350t. v akciích a 700t. k investování. Těch sedm set zainvestuji a čekám. Ať trefím či netrefím dno, jakmile krize přejde tak se během následujích 3-4 let dá v pohodě udělat 100%. Takže během těch 4 let bude hodnota akcií čítat zhruba 2,1M

Ta čísla jsou jen příklad, ale takto se vypořádávám s krizi já. 

Upraveno uživatelem beraniste
Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...