Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Jak je to s daněmi


Doporučené příspěvky

Zdravim všechny.

V úvodu jsem chtěl moc a moc pochválit tyto stránky, ukázali mně finanční svět o kterém jsem před 3 měsíci nemněl ani zdání.
Zatim se jen učím a zkouším úspěšnost mojí obchodní strategie. Ale teď k dotazu: není mně tak docela jasný jak to vypadá se zdaněním zisků z komoditního obchodování. Přeci by každý zisk měl být daněn ne? Možná je to hloupí dotaz ale nějak se mně pořád motá v hlavě.

Pepíno. :S

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

krakra Napsal:
-------------------------------------------------------
> Já se neptal na opce, ale na deriváty, opce a
> warranty


Je potřeba v tomto případě rozlišit a zvlášť zdanit případně nezdanit cenné papíry. Pro fyzické osoby nepodnikatele:

1) Warranty skoro všechny a občas i některé opce, jsou cennými papíry - pozná se to podle toho, že mají nějaký ten ISIN apod.
a) Takže pokud se drží cenný papír déle než 6 měsíců, tak se nezdaňuje a v tomto případě se nemohou odečíst náklady na pořízení tohoto cenného papíru.
b) Pokud se drží cenné papíry méně než 6 měsíců, tak se zdaňují. Ale zvlášť, nelze u nich odečíst vzájemně ztrátu například z derivátových obchodů.
2) Deriváty, to je opce(pokud nejsou cenným papírem), FOREX a futures se zdaňují vždy, nezáleží na délce jejich držení.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

tak to ses v pohode, studenti zadne dane neplati. ani ze zisku ani z prijmu. dokonce ani DPH nemusis :-))

myslim ze rceni ze smrt a dane je jedina jistota zna kazdy. proste dane platis. psalo to tady jiz hodne lidi, tak to zopakuji i pro ostatni, v danove otazce, se obratte na danoveho poradce. i zdravy rozum veli, ze nedam na nekoho z fora. stejne za nim budes muset zajit nebo si to sam nastudovat. davat na rady cizich lidi neni moc rozumne.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

A navíc nás čeká daňová reforma, naši páni poslanci odpískali i tu výhodu nezdanění cenných papírů po půl roce držení, takže danit se v této zemi bude všechno. Hlavně že oni si navrhují 275000/měsíc, ale to je zde OT. Čili zpět k tématu-jediná rozumná rada zde již zazněla, a tou je dobrý daňový poradce. Jiné cesty asi není (pokud chceš mít klidný spánek).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

logen,

jednou denně (v případě realizování obchodu) a jednou měsíčně. Vše přes email, respektive vám dojde odkaz na web account a tam si můžete vyfiltrovat daný výpis. Na začátku roku 2008 lze očekávat roční výpis, určený pro daňové přiznání, nevím ale jestli i poštou, tak dlouho účet ještě u IB nemám.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...

Dobrý den,

myslím, že ukončení hlavního vlákna týkajícího se daňových otázek je trochu škoda. Daně jsou přece jen problematika, která se stále vyvíjí a každým rokem mění. Existuje na ni spousta různých pohledů, názorů i dotazů, které člověka připraví na případné argumenty jak proti FÚ, tak i případně proti vlastním DP (kteří mohou zpočátku uvažovat nějak nevýhodně či zcela zcestně). Rozhodně povídání o daních je například pro mě jako nováčka nevyčerpatelná studnice dobrých rad, nápadů, návrhů. Daňového poradce předem nepovažuji za všeznalého, vždy se ve všem spoléhám především na svůj úsudek a názor a ostatní co o mě rozhodují spíše se zájmem kontroluji.

Nejsou zde přece jen ti co ještě neobchodují, ale jsou tu často i lidé začátečníci jako já, co obchodují poprvé několik měsíců a zatím ještě nic v minulosti nepřiznávali, nevědí, zda ve svém zisku či případné možné ztrátě k ultimu daného roku mají či nemají vůbec nějakou daňovou povinnost za dílčí zisky a zda mají vůbec vyhledat a platit daňového poradce, popř. zda vůbec klasický poradce něčemu takovému bude rozumět a přistupovat k tomu podobně jako mnozí lidé ve fóru dle vhodného paragrafu. Někomu daňaři radí to, jinému ono, ale v tomto fóru se dá naštěstí najít majoritní názory a udělat si vlastní názor na základě několika rozumných rad zda mohou či nemohou být dané informace správné. Daných rad a ochoty podělit se o ně si moc cením. Pak je však samozřejmě ještě vhodné vyhledat DP, ale být už trochu v obraze při diskusích s ním je užitečné, někdy i nezbytné.

Co však by zajímalo konkrétně mě - nevíte prosím někdo pro mou informaci, co jako trader fyzická osoba nepodnikatel musím přesně finančnímu úřadu (popř. nejprve svému DP) doložit pro prokázání zisků a nákladů na ně (ztrát) z obchodování s futures? Postačuje pouze onen roční výpis od brokerské společnosti určený pro roční daňové přiznání (tedy roční zisky, ztráty, komise, příchozí a odchozí platby), nebo musím doložit také celou smlouvu s brokerskou společností (přeloženou navíc úředně do češtiny), nebo výpisy z účtu či příkazy k úhradě bankou vztahující se k traderskému účtu?

Pevně doufám, že roční výpis by měl být zcela dostačujícím dokladem a že FÚ nebude požadovat více písemností.

Děkuji

Truant

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
×
×
  • Vytvořit...