Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Máte v ruce potvrzenou smlouvu s brokerem?


nikator

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny, kteří brouzdají neklidnými vodami komoditního obchodování!

Předesílám, že jsem asi jeden z posledních exemplářů, kteří ve škole dřeli ruštinu - takže se sice bez problémů domluvím s ukrajinským killerem :) , ale anglicky se tak leda dokoktám s kačerem Donaldem... a kdo ví jestli.
Dále předesílám, že kverulant a potížista nejsem, naopak takovéto zjevy potírám a dusím...

Tedy k věci : Mám v ruce smlouvu s Harpoonem - ale na všech stránkách jsou jen moje data, moje nacionále, moje podpisy. Nějak mi tu chybí to, co smlouvu zpravidla dělá smlouvou - tedy podpis druhé strany. Tož jsem napsal panu Kosovi a dostal odpověď, že si mám okopírovat to, co jsem do smlouvy vpisoval. Ale v této smlouvě není uvedeno ani číslo účtu, kam budu posílat peníze... Číslo účtu jsem dostal pouze mailem.
Můžete mi, ctění a zkušenejší kolegové, říct, zda je toto obvyklý postup? Pokud zřizuji účet v bance, odcházím se smlouvou podepsanou nejen mojí maličkostím ale i bankou, kde je jasně uvedeno také číslo účtu atd. V případě otevírání účtu u uvedeného brokera nebudu mít nic, kde by byl aspoň otisk palce druhé strany?
Máte vy v ruce něco, co by potvrzovalo oboustranný kontrakt?

Díky moc

Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 months later...

Dobrý den, to je docela zajímavý příspěvek.
A bez odpovědi.
Docela mne zaráží proč.
Mám u Harpoonu demo a chtěl jsem to s nimi zkusit.
Opravdu nedají plnohodnotnou smlouvu a peníze chtějí na nějaký účet s číslem poslaným přes mail?
Zažil tu někdo podobnou skušenost s Harpoonem?
Petr Fi.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Protože sem přece jen přibyly i další komentáře, dávám svoji zkušenost k dispozici:

Po vyplnění smluv mi přišlo číslo účtu a heslo mailem, časem také dopis z PGF u kterého pro mne Harpoon účet vede. Vše je ok, je pravda, jak psal Tomáš, že si člověk musí zvyknout na poněkud jiné úzy a konvence. Ale vše funguje, jak má .) V Harpoonu je navíc pan Kos, velmi ochotný člověk, který poradil a hovořil česky - a hovořil přes Oskara, přičemž hovor stál jako v ČR. Fajn. Nedělám reklamu, jen popisuju fakta.


U IB je situace ještě zajímavější, tam se vše řeší pouze přes net. Takže opravdu žádné smlouvy, žádné papíry - a světe div se, funguje to. Tady pomohl s otevřením účtu Tomáš, jinak je kompletní postup pro otevření účtu tuším i zde na tomto webu detailně popsán.

Amíci si pouze ověří, že opravdu existujete - pošlete jim faxem nebo mailem identifikační doklady - v mém případě stačila občanka a výpis z banky, kde je uvedena adresa.

Résumé: Pokud se smíříte s tím, že na vše holt není v ruce papír, je to ok. Já jsem se s tím smířil a můžu říci, že je vše (zatím) ok a papír mi vážně nechybí :)) Mám účet u Harpoonu (není fundovaný, ale to nevadí, nezruší ho) a u IB (je fundovaný, obchoduji z něj).

Takže hodně zdaru :)

Martin - nikator

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Nikator

Mozna pomuze muj nazor.
Uz spoustu let ziju v USA a zil sem i v Canade. Otevirani ruznych uctu at se tyka skoro cehokoliv vcetne bankovniho uctu , pojisteni na auto atd. samozrejme vcetne Brokerskych uctu je mozne zaridit pres internet a mne osobne uz to prijde jako samozrejmost. Je to dano duverou a samozrejme i zakonama. Tady nekoho okrast nebo podvest se opravdu tezce nevyplati.
Priklad - obednal sem si notebook na trading samozrejme pres internet ( je to mnohem levnejsi) a dorucovaci sluzba ho proste hodila ke dverim a az sem prisel z prace ta sem ho tam nasel - v CR asi neuveritelny.
Takze bych se neobaval v tomto pripade zvlast kdyz je to znama a kontrolovana spolecnost.

Hodne stesti v Live Tradingu. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den Nikator,
v podstate mam 3 ucty na obchodovani a ani u jednoho nemam od brokera podepsanou smlouvu. Vec se ma tak, ze jsem podepsal smlouvu a tuto jsem odeslal brokerovi. Tim, ze ji broker prijal a zalozil mi ucet, se zavazuje k plneni dle smlouvy a prislusnych zakonu. Nechci vsak mluvit za Vaseho brokera, ktereho neznam.

Preji Vam mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jeste doplnim, ze kopii smlouvy mam samozrejme u sebe:-) V CR je tento zpusob uzavirani smluv take bezny. Napr. pojisteni, ktere jsem uzavrel pres internet neni podepsano ani jednou smluvni stranou. Platby, ktere provadim po telefonu neobsahuji zadny muj podpis atd. Samozrejme, kdybych ucet u brokera fundoval sumou 100,000 USD, vyzadoval bych potvrzene zneni smlouvy.

Preji mnoho uspechu!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím všechny.
Ty reakce na můj dotaz jsou určitě zajímavé a malinko mě uklidnili.
Na druhé straně se ale zcela nemohu zbavit takového šimrání v zádech.
Chci na účet nového brokera poslat docela dost peněz.
Abych neřešil optimalizaci bezpečného MM a po čase nezjistil, že problém byl úplně jinde.
Ale to asi nehrozí, účet si snad dokážu včas vymazat sám :D
Petr Fi

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...

Zdravim vsechny

s tradingem teprve zacinam, ale tato diskuze me zaujala.Dovolim si tedy prispet svym nazorem.Podle českeho pravního řádu musí mít smlouva(jakákoliv)svoje náležitosti a mezi ty rozhodne patri podpis obou smluvních stran, bez nich je smlouva podle me neplatna.Tzn ze pokub by nastal nejaky problem broker se muze ohanet tim, ze s vami zadnou smlouvu nepodepsal.Az si budu otevirat ucet rozhodne budu pozadovat kopii podepsane smlouvy a vam bych to take doporucoval.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to martin

nechci byt neodbytny,ale jen podotykam,ze nepodepsana smlouva brokerem nebo brokersou spolecnosti kryje jejich pripadne pochybeni.Zkusim se podivat po prislusnem zakonu, ale smlouva i pokud se oprostime od pravnich pravidel a pohlizime na vec selskym rozumem nesplnuje svuj ucel pokud nemaji obe smluvni strany podepsany original a kopii.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...