Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Cesta Kaizen


Doporučené příspěvky

Zdravím,

koupil jsem si dnes po recenzi našeho nového přispěvovatele knihu Cesta Kaizen (viz. dnešní článek) a i když jsem si knihu chtěl vzít s sebou příští týden na vele-dlouhou cestu do Havany, přečetl jsem jí polovinu již dnes ;) Je to mimořádně dobrá kniha a doporučuji všem. Netýká se přímo tradingu, ale týká se toho, jak v tradingu pomalu jít ke svému cíli. POMALU A PO KRÚČKÁCH :)

Zdravím,
Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý večer,
díky za recenzi knihy, bohužel jsem neměla to štěstí jako vy, v knihkupectví nebyla k mání, ale dá se objednat v int knihkupectví martinus.sk - pro ty, co by na tom byli podobně, jako já. Už se na ni těším. Cestu "malých cílů" tu jednou zmiňoval Jakub. Čekám, že toto téma zde bude podrobně zpracované, nebo něco na ten způsob.
Šťastnou cestu, Iveta.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...

Knihu jsem koupil a precetl, je hodne povedena! Ne uplne se tyka meho postaveni k vecem, rad se vzrusenim litam ve velkych zmenach, ale zase na druhou stranu jeste nevim jak dlouho si velke zmeny dokazu udrzet neb konkretne v tradingu jsem teprve male pivo:)), hehe:) , takze si knihu necham hodne blizko pracovniho stolu, a kdyby se mi zacaly sypat moje vysoko postavene plany a ,,ideas''(pardon, nevim jak se pise v cestine mnozne cislo od''idea''), urcite to bude jedna z prvnich veci ke cteni do ktere se znova pustim!
Urcite doporuciji minimalne precist pokud nejste ve velkych zmenach jako ryba ve vode!Treba se v teto pozoruhodne metode pomale zmeny spatnych navyku v dobre uchylite.

pekny den

j

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý večer,
zřejmě nás je víc, co dočetli a docenili tuto malou, ale užitečnou knížku. Popravdě, trh je zahlcen tituly, které slibují modré z nebe, pokud možno bez úsilí, a zorientovat se, která z nabízených knih opravdu stojí za přečtení je už několik let nad moji ochotu prodírat se tou záplavou. Psychologie, či motivační psychologie, mě sice dost zajímá, ale vyhýbám se, jak můžu, omílání něčeho, co jaksi přirozeně patří do běžné mentální výbavy člověka a tudíž je zbytečné o tom psát, (pokud možno velkými písmeny za nepřiměřenou cenu).
"Cesta Kaizen" je ale příjemné překvapení. Není to plkání naprázdno, je to jednoduchá, účinná metoda, jak si v různých životních situacích pomoci. Sice mě občas udivovalo, co všechno může být pro někoho problém a tudíž kde všude se dá kaizen použít, ale jen do té chvíle, než jsem si uvědomila, co přemlouvání sebe sama a odkládání mě stojí, např. než se přemluvím a jdu vyžehlit hromadu prádla...Prostě kaizen se dá využít všude...(i když to žehlení asi po jedný košili nepůjde..) Jeho význam ocení hlavně ti, kteří bojují se slabou vůlí, ale koneckonců i ostatní, (téměř) každý má nějaké to slabé místo...Pravda, rozdělit si nějaký větší úkol na řadu menších není úplně nová myšlenka, někteří z nás ji běžně v životě uplatňují, ale zde je vše nabídnuto tak, aby to mělo patu a hlavu a systém drobných kroků mohl být využíván maximálně a cíleně, ne nahodile.
Děkuji za tip!!! Hezký večer, Iveta

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

tak včera jsem si konečně tu knihu koupil a přečetl jí jedním dechem. Velmi se mi líbila a každému jí doporučuji. Sám podobné věci praktikuji již delší dobu formou "minimálního plnění" o které jsem se zmiňoval v jiném vlákně. Ono se ze začátku moc nezdá, že by člověk mohl po tak malých kouskách někam dojít, ale pokud se po nějakém čase dokáže ohlédnout zpátky často zjistí, jak velkou cestu urazil.

Jakub

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...
×
×
  • Vytvořit...