Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Vzdelávanie


biko

Doporučené příspěvky

  • 3 months later...
  • Odpovědí 46
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

to Hestia:
klidně si ji přečtěte, je zajímavá (např.uváděná kritéria na výběr akcií atd.), v pohodě poslouží myslím i úplnému začátečníkovi. Jinak většinu pojmů najdete i zde (nedělám nikomu reklamu!), vč.zajímavých obch.metod jež platí všude - akcie, komodity, forex
miciko

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...
  • 7 months later...

Ja som si spomínanú knihu od pána Gladiša pred týždňom kúpil a celkom sa mi páči. Hlavne tie fundamenty a ako vyberať akcie. Hlavne hodnotový screening je super. Za tú smiešnu cenu je to jedna z najlepších investícií aká existuje ak chce človek dlhodobo investovať do akcii.

Nepáči sa mi autorov negatívny vzťah k špekuláciám a tiež jeho vyjadrenia o technickej analýze. Ale pri dlhodobom akciovominvestovaní je pravda, že treba väčšiu pozornosť venovať fundamentom. Ale nesúhlasím, že na 100%.

Knihu odporúčam každému kto sa chce dozvedieť niečo viac o vnútornej hodnote akcie a jej výpočtu, niečo o arbitráži, margin of safety a mnohých iných aspektoch dlhodobehéo investovania do akcií...

a ešte niečo
Kniha by sa podľa mňa mala volať "Naučte se investovať do akcii"

zdraví vás
majkl

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to majkl:
ano, souhlas s tím co píše o fundamentu a hodn.screeningu akcií. Na tomto foru je ale většinou probíraný přístup který Gladiš kritizuje či úplně zamítá. Dlouhodobým jednoduchým investováním do akcií, a s prostředky jimiž český střádal většinou disponuje se dá těžko naplno živit, když pominu možnost rovnající se dobře trefené sázce či výhře v loterii = trefě do papíru jež "udělá majlant".
Akcie tedy ano, ale sám to vidím spíš přes nástroje jiné, s jiným záběrem a taky přes ty co umí páku...to je už jednoduchý stroj a kdo se naučí s touhle mašinou trochu zacházet tak škodný by být nemusel...:-)

Pozn: Pokud se nepletu Gladiš/ové měli něco společného s fy Atlantik finanční trhy? Snad i zakladatelé? Firma dnes v portfoliu ropného (nejen) magnáta K.Komárka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Knihu Daniela Gladiše jsem právě dočetla a mám důvody se k ní vrátit. Je jen dobře, že čtenář má možnost seznámit se i se zcela odlišným názorem a proudem a je na každém jedinci jak získané informace vyhodnotí a zda je chce, nebo může nějak využít, což také znamená, že tradera třeba v jeho správné orientaci utvrdí.
Pravdou je, že 200 Kč se dá utratit za kdeco, aniž by člověk získal jakoukoliv hodnotu. Zmiňovaná kniha nepochybně
svou hodnotu má a jsem ráda, že mi jako začátečníkovi, přišla do rukou.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


Nicméně je vhodné, aby čtenář věděl i to, co v knize nenajde, t.j., že pozitivní pohled autora na hedge fondy koresponduje s tím, že sám je zakladatelem prvního akciového hedge fondu spravovaného v ČR, registrovaného na Maltě.
Výmluvné je i to, jak se autor sám vyjádřil ke své knize : k napsání knihy mě spíš vedla sobecká snaha urovnat si vlastní myšlenky...........................Bylo to pro mě takové myšlenkové cvičení...........

Takže tak jak platí všeobecně, nic není žádné dogma a každý se musí rozhodovat sám za sebe.

všechny zdraví any
Link to comment
Sdílet pomocí služby

majkl:
máš knihu prečítanú? Dnes som sa dostal ku kapitole "5.2 Screening pomocou 6-tich kritérií" a tu zmieňovaná stránka investor.reuters kde by mala byť free aplikácia PowerScreener mi akosi nefunguje ani po registrácii. Je to ešte funkčné? Chce mi to sprístupniť len trial verziu na 30 dní. Neskúšal si to?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to jano:

Veci sa majú takto:
Ak chceš prístup do aplikácie PowerScreener tak máš k dispozícii trial verziu zadarmo na 30 dní (niečo mi to pripomína, žeby TnT:-) Nevýhoda, že chcú pri registrovaní číslo karty a všetky údaje o nej, údajne kvôli tomu keby si "prešvihol" trial verziu (čo i len o sekundu) tak Ti hneď ztrhnú z karty 40 doláčov na mesiac. Takže odporúčam neprešvihnúť:-)

V čase keď pán Gladiš písal svoju knihu tak takáto "bouda" nebola. Aspoň myslím, inak by o tom informoval.

Inak aplikáciu som neskúšal, chcem sa venovať futures ER2, ale vyzerá to zaujímavo, môže to pomôcť v pohľade na fundamentálnu analýzu akcií a výberu akcií ak chce človek dlhodobo investovať do shares. Skrátka to dostaneš do krvi. Plánujem si to v budúcnosti na ten mesiac zadarmo "ošahať" a potom sem napíšem aké to je.

zdraví Ťa
majkl

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...