Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

intradenní vs poziční obchody


Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

Zajímam se o komodity krátce, asi 3 měsíce ale zato intenzivně. Rád bych se zeptal zkušenějších co si myslí o tom začít obchodovat hned intradenně..Pořád ještě studuji a jsem v podstatě na začátku a než začnu obchodovat tak mě ještě čeká hodně tréningu a studia ale všude se dozvídam rady, že pro začátek jsou lepší poziční než intradenní obchody. Mě ale víc sedí intradenní, zdá se mi to prostě lepší..když se podívam na denní graf třeba březnové kukuřice, vidím tam tak 1 příležitost kterou bych obchodoval a do které bych šel a tak to je u všech komodit, nekdy se podívam na kontrakt a na celým grafu nevidím formaci která mi sedí...to bych se fakt načekal a moc toho nenaobchodoval..Nechci jit jen tak do nějakého obchodu, prostě čekám na to moje, tak mi prosím poradte co si otom myslíte..Předem děkuji za názory, Ondřej :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 63
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Zdravím Ondřeji,

ano píše se, že by začátečník měl nejdřív obchodovat pozičně. Já osobně s tím absolutně nesouhlasím. V pozičním obchodování jsem se plácal půl roku (ne live) a nic. Ani jsem nepochopil podstatu komoditního obchodování. Stále jsem se snažil odhadnout, kam trhy půjdou a stále nic.
Pak jsem se zúčastnil místního prvního kurzu ID a měl jsem jasno, jak budu obchodovat.

Dnes s odstupem času, jsem velmi rád, že jsem to udělal, protože mám obavu, že v pozičním bych se stále plácal v naprosté nevědomosti a absolutně bez zkušeností.

Podle mého osobního názoru, je ID perfektní škola obchodování. Vše jde velmi rychle, příležitosti k obchodům má člověk prakticky každý den, ale hlavně dostáváte opravdu intenzivně za uši a to prakticky neustále. Nutí vás to přemýšlet o tomto businessu, rychleji to přetváří myšlení, bez kterého se nedá obchodovat a vše jde myslím daleko rychleji.

Je ale taky pravda, že ID je náročnější po psychické stránce a ta rozhoduje o tom, jestli dlouhodobě ztrácíte, nebo vyděláváte. Taky záleží na tom, jak jste časově vytížen. Takže žádná legrace to bohužel není. B.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den Ondro,

já taky začal s pozičním obchodováním, ale asi po měsíci jsem přesedlal na ID. Dnes jsem velmi rád, že jsem to udělal, protože mi to absolutně sedí. Nevidím důvod proč byste s ID nemohl začít, zvlášt když píšete, že se Vám to líbí. Osobně jedinou nevýhodu, kterou nacházím proti pozičnímu obchodování je v časové náročnosti.

Jakub

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den Ondro,

připojím se k Bohdanovi a Jakubovi. Já to měl přesně tak. Začal jsem s pozičním, ale tam než se něco pohne, než se vytvoří patern, než se indikátory dostanou kam chci, to je věčnost. Ano, nádherné je, že Vám stačí hodinka denně, ale taky potřebujete třeba 10, 14 dní než vejdete do obchodu. V tomhle je výhoda ID, každý den je příležitost (a většinou ne jedna) a o to rychleji se učíte, dostáváte po prstech ale hlavně získáváte ten dokola omílaný cit. Druhá stránka mince je čas. ID si žádá podstatnější časovou investici, ale vynahradí Vám to několikanásobně :-)
Neváhejte a jděte do kurzu ID. Doporučuju!

Radovan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Bude to asi www.financnik.cz/exe/sierra/ kvalita-cena dobrá. Je ale dobré propojit Sierru s platformou brokera, pro live data, která se mírně platí, nebo si pro úplný začátek zakoupit historická data pro přehrávání. Ale i toto se dozvíte na kurzu ID. Je tam popsáno naprosto vše, co potřebujete pro začátek. Máte všechny informace na místě (jaký software, základy psychologie, základní strategie, ověřený broker, další technické informace, atd...). Zbytek najdete v ID fóru. Je to opravdu nejlepší, čím můžete začít.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dosel jsem k podobnemu zjisteni a rad bych se kurzu co nejdrive ucastnil. Bohuzel je nasledujici kurz jiz obsazen a obavam se ze nez bude dalsi tak se utrapim tapanim kolem toho vseho. Co mi doporucite delat do te doby nez absolvuji kurz (komodity sleduji pul roku , manual a mistni clanky uz mam prectene/nastudovane 2x; precetl jsem prvniho eldera a backtestoval 2 pozicni systemy s vysledkem pod ocekavani)?

Nevite, kde bych mohl najit data zdarma (klidne i zpozdena) vcetne intradennich minutovych grafu VCETNE V/OI ?

Dik

Pete

Link to comment
Sdílet pomocí služby

viki,

backtestoval jsem pozicni strategie (CCI, S/R + kanaly) v cornu a sugar (2004-2005) a papertradoval jsem pozicne minizlato 2 mesice (kratke swingy - S/R + kanaly). Po poslednim prazskem setkani se ve mne upevnil nazor, ze by mi vice vyhovovalo intradenni obchodovani (klasicke miniindexy a mozna Euro futures index).

Pete

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pete, já jsem před kurzem chvíli sledoval a plácal příkazy v platformě "BEST". Bylo to sice celkem primitivní, nebyla tam žádná historie, indikátory, ale bylo to prakticky neomezený a zdarma. Na to plácání a pozorování trhu mi to stačilo. Pak jsem stáhl měsíční trial " BEST DIRECT FAST" a tam už to bylo o něčem jiném. je tady někde na to i vlákno. Už si to moc nepamatuju. Chápu, že s kurzem ID to bude problém, ce se týká volného místa, ale s tím se asi nedá nic dělat.

Jinak v případě velkého zájmu o ID bych doporučoval otevřít za pomoci Tomáše účet u IB, poslat min. 2000 USD (v tom případě budete dostávat z IB live data za 10USD/měs.) a stáhnout (přes finančníka) a zaplatit Sierru. Jinak za těch 2000 si live nezaobchodujete. IB neotevře pozici, ale pro trénování to stačí a čekat na volné místo na kurzu. :S

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...