Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Živá data + software a princip


Doporučené příspěvky

Zdravím Vás zde prvním příspěvkem!

Předně musím pochválit celý financnik.cz . Vážně si cením tohoto zdroje informací a že jich je tu dost! Nadchlo mě to tu a doufám, že brzo začnu svoje obzory rozšiřovat a obchodovat. To bylo na úvod.

Ale k tématu ...
Jakým způsobem např. Interactive Brokers získávají živá data burzy? Nechápu princip, proč chtějí peníze za živá data, když ty na každé stránce burzy vidíte také! Čili za co vlastně platíme (např. TNT) - pouze za dodaný program, nebo živá data i program? A pak komu - té firmě, nebo burze?
Jde mi totiž o to, že jestli jsou živá data k dispozici veřejně na internetu (tj. stránkách burzy), pak se přeci musí objevit programátor, který by napsal aplikaci, co by využila těchto dat a měli bysme freeware programy, za které by nebylo třeba platit.
Používáte vůbec někdo freeware?

Promiňte, asi se ptám hloupě, ale otázky na odpovědi jsem při prohledání fóra nenašel. Mým hobby je grafika, programování ... a velmi často platí, že mnohé programy zde zdarma jsou lepší, než ty placené. Takže proto mi tato kupa otázek nedá spát.

P.S. - Jinak ještě jednou díky pánové za financnika.cz a hodně zdaru!

Vojtěch

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Abwickler:
živá data, která jsou k dispozici (nejen) na stránkách burz jsou nepoužitelná k intradennímu obchodování, protože jsou vždy zpožděná. Obdobně u prakticky všech demoplatforem jsou data nějakým způsobem více či méně znehodnocena. Veřejně přístupná data jsou ovšem použitelná pro poziční obchodování.
Co se týče plateb - platíte skutečně jednak za programy samotné, ovšem ne všude - je to hodně individuální, jednak za intradenní a také za historická data pro zpětné testování. Pravdou je, že za skutečně ověřenou kvalitu se platí (Tradestation apod.). Co se týče dat, asi vás žádný poskytovatel okamžitých intradenních dat tick by tick zdarma k nim jen tak nepustí...
Platformu jako takovou si samozřejmě naprogramovat můžete, otázkou je, jak bude kvalitní a nakolik bude spolupracovat s konkrétním brokerem...
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 years later...

Ahojka všem,

prosím o radu týkající se Ninja, potažmo IB platformy. Dle videotutoriálmu jsem si chtěla NT propojit s IB (zde mám zřízen i fundován real účet, mám zde zřízen také paper účet). Vše proběhlo přesně dle návodu, ovšem když jsem zadala Connect, spojení návazat nešlo s hlášením:

Login failed: IB.adapter.MessageLoop nemohlo být vytvořeno žádné připojení, protože cílový počítač je aktivně domítl fe80.:3517:3d3b:988f:5667%11:7496

nevím tedy kde je problém.

Ještě bych se ráda zeptala, jak je to s daty v platformě IB, musejí se konkrétně vybrat trhy, které chci obchodovat, zakřížkováním po rozbalení odkazu Market data? Není na finančníkovi někde přesně popsána právě platforma IB, našla jsem jen 1.část z r.2005 a tam se toto neřeší. Nemůže právě toto být můj problém? (že nemám vlastně zvolena data?)

Předem děkuji za odpověď :

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...
  • 2 months later...

Dobry den.
Behem projizdeni ruznych softwaru na netu sem narazil na tuto krasnou platformu ,od barchart . Zatim ji nemam dokonale projetou,ale podle vseho sou zde realtime data uz od jedné minuty,takze jestli vtom neni nejakej hacek ,je to idealni pro trenink.Kazdopadne je to jenom treninkova platforma s online daty ...
A ocenil bych kdybyste ji zkusili zhlednout a rekli svuj nazor . Jsem zatim ve fazy studia komodit ,a tak hledam podklady kde se jen da .A velice by me potesilo ,kdybych jakozto skoro lajk prispel i pokrocilejsim traiderum .

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Baauu Napsal:
-------------------------------------------------------
> Dobry den.
> Behem projizdeni ruznych softwaru na netu sem
> narazil na krasnou platformu ,od barchart .
> Zatim ji nemam dokonale projetou,ale podle vseho
> sou zde realtime data uz od jedné minuty,takze
> jestli vtom neni nejakej hacek ,je to idealni pro
> trenink.Kazdopadne je to jenom treninkova
> platforma s online daty ...
> A ocenil bych kdybyste ji zkusili zhlednout a
> rekli svuj nazor . Jsem zatim ve fazy studia
> komodit ,a tak hledam podklady kde se jen da .A
> velice by me potesilo ,kdybych jakozto skoro lajk
> prispel i pokrocilejsim traiderum .
jmenuje s barchart professional a skutečně vypada rentabilne ,je zde i krasny realtime satelitni zaber ameriky a na ni kolujici futures pohyby .Ktery sem doposud nevidel...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...