Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

GRAINS - ROUGH RICE ( rýže )


Bushman

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny kdo se zajímají o rýži. Asi vás moc není,ale i přesto doufám, že se najde někdo, kdo přispěje do tohoto vlákna. Na grafu mi připadá,že je zřetelné prolomení R/S bariéry.Navíc si myslím,že tato komodita jako všechny zrniny ovlivněna fundamentální zprávou,kterou jsem již dříve vepsal do kukuřice.Jaký je váš názor? Přeji mnoho $$$ Bushman.

1060

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den

Musím uznat,že volume je opravdu velmi nízký,z toho důvodu rýži nehodlám obchodovat ani v reálu,ovšem s tou volatilitou bych to neviděl tak bledě,rozhodně je vhodná pro lidi kteří nechtěji mnoho riskovat a podavají nižši SL.
Jako tréninková komodita rýže není špatná nemyslíte?Kdyby se chtěli zapojit nějací nováčci tak by to bylo super
Bushman.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,
těžko říct, osobně testuji jen trhy, které chci obchodovat i v reálu, protože každý trh se přeci jen chová trochu jinak a nechci v tom mít mišmaš. Na druhou stranu, je to "grains", takže v rámci ostatních obilovin, možná proč ne, jako trénink. Každopádně sledovat se to dá vždycky, "nezávazně". Vidím, že vaší specialitou jsou DB, DT a S/R, já je mám taky ráda... kdo by neměl, ze začátku jsem to považovala za takovou začátečnickou záležitost, ale postupem času je doceňuji čím dál víc. Jen kdyby jich bylo víc a spolehlivě fungovaly, pokud možno podle našich přání...No a perličku nakonec, napsala jsem to špatně, není to 120$, ale 1200$, taková drobnůstka... Takže se moc omlouvám.
Iveta

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den přeji,

jsem také ještě horkým začátečníkem, ale souhlasím s Ivetou v tom, že je lepší trénovat skok daleký, když v něm potom budu závodit. Takový trénink skoku o tyči mi dá sice nějaké dobré základy, ale závod ve skoku do dálky bude něco jiného.
Někde jsem tu zaznamenal, že rýže není ta správná komodita. Možná se pletu.
Určitě však testovat budu spíše soju, pšenici a pak několikrát tady zmíněná masa, hovězí především.
Při pohledu na graf je tam pěkný double B. Nejsem bobrý ve čtení grafů - podle mne půjde dolů.

S pozdravem Petr.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Johan

Tomu nerozumím,Předpokládám z článku, že jste realtime trader,a že jste otevřel jednu pozici v rýži,ale nějak nerozumím větě:"Trend jsem odhadl dobře, ale na SL jsem si vidělal . "Co to má zpolečného s Volume? To jako, že jste měl pomalé plnění příkazu z velkým skluzem??

Jinak jak jsem řekl,tohle vlákno jsem založil na sledování rýže pomocí Ta, fundamentu ,COT.Nikoho nenutím aby tuhle komoditu obchodoval reál.A psát do pěti článku po sobě že má tahle komodita nízký volume mě připadá trochu zbytečné.
Bushman ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den přeji

já jsem začátečník, ale jestli tomu rozumím dobře, tak VOL a OI je důležité proto, že nakoupit to lze, ale vystoupit z trhu za dobrou cenu nelze. Protože jednoduše není kdo by koupil. Tak brouker prodá za mnohem nižší cenu než předpokládáte.
To je moje verze.
Likvidita trhu je hodně důležitá. Já se podíval na ten graf rýže a je tam tak nízké volume poslední skoro měsíc, že bude problém s prodejem.
To je má verze.

Petr.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,
přesně tak. Z důvodu velké volatility se mi aktivoval SL a plnění bylo podstatně horší než jsem předpokládal. Vím, že na vině nebylo nízkému volume, ale moje rozhodnutí, jít do takového obchodu.

Proto jsem to napsal, aby ti - perspektivní obchodníci, kteří to s tradem myslí vážně, nedělali zbytečné chyby a poučili se na mých. A když jsem to už zaplatil, tak ať je z toho nějaký efekt. Vím, že je udělají stejně a nedají na doporučení. Opravdu sledovat trh s tak nízkým volumem je podle mne neefektivní, protože
s tak malým trhem dokáže hýbat pomalu každý i Spec small. A o čem pak chcete diskutovat (aspoň doufám)?? Nebo víte, že tento trh silně koreluje s jiným (ropa, cukr - samozřejmě nadsázka)?

**********
"A psát do pěti článku po sobě že má tahle komodita nízký volume mě připadá trochu zbytečné."
**********
Myslím si že není. Pokud to napíší jiní 5x tak asi na tom něco pravdy bude. Zkuste třeba 10TNOTE nebo 90denní EuroDolar. To jsou podle mne zajímavé trhy i pro začínající. Velké volume, OI a hlavně hodně hráčů ze všech kategorií. Určitě by jste našel zpřízněnější duše ;). Nechci nějakým způsobem brát iluze a nadšení. Omlouvám se, jestli jsem svým příspěvkem u vás vyvolal nelibost.

Přeji hodně úspěchů
Ivan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den

No předem musím uznat,že tenhle článek konečně něco přinesl,určitě je věcnější než ten před tím.Rozhodně se za svoje názory neomlouvejte,a to jestli ve mě tyto články vyvolaly nějakou nelibost je naprosto irelevantní.Toto forum je prostě založeno na to, aby si zde lidé vyměňovali názory.Beru vás za zkušenějšího tradera,a já osobně nejsem člověk,který by šel hlavou proti zdi,proto si od vás rád nechám poradit.Zvlášť, když napíšete konstruktivní článek založený na vlastních zkušenostech.Když totiž napíšete že u trhu z nízkým V a OI dokáže hýbat s trendem pomalu každý i Spec small, tak na tom asi něco bude,ovšem s druhým tvrzením určitě nesouhlasím.Položte si vedle sebe grafy CORN,WHEAT,OATS a pak ROUGH RICE a zjistíte,že tyto trhy něco společného mají,jsou to všechno zrniny tak jak napsala Hidalgo nahoře.A když po velkém suchu zaprší tak začne růst vše co je v zemi a na ceně v grafu se to u všech projeví dříve nebo později velmi podobně.Chci říci, že ROUGH RICE může být komoditou u ,které se jednou cena obrátí dříve než u ostatních zrnin, a může vám dát důležitou informaci,kterou pokud obchodujete jinou zrninu,tak můžete velmi dobře zhodnotit.
Z toho důvodu si stojím za svým názorem, že není neefektivní sledovat rýži i když ji neobchoduji.Možná by se vlákno mělo jmenovat "proč neobchodovat komodity z nízkým volume" a ne "grains rough rice (rýže)".Ale i přesto si myslím, že jsou zde přízpěvky, které mnohým mohou něco dát.Ještě jednou vám děkuji za dobrou radu,ohledně T-Note 10 a 90denní Eurodollar,nenapadlo by mě,že tyto komodity mohou být vhodné pro zelenáče jako jsem já :-)) Určitě je budu nějakou dobu sledovat,a potom se zapojím do diskuze.

Bushman (Láďa)

Jinak přeji mnoho $$$$$$$ vám a všem, kteří to potřebují.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 years later...

Zdravim Krakra,
Všiml jsem jste si toho dobre, ryze se nachází v backwardation, znamen to, ze je aktualne nedostatek zasob a poptavka prevysuje nabidku, do budoucna by se to mohlo zmenit, proto jsou budouci kontrakty levnejsi. Kdyby cena stagnovala lze vydelavat pouze rolovanim pozic, ale zde cena nestagnuje, ale leti k nebi, minuly tyden prorazila nova maxima, ted trochu zkorigovala, drzim ji uz od ledna. Na vyvoz ryze vydala tou dobou Indie embargo, zakladni potraviny, která živí miliardy lidí denne je nedostatek.... Podle COT reportu je v trhu o trochu vice prodavajicich, pocet vsech pozic se temer zdvojnasobil, zatim si jede ve svem trendovem kanalu a na support jen tuka, dokud neprorazi, budu drzet, ale uz to nevypada na dlouho, uvidime...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

DlouhýKrátký Napsal:
-------------------------------------------------------
> Zdravim Krakra,
> Všiml jsem jste si toho dobre, ryze se nachází v
> backwardation, znamen to, ze je aktualne
> nedostatek zasob a poptavka prevysuje nabidku, do
> budoucna by se to mohlo zmenit, proto jsou budouci
> kontrakty levnejsi. Kdyby cena stagnovala lze
> vydelavat pouze rolovanim pozic, ale zde cena
> nestagnuje, ale leti k nebi, minuly tyden
> prorazila nova maxima, ted trochu zkorigovala,
> drzim ji uz od ledna. Na vyvoz ryze vydala tou
> dobou Indie embargo, zakladni potraviny, která
> živí miliardy lidí denne je nedostatek.... Podle
> COT reportu je v trhu o trochu vice prodavajicich,
> pocet vsech pozic se temer zdvojnasobil, zatim si
> jede ve svem trendovem kanalu a na support jen
> tuka, dokud neprorazi, budu drzet, ale uz to
> nevypada na dlouho, uvidime...


Backwardation je eště v sojových bobech, v ropě a pozor [bold]nově také v Kakau [/bold]. Uvidíme zda se jedná pouze o záchvěv trhu nebo zda bude uptrend.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...
×
×
  • Vytvořit...