Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Začínam s backtestom - aký soft+data?


Doporučené příspěvky

Zdravím všetkých. Potreboval poradiť najvhodnejšiu kombináciu software+data (zatiaľ pre testovanie). Naštudoval som si základy obchodovania z viacerých servrov na internete, stále som teda začiatočník, ale už rozhodnutý, že že sa tradingom zaoberať chcem vážnejšie. Mám však pomerne málo času (pracujem denne do 17,00) a často aj energie, takže neočakávam svoj prvý reálny obchod skôr ako o rok. Navyše neviem anglicky a to je veľký handicap. V počítačoch sa vyznám pomerne dobre ale nie som programátor, aj keď som pred 10 rokmi mal slušné základy z FoxPro, bolo to zo slovenskej literatúry. Dnes ale je väčšina programov stavaná na VBasic-u, C-čku alebo Delphi - tieto mi nič nehovoria.
Ďalej. Moja predstava obchodovania je že by som spočiatku chcel začať pozične, popri zamestnaní, premyslieť obchody v čase od 17-18 a realizovať jednu až dve hodiny pred koncom obchodného dňa. Na tento spôsob by mi možno stačli EOD- data ale pre konkrétny moment vstupu do obchodu by bolo lepšie realizovať príkaz cez platformu na základe intradenného vývoja a nie naslepo alebo čakať na údaj EOD z konkrétneho dňa a do obchodu vstupovať až na druhý deň po otvorení. Výstup z obchodu bude - spravidla - nedobrovoľný cez SL,takže s tým sa až tak nezaoberám. Neviem či uvažujem správne a preto uvítam každú reakciu aj na tento názor. Z pohľadu softvéru a dát by som uvítal bezplatné riešenie, nakoľko platiť za tieto veci počas tak dlhého obdobia prípravy ako je to v mojom prípade - min. 1 rok - a pritom ani nie je isté, či sa k obchodovaniu dostanem mi pripadá na moje majetkové pomery dosť neprimerané. Možno je to utópia, preto vďačný budem aj za lacné riešenia. (Trochu pozerám po Visual chart - lebo VB mi pripadá jednoduchší ako C a Delphi a navyše tento program by mal byť údajne zdarma). Vopred ďakujem za všetky odpovede. Aj (td) aj (tu).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Ahoj,
řeším dnes podobný problém - málo času, mohu (a chci) začít jen poziční a odhaduji, že je ještě tak rok tréningu přede mnou. Na denních grafech z webu se mi ale hůře dělají rozbory (taky chci shlížet i průběhy jednotl. dní) a taky bych rád viděl i nižšší timeframe než jen daily kvůli testování strategie která pracuje se střednědobými timeframe (15, stačilo by i 30min a 1H a 4H - jde o zkoušení, tak to nemám ještě ujasněné:). Jak jsi nakonec tohle vyřešil, můžeš poradit? Jinak bych asi do toho šel s EOD daty, tak trochu na slepo, spíš je to diskonfortní řešení, než nemožné, no ale stresuje mne to:)

Díkes & pěkný den.

Pavel

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,
měl bych jeden dotaz.
Po přečtení manuálu a listování ve zdejší diskuzi přemýšlím, jak dál.
Jsem ve fázi, kdy bych si rád vše, co jsem četl, nějak vyzkoušel.
Přemýšlel jsem o zakoupení programu (Sierru), ale příjde mi zatím zbytečné dávat peníze do něčeho o čem nevím, zda to zrovna mne půjde.
Bohužel mám tu smůlu (nebo štestí), že teď budu delší dobu v zahraničí a pravděpodobně nebudu mít pravidelný přístup k internetu. Proto hledám nějakou off-line možnost zkoušení. Přečetl jsem Eldera a určitě ho budu brát sebou. Přečetl jsem ho jedním dechem, ale člověk by si měl vše sám ukázat na několika grafech, aby si to trošku vžil.
Takže co hledám?
1...buď nějaký program (Medvěda) s EOD daty, který bude fungovat off line
2...Možná by stačilo, kdyby se na netu dal stahnout nějaký balík EOD dat (grafy třeba v jpg) určite komodity

ad2....vím, že je možné grafy stahovat třeba na barchart.com, ale spíš by mě zajímalo, zda není někde možné stahnout vše najednou.
ad1....jak je to s EOD daty do Medveda?
Díky moc

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Marek...vim, vim. Cetl jsem o nem tady na webu. Je to asi to, co bych potreboval. Bohuzel je to placene. Coz nevadi, ale jak pisu, prijde mi to ted v zacatcich zbytecne. Navic ted jsem zjistil, ze Medved pro EOD data nefunguje...neumi nacitat nic z disku, jen prijima on-line (zpozdena) data.

Takze spis premyslim, jaky web si vybrat a natahat z nej grafy do meho PC, coz bude umorna prace. Pripadne najit nejaky jednoduchy programek na prohlizeni.

Jde mi jen o to, najit v grafech urcite formace o kterych se tu pise (supporty, resistance, hlava/ramena, ctverce, trojuhelniky... ). Trosku si to do te hlavy namackat, aby to clovek mel vzite a videl to okamzite. V podstate ted ty grafy k nicemu jinemu nepotrebuji. Zadne zkouseni systemu nic. Jen zkoumat, jak urcite indikatory funguji a rikaji nam, co asi bude....dle meho musi mit tohle clovek vzite jako chuzi. Jak bylo psane v manualu....chce to videt stovky, mozna tisice grafu:-)

Kdyby nekdo vedel, kde by se dala stahnout EOD data (obrazky grafu s volume, ze kterych by slo odecitat....klidne pravitkem, si to uz rucne dopocitam) nejak hromadne (treba za posledni rok, dva), moc by mi to pomohlo. A kdyby se tu nekdo nasel, kdo by mel tuhle umornou praci za sebou a byl by ochoten pripadne grafy preposlat, byl bych mu mooooc vdecen!

Planuji pozicni obchodovani corn, sugar a pripadne soyabeans a mozna i nejake to maso, takze to jsou grafy, na kterych se chci ucit.

Diky moc!!!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jsem přesvědčený, že i pro budoucího intradenního obchodníka je dobré se naučit číst grafy a případně rozumět indikátorům. A na tohle se hodí (i finančně) EOD data a demo Amibroker. Pokud si tam člověk najde svůj systém, tak vlastná optimalizace se už dá dělat na platených softech a datech. Ale učit se a testovat třeba rok na placených datech se mi nezdá rozumné. Doladění systému řekněme 3 měsíce, tak to ano. Ale ten zaklad se dá dělat na všem free.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Harmonie....toz to jsou ma slova:-)
Dekuju vsem za info, ale mozna nebylo zcela dobre pochopeno, co potrebuji.
Budu pravdepodobne off-line, bez internetu, takze nebudu moct zajit na web a zde si prohlizet a zaroven se ucit rozeznavat ruzne formace na grafech. Nebudu si moct otevrit treba barchart.com. Proto hledam alternativu pro offline prohlizeni grafu. Nabizel by se TNT, ale jak uz jsem psal, prijde mi to na uceni "cteni grafu" zatim zbytecne (hlavne financne). Takze vlastne hledam pokud mozno nejaky balik EOD grafu, abych to nemusel zdlouhave stahovat z netu (treba kdyby nekdo mel stazene denni grafy Corn ve formatu jpg, gif...). Vlastne vubec nepotrebuji data v podobe ASCII, nebo podobnem formatu. Jen klasicke obrazky (jpg, gif) grafu nejpouzivanejsich komodit (soya, soyabeans, corn...). Takove obrazky bud vytisknu a budu si do nich cmarat, nebo si je budu jen prohlizet na PC.

pacifique....jestli myslis www.visualchart.com/, tak tam je zase nejaky program. Stahl jsem, nainstaloval, ale nejak do toho nedokazu natahat data. Pokavad by to umelo natahnout z jejich webu historicka data treba Corn, ulozit na disk s tim, ze bych si to mohl bez pripojeni na net prohlizet, tak to by bylo uzasne. Ale neverim, ze nekde budou podobna data zdarma...
Dik

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...