Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Otázka ohledně marginů


Doporučené příspěvky

Dobrý den všem, měl bych takový dotaz.

Zajímalo by mě, jak je to s blokováním marginů při intradenních a pozičních obchodech. Dobře vím, že intradenní marginy jsou o dost nižší, ale není mi jasné, jakým způsobem broker nebo obchodní platforma pozná, jestli pozici, kterou otvírám, hodlám držet jako intradenní, nebo jako poziční, a jaký mi tudíž má zablokovat margin. :S

Předem děkuju za odpověď!
Michal

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 32
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Michale,

to je jednoduché. Nesmíte držet pozici přes noc. Pokud dnes otevřu pozici, pak se mi odečte intradenní margin - t.j. rámcově polovina až třetina běžného. S úderem 22:00 hodiny, neboli se zavřením trhů se mi zablokuje zbylý margin, neboť již držím pozici přes noc.

Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Moc děkuju za odpověď! tím pádem mě ale napadla ještě jedna otázka: Otevřu pozici s tím, že je intradenní, ale třeba ji zapomenu uzavřít, nebo mi spadne připojení, nebo cokoliv jiného... Prostě pozice zůstane otevřená. Měl by mi tedy být zablokován zbytek marginu... Ale co když nemám hotovost na zablokování tohoto pozičního marginu??? Bude pozice s úderem 10 hodiny večerní uzavřena??? Ještě jednou děkuju!!!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Dobrý večer všem,
nechci zakládat nové vlákno, protože se jedná o "Otázku ohledne marginů", vložím to sem. Konkrétně mi zajímají marginy na stránkách IB. Ve výpisu marginů je třeba u ER2 uveden Intraday Initial margin 3868, ale v jine sekci "Margin - Futures-Intraday" se píše o marginu ve vysi 50% pro intradenní obchody (část "IB intraday futures margin and futures Options Hours"). Pochopil jsem to dobře, že když budu ER2 obchodovat pouze intradenně, bude můj initial margin 1934 ? nebo pro intradenní obchodování ER2 je margin 3868 ?

předem díky moc za vysvětleni.

Míra

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den.
Taky bych měl otázku ohledně marginů. Mám účet a tam je třeba 5000$ složím zálohu například 1 000$ na kontrakt o hodnotě dejme tomu 10 000$ a budu mít ztrátu 2000$ kontrakt prodám tak mi z toho účtu strhnou oněch 2000$ a přičtou zpět tu zálohu? Mockrát děkuji za odpověď

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

A proto by si měl každý uvědomit s jakou částkou chce začít obchodovat. a že těch 5000$ nutných pro založení učtu je spíš málo než minimum. Otázka je jestli většina začínajících obchodníků vzniklou situaci nebrala spíš jako křivdu ze strany IB, než jako gesto,kterým broker chránil jejich kapitál.

S pozdravem Richard

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim vsetkych,
neviete mi prosim poradit, od kedy presne boli zvysene marginy na e-mini trhoch u IB? Viem, ze to bolo do 9.10.2007 - vdaka Richardovi :-) V backtestingu tam mi tam vysli brutalne straty, co vy na to? Obchodujem ES - ZLR (Woodie pravidla), chcela by som zacat ER2.
Vopred dik za odpovede.
Majte sa.
Eva.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

×
×
  • Vytvořit...