Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Dobrý den (resp. večer),
chtěl bych se zeptat na výpočet Expectancy mého obchodního systému který testuju. V jednom článku tady na finančníkovi jsem četl že se Expectancy = (% zisků * průměrný zisk) - (% ztrát * průměrná ztráta) .. ovšem vám tam vyšlo číslo 0,64 (myslim).. a to pro vás znamenalo že za 1 ztracený dolar jste dostali 1,64$ .. ovšem mě Expectancy vychází 167,xx ; Expectancy= (0,59 * 330,58) - (0,41 * 64,7) .. znamená to teda že když mi to Expectancy ukazuje 167,xx tak že za jeden ztracený dolar dostanu 167$? to je trochu blbost ne? nebo spíš sem ten výpočet moc nepochopil :-) a prosil bych vás zkušenější o nějaké vysvětlení toho výpočtu.

Děkuji

Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Death_Angel:

Na posúdenie, či je Váš výpočet správny, chýbajú údaje z jednotlivých obchodov, ale podľa čísel, ktoré uvádzate vo vzorci, by to znamenalo, že napr.: urobili ste 100 obchodov, z ktorých 59 (teda vo Vašom prípade 59%) bolo ziskových a PRIEMERNÝ ZISK na jeden úspešný obchod bol 330,58 USD. A spravili ste 41 stratových obchodov (41%) s PRIEMERNOU STRATOU 64,7 USD.
Ak je to takto, tak Váš výpočet by mal byť správny a obchodná stratégia, ktorá dáva takéto výsledky (vysoké percento úspešných obchodov a vysoký priemerný zisk na jeden obchod oproti percentu stratových obchodov a priemrnej straty z nich) je viac než povšimnutiahodná (tu).

Prajem úspešný deň
Martin :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...