Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

...na koho to padne?


Doporučené příspěvky

Dobrý den Vážení, nedávno se mi stala při papertestingu taková zvláštní věc, která mě vede k zamyšlení. Situace: v Květnové kukuřici 1974 jsem vstoupil do trhu BUY 1 STP a SL umístil pod předešlé minimum, posouváním jsem se dostal na "vrchol" a chtěl prodat, ale příkaz nebyl vyplněn, tak jsem dal SELL 2 STP, trh šel dolu a já profitoval v obou případech. Ale teď nastává otázka, kdo koupil , pokud to nebyla stejná osoba, ten druhý kontrakt, když já ještě neměl ten druhý obchod uzavřený? Je vůbec možné prodat 2 kontrakty najednou, když držím jen jeden?
Díky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

nerozumím přesně otázce, ale v principu takto: pokud jste LONG a dáte 2 příkazy SHORT, které jsou exekuovány, pak se LONG pozice uzavře, plus jste jeden kontrakt SHORT. Také nerozumím tomu, že jste nebyl v vyplněn. Pokud použiváte stop-loss STOP příkaz, budete vždy vyplněn - muselo jít o chybu software.

Zdravím,

Tomáš
FINANCNIK.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Hombre,

pokud vstupujete do short pozice tím, že nakupujete něčí kontrakt, absolutně vás nemusí zajímat kdo to je a další podrobnosti. To se stejně nikdy nedozvíte. Kontrakty páruje burza. Takže jakmile koupíte od někoho kontrakt, jediné co vás zajímá je, abyste nezapomněl takový zase v budoucnu uzavřít (prodat - a tím obchod ukončit). Nic více vás zajímat nemusí - burzy jsou tu už více jak 100 let a vše funguje dokonale ;)

Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Hombre,
obchodujete futures kontrakty. Chapete:-))??!! Obchodujete zavazky, coz je zcela legalni cinnost po celem svete, dokonce i v CR se jedna o zcela beznou obchodni cinnost. Vstupujete-li long, zavazujete se, ze odeberete prislusne mnozstvi dane komodity v danem case a v dane cene. Vstupujete-li short, zavazujete se, ze dodate prislusne mnozstvi dane dane komodity v danem case a v dane cene. Jste spekulant, takze spekulujete, ze cena mezi tim poroste, nebo bude klesat a Vy svuj zavazek drive ci pozdeji odprodate.

Preji Vam mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jasný, už chápu-> na podstatu futures kontraktů jsem nějak opomněl. Díky za připomínky.
Teprve podruhé projíždím manuál, tak ještě nejsem tolik znalý věci. Papertestingu se věnuji jen o víkendech v historii Track n´Tradu, zatím nemám ustálené postupy a money-managementu. Zatím se snažím vstupovat do trhu jen podle úsudku, kam trh nejspíš půjde. Vím, že je to sebevražedné, ale zatím jen zkouším :o)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

hombre:

píšete:
Zatím se snažím vstupovat do trhu jen podle úsudku, kam trh nejspíš půjde. Vím, že je to sebevražedné, ale zatím jen zkouším.

Spekulant vstupuje do trhu vždy podle úsudku. Každý podle jiného, ale stále podle úsudku. Někdo podle TA, někdo podle hvězd. Pokud tedy nechcete hrát na trhu jinou roli než roli spekulanta, potom je to o úsudku.

S pozdravem Jiris

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to jiris:
zdravím Vás, zkuste někdy v rámci tréninku jít long/short jen na základě citu: zkrátka máte nějaký pocit. Jedno proč, zda z TA, nebo Vás zaujal fundament. Cokoliv. Bez dalšího dlouhého uvažování zda ano či ne.
Podmínka:
naprosto striktně si ale určete StopLoss, podmínky pro jeho psouvání pokud se vede a stejně tak si určete ProfitTaking.
Neradím nic, ale možná budete překvapen výsledky. Opět dle mého ideální zkusit nejen na papíru, ale přímo si takové "pocitové portfolio" nahodit někam do cvičného portfolia na netu. Akcie fungují i na mojem inzerovaném linku www.clearstation.com

úspěšné dny Vám
miciko

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...