Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

stop prikaz


jurie

Doporučené příspěvky

Zdravim zaujimalo by ma ako presne funguje stop prikaz.
prikaz by mal byt vyplneny az ked cena na trhu prekroci moju cenu urcenu v stop prikaze je to tak?
pretoze ked vstupujem do trhu caz stop prikaz, tak cena za ktoru vzdy vstupim je o jeden "tuk" z mojho pohladu horsia, ale vcera ked som stop prikaz pouzil ako STOL LOSS tak ma vykoplo presne za cenu aku som urcil v prikaze a to bola vlastne aj low cena toho dna, preco ma vyhodilo z trhu?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

není to úplně jak píšete. Stop příkaz funguje tak, že v momentě, kdy se cena jen DOTKNE vaší úrovně stop příkazu, pak se stop mění v podstatě na MARKET a vy jste exekuování za market. Proto také vznikají skluzy, převážně v případě volatilních trhů.
Příklad:
BUY 100 STOP
To znamená, že v momentě, kdy se trh dotkne ceny 100, pak jste exekuování za MARKET. Pokud cena zrovna stojí nějaký delší moment na 100, jste exekuováni za 100. Pokud cena zrovna letí prudce vzhůru, můžete být exekuováni klidně až na 105 nebo 110.

Zdravím,
Tomáš
FINANCNIK.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 8 months later...

Jak píše Tomáš, příkaz se aktivuje, jakmile se cena dotkne 100. V tom momentě máte v trhu normální příkaz MARKET. Pokud cena rychle uskočí zpět, stejně už dojde k exekuci, protože se příkaz již aktivoval a to třeba právě za cenu 98, 99, podle rychlosti trhu, likvidity, atd. Je to stejné, jako byste přesně v momentě, kdy cena skočí na 100 zadal příkaz MARKET ručně. Pokud budete chtít přesné, nebo lepší plnění, v tomto případě 100, musíte zadat příkaz LIMIT.

Bohdan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...