Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Studium TA


Lukass

Doporučené příspěvky

Dobrý den všem,

předem bych moc chtěl poděkovat autorům těchto stránek a obdivuji jejich píli a ochotu podělit se s ostatními se svými zkušenostmi. Komoditní obchody mě po pročtení kompletně celého serveru tak nadchlo, že jsem začal číst a číst a číst a právě dočítám poslední knížku recenzovanou na serveru.

Věc je ta, že je mi 20 a studuji VŠE v Praze, kde se nic podobného jako technická analýza- která mě zajímá snad ze všeho nejvíc- neučí. Nemá někdo ponětí, která vysoká škola by měla otevřený obor na technickou analýzu. Může být klidně soukromá, ale měla by být v Pze, protože VŠE se mi nechce opustit.

Děkuji všem moc za případné info a reakce. Všem přeji hodně štěstí a jednou se mezi vás snad taky dostanu:-)

S pozdravem Lukáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Lukass:
pardon, ale nač obor TA na VŠ? Vždyť to vše se v pohodě, klidu a bez školních nervů u zkoušek můžete naučit a velmi rychle sám, stačí si pustit patřičné webstránky, pak grafy kurzů a TA aplikovat na ně. Jak to vše funguje si můžete ihned také otestovat v reálu, akorát za cizí/fiktivní peníze na demoúčtu asi ze začátku.
Kde je tu problém? Myslím nikde - třeba jen začít a zde to jde hned když je chuť!

úspěch Vám,
miciko

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Lukasi,

pokud touzite po nejake certifikaci v oboru TA, pak je asi nejlepsi volbou certifikacni program IFTA (International Federation of Technical Analysts):

ifta.org/certifications/index.html

Osobne si ale myslim, ze je to s prominutim kravina. Prectete si v pohodli domova par knizek a jestli nechcete na nekoho machrovat a tahat z nej penize, ktere mu budete za provizi zhodnocovat, nema smysl se nejakym certifikatem zabyvat. Tudiz nema ani smysl studovat TA na skole...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Lukáši,

jenom soukromá otázka - chystáte se tradingem vydělávat peníze, nebo jen studovat TA jako vědní obor? Jsou to totiž dvě velmi, velmi odlišné věci. Znám desítky lidí, co celý život jen studují TA, vědí o ní od A do Z a přesto nikdy nevydělali ani dolar. A znám jedince, kteří ovládají ani ne 5 indikátorů, o TA vědí jen co opravdu potřebují a vydělávají miliony. Nenechte se mýlit tím, že čím více v tradingu budete o TA vědět, tím lepší budete obchodník. Takto to rozhodně nefunguje. Pokud však chcete TA studovat pouze jako vědní obor nebo čistě akademickou záležitost a neplánujete se obchodováním živit - pak je to samozřejmě něco jiného. Přesto však sám nevím o žádné škole, kde by se něčemu takovému učilo. Nejlepší je nakoupit a studovat literaturu v angl.jazyce, které je v zahraničí skutečně obrovské množství.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...