Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Účet v zahraničí versus dědictví


Doporučené příspěvky

Vážení všichni zde diskutující,

sice se ještě nechystám do hrobu - snad ani toho finančního - přesto mě poslední dobou trápí otázka, na kterou mi dosud nikdo nedal odpověď. Řada z nás má účet u nějakého brokera v zahraničí, stejně jako já, který je na mé jméno. Jak by se k těmto penězům dostala rodina v případě úmrtí majitele účtu? Možná je to blbá otázka, ale když jde o peníze...... (a u někoho možná ne zcela zanedbatelné).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tatiano,

ja to vyresil tak, ze jsem pristupove udaje k uctu v IB + pristupove udaje k uctu v ceske bance + plnou moc k manipulaci s uctem + detailni instrukce predal nejblizsimu pribuzenstvu. Jak jsem vcera slysel od par kolegu, maji to zarizeno velmi podobne. Kdyz natahnu backory, penize z uctu v IB si rodina prevede na muj ucet v CR a tam je bud vyberou nebo prevedou na svuj.

Urcite je ale mozne, na zaklade nejakych notarsky overenych listin, ziskat penize z uctu brokera bez predchoziho vyrizovani zalezitosti tim zpusobem, jakym jsem to udelal ja.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Martine,

netušila jsem, že to je tak jednoduché. Můj manžel má přístupové právo k mému účtu zde v Česku, takže plnou moc mu dávat nemusím-pro všechny případy, kdybych ji chtěla udělit dceři, musí být notářsky ověřená? Asi ano.
A vše ostatní lze vyřešit přes počítač a internet. Mockrát děkuji.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tatiana:
presne na toto som sa pýtal u CMS. Preposielam text ich odpovede:

Dobrý den,
uvažujete poněkud pesimisticky.
Pro běžný výběr prostředků stačí vámi podepsaný formulář (viz stránky CMS) a jeho odeslání
na CMS. Pokud vám jde o nějakou jistotu - jediným doporučením je seznámit vámi blízkou osobu s tímto postupem
a sdělit jí vaše číslo účtu a heslo.
V případě úmrtí klienta je každý podobný účet podle USA zákonů součástí dědického řízení.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 týdnů později...

Pokud jsem vas spatne pochopil, tak se velice omlouvam, ale myslenka, ze po neci smrti si bude pribuzenstvo tahat penize domu z obchodniho uctu pomoci plnych moci podepsanych tc. neboztikem je pravne znacne pokulhavajici, resp. bych dokonce rekl trestnepravne zabarvena:) Komfortnejsi mi uz pridada dat takovemu pribuznemu veskere elektronicke ovladace resp. mu ucet s veskerym prislusenstvim darovat pred skonenem, pokud je ocekavan. Ani jedna varianta neni bez obtizi a rizik, ale ze vsech uhlu mi saskovani s polnymi mocmi nezijiciho cloveka pripada jako ta nejhorsi.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...