Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

jako asi většina - čirou náhodou jsem objevil tento skvělý web. Jelikož něco podobného jsem chtěl vždy dělat, zaujalo mě to a už jsem se odsud nehnul. Poctivě jsem přečetl manuál, spoustu ostatních článů... stejně mě ale napadá zákl. otázka, na kterou se snad ještě nikdo neptal.

Někdo musí být přeci poslední ?? Ne ? Myslím v držení kontraktů, přeci, kdyby se každý zbavil všech nákupů, nakonec by v "systému" nemohli být žádné peníze ? Nevím, jestli mi rozumíte, je to takové krkolomné. Někdo musí nakoupit "opravdovou" surovinu, nebo ne ?

A ještě jedna - jestli dobře rozumím této věci - udělám obchod --> zaplatím margin --> když je profit, peníze se okamžitě připíšou na účet u brokera ? A když je tomu naopak, ztrácím margin + tu obchodovanou částku ??

Na závěr - máte můj obdiv - jednak za to, že jste byli schopni se to celé naučit z ničeho, že jste vůbec ochotni se o toto podělit s ostatními... dále se mi velmi líbil odstavec v jednom článku, kde píšete, že je důležité zůstat pokorný, když mám hezký den, podělit se s ostatními - to mi přijde jako jedna z nejdůležitějších rad... uvědomit si, že to co dělám, či mám, je velký dar, a že bych svůj vděk mohl dávat nějak najevo...

Ještě něco o mě, je mi teprve 21, studuji VŠ, a tak největším problémem v mém budoucím obchodování bude sehnání kapitálu... 5000 bucks jen tak neseženu :) , ale alespoň se utěšuji, že budu mít spoustu času na trénink, studium a pozorování.

Díky moc za všechno. Čtu tady, že každý přeje štěstí v obchodech. Já Vám spíše přeji zaslouženou odměnu za to co děláte pro ostatní... je jen málo takových lidí.

Shogun ( Jakub Ruml )

Link to comment
Sdílet pomocí služby

neco plati konecny spotrebitel, neco vyrobce, prodejce, ktery se zajistuje a neco plati ztracejici obchodnici a neco dalsi, kteri me zrovna nenapadaji.

margin je jen zaloha/pojistka brokera, kdyz se to vyviji hodne spatne a obchodnik nepouzije treba SL. Vetsinou se vraci cela castka na ucet, pouze v pripade ze po uzavreni obchodu neni na uctu dostatek financi na pokryti velke ztraty, tak se pouziji ty z blokovaneho marginu.


Pete

Link to comment
Sdílet pomocí služby


...v trhu nebo na burze, je jedno, jak to nazveme neexistují jen spekulanti, ale i zajišťovatelé apod...kteří "chtějí" nakoupit nebo prodat skutečnou komoditu, nebo mají "opravdový" zájem o nákup jednotlivých akcií, dluhopisů..., ať už z jakýchkoliv příčin jiných než spekulativních.

S pozdravem Jiří
Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...