Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Rozdílné hodnoty Komoditních dat


Doporučené příspěvky

Dobrý den,

dříve jsem dost používal hodnoty komoditních dat dostupných přes tento web. Poslední dobou se mi ale zdá, že dost nesouhlasí se skutečnými hodnotami.

odkaz na komoditní data: quote.barchart.com/quote.asp?sym=E6Z06&code=BFNCZ

Pro srovnání např s Marketiovou (22.9.2006):
High "Finančník" - 1.2891
High Marketiva - 1.2830
Low "Finančník" - 1.2838
Low Marketiva - 1.2777

Chtěl jsem se Vás zeptat, zda nevíte proč je mezi uvedenými údaji takový rozdíl a zda nevíte, kde bych našel případně nějaké další volně dostupné komoditní data.

Děkuji za jakékoliv informace.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Netuším sice co je marketiva, ale data na finančníkovi pocházejí od barchart, což je velmi spolehlivý zdroj dat, který využívá miliony obchodníků. Jedna z možností je, že marketiva funguje zároveň z pohledu distribuce dat i jako market-leader, t.j. využívá data na základě obchodů svých klientů.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj dave,

já dřív se díval an tyto grafy z barchartu a abych pravdu řekl moc mi to nedalo zrovna, tak pokud ti můžu doporučit, tak si rači pořiď nějakou platformu, třeba na intraday je dobrý a zdarma Medved QT. A taky s jakoukoli téměř platformou ti tu kdokoliv pomůže. Hodně štěstí v tradingu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 months later...

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat zda nemáte někdo představu, kde na jaké URL adrese by mohly být zdarma dostupné informace
o aktuálních hodnotách pozičně obchodovaných komodit v jednoduchém textovém formátu (či nějaké jednoduché HTML tabulce).
Představu mám o nějaké jednoduché obdobě dat jako je např. kurzový lístek n stránkách ČNB. Rád bych si tento text automaticky načítal a zpracovával nějakým vlastním programem, který by mi automaticky zasílal notifikace o změnách cen komodit které bych měl právě v pozici.

Děkuji

Truant

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím tradery,
tak již se mi částečně na můj dotaz uvedený výše podařilo nalézt odpověď. Bohužel jsem nikde nenalezl aktuální hodnoty pitových trhů v nějaké obyčejné textové formě zdarma, avšak např. na následující stránce jsem narazil na dobře aktualizovaná a relativně snadno programově čitelná data (zde se jedná konkrétně o kukuřici):
finance.yahoo.com/q/fc?s=YCH07.CBT

Podle toho co jsem zkoušel, tato data byla aktualizována dříve než např. data na stránkách www.futuresource.com, nebo dokonce dříve než hodnoty u mých pozic obchodovaných skrze aplikaci Best Direct od PFB. A co je podivné, dokonce byla Yahoo data aktualizována ještě dříve, než informace na samotných stránkách burzy www.cbot.com. To mě dosti udivilo a zarazilo, je možné že se pletu a nebo má Yahoo nějaké velice dobré napojení na mezinárodní burzy.

Díky poměrně snadno algoritmicky čitelné Yahoo stránce se mi podařilo napsat jednoduchý PHP skriptík, který pro vybranou komoditu vyhledá a načte její LAST hodnotu, přepočte tuto hodnotu na zisk či ztrátu mého aktuálního obchodu v pozici (ta musí být do skriptu zadána) a odešle tuto informaci automaticky formou SMS na můj mobil. Informaci skript zasílá v určité hodiny (je spouštěný cronem), nebo lze po mírné úpravě docílit zasílání jen specifických změn ceny, či různých varování při nebezpečných změnách ceny.

Každopádně doporučuji ke zkoumání aktuálních hodnot pitových komodit dané stránky od Yahoo, popř. je doporučuji i k automatickému programovému zpracování. Nic lepšího (aktuálnějšího či snáze zpracovatelnějšího) jsem jinak zatím nenalezl. Třeba tyto mé informace budou někomu k užitku.

Truant

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dovolil bych si navazat - za jak kvalitni (zejmena co se tyce spravnosti udaju) povazujete data z futuresource.com? Nekolik mesicu sleduji jejich grafy a zaroven vyuzivam pomocnou platformu SaxoTrader 2 (demo) a cim dal casteji zjistuji, ze se udaje lisi a to nikoli zanedbatelne( +-tick), ale klidne o nekolik plnych bodu (coz uz i pri jednom kontraktu mohou byt stovky dolaru:-(). Vzhledem k tomu, ze tak vyrazne rozdily naprosto znehodnocuji papirovy forward testing, rad bych mel alespon elementarni predstavu o chovani a vyteznosti sveho zpusobu pozicniho obchodovani...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim vsetkych zanietencov, tradingom sa zaoberam asi rok a pol papierovo. Teraz sa pripravujem na vstup do trhu uz v reali. Riesim ale podobny problem z datami. Vysledok, ktory si stiahnem do TNT po ukonceni obchodovania v USA sa mi nezhoduje s vysledkami podla online platformy od brokera. To sa potom trocha tazko zadava prikaz aj ked zatial prilezitost podla mojho ,,systemu´´ nevidim. Stretol sa niekto s niecim podobnym? Je TNT v tomto spolahlive alebo ma spravne udaje broker? Budem rad za radu skusenejsich. Zelam vela uspechov!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,
právě že já jsem se domníval, že na stránkách chicagské burzy www.cbot.com nebo v mé obchodní aplikaci Best Direct budou data nejaktuálnější, u ostatních serverů jako je www.futuresource.com, sites2.barchart.com/pl/alaron/ccharts.asp, www.britefutures.com apod. jsem očekával spíše mírné zpoždění aktualizace převzatých dat chicagské burzy a tedy i méně kvalitní data. A skutečně to vypadá, že na všech zmíněných stránkách včetně stránek chicagské burzy, a dokonce i v mé obchodní platformě Best Direct od PFG, dochází ke zpoždění dat většímu (řádově několik minut), než na stránkách finance.yahoo.com/q/fc?s=YCH07.CBT (zde do URL nutno dosazovat vhodnou komoditu).

Mohu se mýlit, ale zatím z toho co jsem zkoumal to vypadá, že to tak opravdu je. Pokud mám pravdu, je otázkou jak kvalitně jsou stránky Yahoo napojeny na ostatní burzy, které jsem zatím nesledoval.

Truant

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim,

dovolim si navazat. Ty problemy s korektnosti dat me uz vazne zacinaji dost stvat a uvazuji, ze - vzhledem k pozicnimu obchodovani mi staci EOD - si proste ty potrebne hodnoty budu pocitat v tabulkovem procesoru sam na zaklade EOD, ktera vezmu treba z burzy (NYBOT, e-CBOT...).

Dospel jsem k zaveru, ze nejenom, ze ruzny software ma ruzna data (vcetne TnT), ale on ruzny software pracuje (ac to nazyva stejne) s indikatory naprosto rozdilne - srovnejte treba zakladni MACD - zkuste MACD histogram v MetaTraderu 4, TnT, futuresource.com a barchart.com - na kazdem budete mit jako histogram neco jineho, jiny prubeh... - a to uz se radsi nezminuji o oscilatorech jako CCI nebo RSI, tam ty prubehy pro stejny pocet svic a TF jsou casto zcela jine (byt se to tvari, ze metoda vypoctu je stejna = zakladni).

Zadat denne 4 hodnoty do souboru a napsat tech nekolik elementarnich vzorcu (vychazim ted z TSS) neni nadlidska prace (vcetne projekce do grafu) a myslim si, ze takovy zejmena forward testing bude mit daleko lepsi vypovidajici hodnotu nez cokoli jineho - jak demo ucty u brokeru (data zamerne mrsena, zpozdena, neuplna, chybna (nesmyslne spiky), pocitana od nedele jako samotneho dne...), tak free/placene services na Webu neposkytuji kvalitni obraz - zkousel jsem mnoho sluzeb, vsechny postupne vyrazuji.

Mel bych snad jediny tip, ktery vsak overuji velice kratkodobe na to, abych dokazal rici, ze je to dostatecne reprezentativni - stahnout si MetaTrader od WHC a svoji strategii zkouset na CFD datech, ktera nabizi (CFD nabizi take treba Neuimex, ale ne do demo uctu, dalsi moznost je NorthFinance, ten toho ale nema tolik a data se mi zdaji vice pofiderni) - od realnych dat z elektronickych burz se to lisi (od lidi, kteri to porovnavali tick by tick) maximalne +- tick, zakladna indikatoru velmi komplexni a co si prat vice? Jak rika Elder, snizte na zacatku expensive na minimum, stejne to nevyuzijete...:)

Jediny problem je snad v definici Open/Close hodnot, protoze je otazkou, zda-li je spravne brat tyto hodnoty u elektronickych trhu jako pocatek v 0:0 am GMT (nebo treba PST) nebo tak, jak to definuji jednotlive burzy (viz specifikace na strankach) - v tomto bohuzel ani zmineny WHC moc nepomuze, OHLC definuje zrejme dle 0:0 moskevskeho casu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 months later...

Zdravim vsetkych,
vcera pri spolocnom backtestingu sme nahodou zistili, ze ja a manzelka mame rozdielne udaje v Sierre (hlavne SW a CHOP) na tom istom grafe a tf. Hlavne 29.6! Robili sme ER2. Popritom pouzivame rovnaku verziu Sierry, ftrader.dll a vsetky nastavenia su rovnake. Neviete prosim poradit, co s tym? Problem je ten, ze sa vzajomne vylucuju signaly. Vopred dik. Majte sa.
Lubo.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Dobrý den,

chtěl bych časem obchodovat intradenně, zatím dělám papertrading na futuresource.quote.com/ kde mi to vyhovovalo, bohužel ještě tak před měsícem. Nyní jsem zjistil, že na futuresource.quote.com/ jsou data nejen zpožděná (tak jak obvykle), ale dosti zkreslována - což nebývalo. Téměř za každým refreshem se načte úplně jiný graf.
Proto bych chtěl poprosit jestli někdo neví, kde najít alternativu za tyto stánky ovšem z přesnými, zpožděnými grafy, případně nějakou free aplikaci ze správnými daty pro graf. Samozřejmě, že jsem si prošel příspěvky zde na fóru, ale tak mám pocit, že každý tvrdí, že má právě ty správná data. Nebo, že by bylo každému jedno, že nemá správná data ? Existuje tedy nějaký pravdivý free zroj z vykreslováním grafů pro intradenní obchodování, nebo je nutnost si založit účet u IB, zaplatit Sieru a data, abych mohl dělat pouze papertrading ?

Děkuji za pomoc a samozřejmě za všechny odpovědi

D.Z.

:S

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 years later...

dobry den mam otazku ohladom rozdielnosti dat na viacerych pc, obchodujem live uz par mesiacov ucet mam u ib a pouzivam sierru na vykreslenie dat ale problem nastal v tom ze ked obchodujem na jednom pc setko je ok ale akonahle napriklad po skonceni obchodnej seanse pridem k druhemu pocitacu a stiahnem si data od ib do sierry na tomto pc tak su tam iste rozdiely v hodnotach medzi jednym a druhym pocitacom co ma vplyv na vykreslovanie barov a aj emy nakolko obchodujem graf vol. 2000, zaujima ma ci sa s niecim takymto niekto uz stretol a ako sa to da riesit aby som mal aj na viacerych pc rovnake data, za vase postrehy dakujem
s pozdravom MATEJ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...